Popradčania dostali v Skalici poriadnu facku

Samuel Takáč. V Skalici zaznamenal dve asistencie.
Samuel Takáč. V Skalici zaznamenal dve asistencie. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|27. nov 2014 o 00:00

Na Záhorí podľahli vysoko 3:6, keď prehrávali už 1:6. Pre kamzíkov je to už tretia porážka v rade.

Poriadnu facku dostali od posledného mužstva tabuľky zo Skalice popradskí hokejisti.

POPRAD. Po tesných domácich prehrách s Košicami (0:1) a Banskou Bystricou (2:3 sn) si chceli Podtatranci vylepšiť náladu v ďalekej Skalici. To sa im však vôbec nepodarilo.

Hoci svojho súpera prestrieľali v pomere 41 k 23, nebolo im to nič platné. V zakončení vysoko efektívni Skaličania im uštedrili najvyššiu prehru v sezóne.

Základ úspechu položili domáci už v prvej tretine, ktorú vyhrali presvedčivo 3:0. Už po 32 sekundách otvorili skóre, Popradčania očividne neboli vo svojej koži a do prvej prestávky inkasovali ešte dvakrát.

Keď v úvode druhej časti zvýšili Záhoráci už na 4:0, hostia boli zrelí na uterák.

Paločko v polovici duelu síce vykresal iskierku nádeje na zvrat, no tá netrvala dlho. Gólom do šatne zvýšila Skalica na 5:1 a v 49. minúte to už bolo o hrozivých päť gólov.

V závere hostia aspoň čiastočne skorigovali vysokú prehru po presných zásahoch Sýkoru a Krotáka.

„Podali sme veľmi zlý výkon. Od začiatku zápasu mala Skalica lepší pohyb, boli agresívnejší, viac hrali do tela. Dali tri góly, čo nás úplne vyviedlo z miery. Je to pre nás veľká facka,“ nešetril kritikou do vlastných radov útočník HK Poprad Samuel Takáč.

Po takomto nevydarenom stretnutí hráči mali medzi sebou čo rozoberať.

„Urobili sme strašne veľa chýb, ešte si to rozoberieme. Sme z toho všetci veľmi sklamaní. Nemôžeme sa vyhovárať na to, že sme inkasovali rýchly gól pre dlhú cestu na zápas. To neprichádza do úvahy. Neviem, čomu to pripísať, možno nesústredenosti, nerozumiem tomu. Mali by sme si vstúpiť do svedomia, každý jeden hráč. Ak sa chceme posúvať ďalej, musíme k tomu pristupovať ináč,“ zdôraznil center druhého popradského útoku, ktorý v zápase zaznamenal dve asistencie.

Strata Bartečka je citeľná

Popradčanom výrazne chýbal skúsený útočník Ľuboš Bartečko, ktorý si v zápase s Banskou Bystricou zranil koleno.

„Je to veľmi citeľná strata, no musíme zabrať aj za neho. Musíme sa prehrýzť aj cez jeho absenciu a ísť ďalej. Je potrebné vrátiť sa k tej hre, ktorá nás zdobila v prvej polovici sezóny,“ poznamenal Takáč.

Zajtra sa Popradčania predstavia pod Zoborom, kde ich čaká silná Nitra, ktorá po jedenástich víťazstvách v rade zakopla naposledy v Martine.

„Musíme sa pozerať len na seba a začať opäť vyhrávať, ako to bolo predtým. V Nitre je to vždy ťažký zápas, domácich ženú dopredu skvelí fanúšikovia. Musíme sa dobre pripraviť, aby sme v piatok večer boli pripravení na sto percent a odovzdali pre tím maximum,“ uzavrel Samuel Takáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania dostali v Skalici poriadnu facku