Poprad skúša útočníkov Ďuriša a Zvoníka

Gól na 3:1. Tomáš Sýkora takto prekonal brankára Martina.
Gól na 3:1. Tomáš Sýkora takto prekonal brankára Martina. (Autor: riso)
Sportnet|7. aug 2014 o 00:00

Po víťazstve 4:3 nad Liptovským Mikulášom vyhrali hokejisti HK Poprad rovnakým výsledkom aj nad Martinom.

Po víťazstve 4:3 nad Liptovským Mikulášom vyhrali hokejisti HK Poprad rovnakým výsledkom aj v druhom prípravnom zápase nad MHC Mountfield Martin. V drese kamzíkov sa objavili dvaja noví hráči - útočníci Oliver Ďuriš a Vladimír Zvoník.

POPRAD. V zostave Popradčanov nechýbal už ani uzdravený kapitán Arne Kroták, ktorý, podobne ako celé mužstvo, verí v svetlejšiu budúcnosť popradského hokeja.

„Verím tomu, že od novej sezóny sa všetko obráti k lepšiemu a že posledné roky, ktoré boli ťažké, sa už nebudú opakovať. Z mužstva síce odišlo viacero skúsených hráčov, na druhej strane dostanú šancu mladí. Bude to živšie, agresívnejšie. Po korčuliarskej stránke to bolo veľmi dobré, pár skúsených hokejistov, ktorí tu ostali, budú mladým dodávať skúsenosti,“ povedal po utorkovom víťazstve nad Martinom Arne Kroták.

K najskúsenejším hráčom v popradskom tíme patrí aj obranca Štefan Fabian.

„Dostali sme nejakú záruku, preto veríme, že sa to dá dokopy a konečne naštartuje od nuly. Všetci dúfame, že to bude dobré. V úvode prípravy sa nám zatiaľ darí, ale je to iba začiatok. Ešte toho máme pred sebou dosť,“ poznamenal Štefan Fabian.

Ďuriš a Zvoník dostanú ešte šancu

Káder kamzíkov by sa mal postupne vystužiť. Proti Martinu sa v domácom drese objavila dvojica nových útočníkov.

Odchovanec trenčianskeho hokeja Oliver Ďuriš hrával v uplynulej sezóne v treťoligovom nemeckom tíme Königsborner JEC.

Odchovanec Českých Budějovíc Vladimír Zvoník naposledy pôsobil vo švédskom klube IFK Tumba.

„Proti Martinu som bol spokojný s výkonom iba v prvej tretine. Čo sa týka nových hráčov, sú u nás od pondelka na skúške. Chce to určitý čas, kým sa etablujú do mužstva. Určite si ich ešte necháme na ďalšie zápasy a uvidíme, ako sa budú prezentovať, je to len na nich. V hľadáčiku máme ďalších hráčov, mužstvo budeme formovať,“ prezradil nám tréner HK Poprad Milan Jančuška.

Obranca Daniel Brejčák odchádza do Talianska, skúsený bek Radoslav Suchý síce s kamzíkmi trénuje, no do prípravných zápasov doposiaľ nezasiahol.

Zápas proti Žiline je zrušený

Najbližší prípravný zápas odohrajú kamzíci až 14. augusta doma proti HK Dukla Michalovce.

Plánovaný piatkový domáci duel proti Žiline bol zrušený, keďže hostia museli pre technické problémy na svojom zimnom štadióne odložiť svoj nástup na ľad.

Štatistika

HK Poprad - MHC Mountfield Martin 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)

Góly: 9. Paločko, 15. Takáč, 16. T. Sýkora, 55. Dinda - 13. Suja, 35. Tupý, 49. Dírer.

HK POPRAD: Sidor (30. Sedlačko) - Malina, Dinda, Kasík, Kurali, Fabian, Šeliga, D. Šterbák, Pitka - Gápa, Paukovček, T. Sýkora - M. Nagy, Boltun, Matis - Paločko, Takáč, Kroták - Ďuriš, Zvoník, Štrauch.

riso



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad skúša útočníkov Ďuriša a Zvoníka