Poprad zosadil lídra z Dolného Kubína

Sportnet|22. apr 2014 o 00:00

Parádne veľkonočné prekvapenie pripravili svojim fanúšikom futbalisti FK Poprad.

Parádne veľkonočné prekvapenie pripravili svojim fanúšikom futbalisti FK Poprad, keď si na domácom ihrisku poradili s doterajším lídrom súťaže z Dolného Kubína 1:0 a zosadili ho z čela tabuľky. Plný bodový zisk zabezpečil Popradčanom Michlík.

POPRAD. Rozhodujúcu akciu predviedli hostitelia v 69. minúte a na jej konci bol šťastný strelec Radomír Michlík.

„Som rád, že sme strelili aspoň jeden gól a že sme získali tri body. Mal som aj kus šťastia, dvakrát sa lopta odrazila tak, že som ju ani nevidel. Ostala mi pod nohou, preto mi neostávalo nič iné, len ju umiestniť k žrdi. Bolo to dôležité stretnutie, preto nás teší, že sme ho zvládli. V ostatných zápasoch akosi nepremieňame šance, do ďalších kôl to musíme vylepšiť. Verím, že v nasledujúcich bojoch o postup sa to zlepší. Čakajú nás ďalší nároční súperi, proti ktorým musíme bodovať, aby sme si naďalej udržali šancu na postup,“ povedal autor víťazného gólu v zápase.

Zmeny v rozostavení pomohli

Domáceho trénera Vladimíra Lajčáka najviac potešila skutočnosť, že jeho zverenci prevýšili súpera nielen výsledkovo, ale aj po hernej stránke.

„Obrovská škoda, že sme nedali gól z tých šancí, ktoré sme mali v úvode. Mohlo byť vymaľované, súper by musel otvoriť hru a nám by sa hralo určite lepšie. Zhodou okolností rovnako to bolo aj v Dolnom Kubíne, kde sme v úvode zahodili šance a súper napokon vyhral. Podali sme výborný výkon a zaslúžili sme si zvíťaziť. V poslednom období sa náš výkon zhoršoval. V Lipanoch to síce stačilo na víťazstvo, no v Kremničke to bol z našej strany zlý zápas. Urobili sme zmeny v zostave, v rozostavení a prinieslo to svoje ovocie. Chlapci sa presvedčili, že v tejto súťaži sú špičkovým tímom. Musia si byť toho vedomí a tak aj hrať. Zápas ako v Kremničke sa už nesmie opakovať,“ zdôraznil kouč Popradčanov, ktorí majú pred sebou rad ďalších ťažkých súbojov.

„Dávať góly je umenie, navyše Trabalík je výborný brankár. Nie náhodou dostali najmenej gólov v súťaži a sú na prvom mieste. Boli sme lepším mužstvom a nebola to náhoda. Nás teraz až na Bardejovskú Novú Ves čakajú všetko súperi, ktorým ide o postup. Ani jeden zápas nebude ľahký. Preto som rád, že chlapci podali výkon, na ktorom sa dá stavať. Ukázalo sa, že poctivým výkonom môžeme vyhrať s každým,“ uzavrel Vladimír Lajčák.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad zosadil lídra z Dolného Kubína