Poprad dominoval v Žiline, Košice zdolali Slovan 5:1

(Autor: TASR)
TASR|20. sep 2011 o 19:26

Tipsport extraliga pokračovala 3. kolom. Košice pohodlne porazili Slovan 5:1, Skalica zdolala Trenčín, Poprad dominoval v Žiline aj vďaka hetriku Kuľhu, Zvolen vyhral v Banskej Bystrici.

Tipsport extraliga pokračovala 3. kolom. Košice pohodlne porazili Slovan 5:1, Skalica zdolala Trenčín, Martin porazil Nitru, Poprad dominoval v Žiline aj vďaka hetriku Kuľhu, Zvolen vyhral v Banskej Bystrici.

Tipsport extraliga, 3. kolo
  • HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 2:1 - viac
  • MsHK DOXXbet Žilina - HK ŠKP Poprad 0:5 - viac
  • MHC Mountfield Martin - HK Nitra 5:2 - viac
  • HC Košice - HC Slovan Bratislava 5:1 - viac
  • HC'05 B. Bystrica - HKM Zvolen 3:4 sn - viac

Višňovský rozhodol o víťazstve Skalice nad Trenčínom

Už v prvej minúte hrali domáci presilovku za Chovanov krosček, lenže fauloval aj domáci Hriňuška, takže sa možnosť hrať presilovku naskytla aj hosťom.

Nevyužili ju, no mohli v nej pokračovať, keď domácich hráčov bolo na ľade šesť. Ďalším vylúčeným bol domáci Školiak, ktorý po faule na domácej modrej čiare bol vylúčený na päť minút plus do konca zápasu. Prvou vážnejšou šancou zápasu bola strela Pardavého od modrej čiary v siedmej minúte, ktorá skončila v Lakosilovej lapačke.

Hostia svoju početnú výhodu nevyužili a keď sa aj dostali do šance na mieste bol domáci brankár Lakosil. Za domácich si gólové šance vypracovali Holovič s Kutálkom a skóre sa nezmenilo. Záver prvej tretiny bol nervózny. Hosť Mikula bol vylúčený na 2+2 a v vzápätí aj domáci Pálffy.

V prvej časti zápasu sa viac bojovalo ako hralo a tento trend pokračoval aj v druhej tretine. V 24. minúte ušiel domácim obrancom Gašparovič, no Lakosil zachránil čisté konto domácim. Potom prišli ďalšie vylúčenia domácich, či hostí a presilovky ani jedno mužstvo nedokázalo využiť.

V 31. minúte švihom preveril Kováča Kutálek. Čistú šancu hostí z protiútoku zlikvidoval Lakosil. Prvý gól padol po nedorozumení hostí pred Kováčom, ktoré využil pohotový Obdržálek. Dobrú šancu spálil domáci útočník Daňo, keď po inkasovanom góle Trenčania domácich zatlačili do vlastnej tretiny.

Svoje úsilie o vyrovnanie korunovali na 1:1 v poslednej minúte druhej tretiny, keď za Lakosila sklepol nahodený puk od modrej čiary útočník Sojčík. Po inkasovanom góle bol vylúčený domáci obranca Jankovič na 2+2 za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.

Tretiu časť zápasu začali hostia v početnej výhode, no nevypracovali si ani jednu gólovú príležitosť, potom sa striedali pred oboma bránkami, no brankári boli v tomto zápase najlepšími mužmi na svojich postoch v oboch mužstvách. Aj v tejto časti hry sa viac bojovalo, ako hralo.

Obe mužstvá sa zamerali na dôsledné osobné bránenie. O výsledku zápasu a výhre domácich rozhodla presilovka, ktorú domáci využili po vylúčení Tvrdoňa, keď v 55. minúte Pálffyho strieľanú prihrávku na gól premenil Višňovský.

Hostia si vyžiadali oddychový čas, po jeho skončení sa rozhodli pre hru bez brankára. V dramatickom závere sa na výsledku už nič nezmenilo a domáci si tak zaknihovali prvé tri body v domácom prostredí.

ico

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 34. Obdržálek (Kloz, Lušňák), 56. T. Višňovský (Pálffy) - 40. Sojčík (Hlubuček)

Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: R. Školiak (Skalica) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Brath, Stano, 1971 divákov.

Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Gula, Kloz, Jankovič, Jaborník, Bučka, Magušin, K. Grman - Pálffy, R. Školiak, T. Višňovský - Lušňák, J. Hruška, Obdržálek - Kutálek, Holovič, Šátek - T. Mikúš, Štepán, Klejna

Trenčín: V. Kováč - Martin Chovan, E. Bednár, Hlubuček, Gabriš, Bolf, Trefný, Štindl, Imrich - T. Melichárek, A. Šťastný, Pardavý - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - Mikula, Sojčík, Lelkeš - Radulay, M. Daňo, M. Filo

Tréneri hodnotia:

Svatopluk Kosík (asistent tréner Skalice): „Vyhrali sme nad kvalitným súperom, čo nás teší. Koncepciu prvého útoku veľmi skoro narušilo vylúčenie R. Školiaka a museli sme improvizovať. Aj napriek množstvu vylúčení sme radi, že sme body doslova vydreli. Chlapcom patrí za obetavý výkon poďakovanie.“

Dušan Gregor (tréner Trenčína): „Ukázala sa stará pravda, že keď nedáš góly v presilovkách, tak nevyhráš. Myslím si, že sme boli lepším tímom, ale o body nás pripravili spomenuté nepremenené presilovky.“

začiatok článku

Poprad dominoval v Žiline, vyhral hladko 5:0

V stretnutí tabuľkových súperov začali trocha lepšie Žilinčania, ale strelecké príležitosti Siváka a najmä Hreusa v 6. min zostali nevyužité. V 7. min vylúčili domáceho obrancu Houdeka a Kuľha od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a poslal hostí do vedenia.

Kamzíkom sa podarilo v priebehu 132 sekúnd zvýšiť svoj náskok na 3:0, keď druhý gól pridal kapitán Kroták a tretí Balán. Po jeho góle domácu bránku opustil Murín a vystriedal ho Marek Laco. Hostia v prvej tretine ešte prikrášlili výsledok, keď štvrtý gól pridal Kuľha. Ten bol produktívny aj v druhej časti hry, keď v 27. min po nezištnej prihrávke Krotáka vo vlastnom oslabení zvýšil na 5:0 a skompletizoval hetrik.

Kým prvá tretina bola o góloch, druhá bola o vylúčeniach a v tomto kurze pokračovala aj posledná časť tohto súboja. Ani jeden z tímov nedokázal početnú prevahu využiť. Bližšie ku gólu mali Popradčania, ale strela Krotáka v 48. min skončila na ľavej žŕdke a v 56. min sa nepresadil ani Vaic.

ico

MsHK DOXXbet Žilina - HK ŠKP Poprad 0:5 (0:4, 0:1, 0:0)

Góly: 9. Kuľha (A. Novotný, Vandas), 10. A. Kroták (Vaic, Velebný), 11. Balán (D. Brejčák, Vandas), 16. Kuľha (A. Novotný, Balán), 27. Kuľha (A. Kroták, D. Brejčák)

Vylúčení: 9:9 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1, rozhodovali: M. Gašparík – Rovenský, V. Snášel, 806 divákov

Žilina: Murín (11. M. Laco) - D. Devečka, Kudělka, Houdek, Ďurkech, Krčula, Dlouhý - Richard Huna, Róbert Huna, Stupka - Sivák, Troliga, Smotrila - Drábek, Hreus, T. Sýkora - Kubiš, Linet, M. Drevenák

Poprad: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčak, Fabian, Velebný, Malina, Helström, Kramár - Vandas, Balán, Kuľha - A. Kroták, Hult, Vaic - Rapáč, S. Takáč, Gellerstedt - Paločko, Achmetov

Tréneri hodnotia:

Július Pénzeš (tréner Žiliny): "V prvej tretine to bol z našej strany zlý výkon, trápili sme sa najmä v koncovke. Po prvom góle sme podľahli určitej panike a dostali sme ďalšie dva góly. Tím si po inkasovaných góloch neverí, musíme na tom popracovať. Chceli by sme to zlomiť už v najbližšom zápase proti

Ján Jaško (tréner Popradu): "Bol to pre nás dôležitý, možno kľúčový zápas po dvoch prehrách so Slovanom a Skalicou. Chceli sme sa viac zamerať na defenzívu a dnes nám to vyšlo na jednotku. Okrem defenzívy sme sa presadili aj v útoku, dali sme góly v presilovkách i oslabení. Tím podal výborný výkon, chcem poďakovať aj brankárovi Melicherčíkovi."

začiatok článku

Martin si poradil s Nitrou

Úvodný domáci nápor skončila v 2. min strela Brcka do žŕdky Čiliakovej bránky. Potom prebrali opraty zápasu hostia. V 6. min zvonila aj Volentierova žŕdka po strele T. Chrenka. O minútu mieril presnejšie Hrnka a otvoril strelecký účet.

Domácim pomohla presilovka v 15. min, v ktorej prešiel Galamboš obranou hostí ako nôž maslom a elegantným blafákom vyrovnal - 1:1. Martinská omladina potom ožila a zvýšila aktivitu. V 18. min korunoval snahu domácich Važan, ktorý strelou do prázdnej bránky zužitkoval ideálnu Markovičovu prihrávku.

Corgoni po prestávke pohrozili po prestávke v 22. min Čaládim, ale ani následná presilovka ich nedostala do patričného tempa. A tak nečudo, že na nadšene hrajúcich domácich nestačili. V 26. min pridal rozdielový gól Drotár, keď lišiacky nahodil puk spoza bránky - 3:1.

To už nevydržal tréner Okuliar, ktorý stiahol brankára Čiliaka a namiesto neho poslal do bránky Penkera. Rakúsky gólman mal potom v 28. min šťastie, Važanovu strelu zblízka zastavila žŕdka. Hostia v závere druhej tretiny zvýšili nasadenie, ale aj G. Saliji nastrelil iba žŕdku.

V 40. min sa vracal Hruška z trestnej lavice, rútil sa sám na Volentiera, ale ten jeho úmysel vystihol. Ani v tretej tretine nenašli "corgoni" recept na dobrú hru "kosačiek". V 42. min pridal ich ďalší gól pomedzi Penkerove betóny Sobota - 4:1.

V 49. min sa presadil G. Saliji a o pár sekúnd mohol Nitranov vrátiť do hry Štefanka, ale zblízka dostatočne nezdvihol puk ponad Volentierov betón. Skóre zápasu tak pečatil v 56. min strelecky disponovaný Sobota.

ico

MHC Mountfield Martin - HK Nitra 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Góly: 15. Galamboš (Michal Važan), 18. Michal Važan (Markovič, Drgoň), 26. Drotár (Kriška), 43. Sobota (Murček), 56. Sobota (Murček) - 7. Hrnka (Korhoň), 49. G. Saliji (J. Kováčik, M. Štefanka)

Vylúčení: 8:11 na 2 min, Matejka 5+DKZ za údery na hlavu - Hrnka 5+DKZ za údery na hlavu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:, rozhodovali: Lauff - M.Korba, P. Korba, 1600 divákov

MHC Mountfield: Volentier - Drgoň, Rúfus, Matejka, Flamík, Brcko, Hriňa, Tupý, Obuch - Markovič, Galamboš, Michal Važan - Drotár, Zeliska, Macejka - Kriška, Murček, Sobota - Janák, Vartovník, Škumát

Nitra: Čiliak (26. Penker) - J. Kováčik, Ďurák, Rais, M. Hruška, König, J. Polák, M. Bača - S. Saliji, M. Štefanka, G. Saliji - Podstavek, T. Chrenko, Čaládi - Korhoň, Hrnka, H. Ručkay

Tréneri hodnotia:

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Po vysokej prehre v Trenčíne to bol pre nás veľmi ťažký zápas. V úvode sme preto boli zaskočení a pomalšie sme korčuľovali. Súper išiel do vedenia, ale po vyrovnávajúcom góle sme sa nakopli a zápas už bol potom v našej réžii. Som rád, že sme súboj zvládli, napravili si reputáciu a že náš ďalší mladý hráč strelil v stretnutí dva góly."

Branislav Okuliar (tréner Nitry): "Zápas sa začal pre nás vyvíjať veľmi dobre. Dostali sme sa do vedenia, ale keď sme ho stratili, súper sa dostal na koňa a duel zvládol oveľa lepšie ako my. Súperovi gratulujem k víťazstvu a my musíme popracovať na našom prvom víťazstve.

začiatok článku

Šláger pre Košice. Slovan porazili hladko 5:1

Šláger kola rozohral majster veľmi dobre. V 4. min našiel Zálešák pred bránkou Fabuša, a ten dostal Košice do vedenia. V 5. min mohol domáci náskok poistiť Mlynarovič, ale Konrád jeho pokus vystihol. V 6. min pri presilovke domácich po Bartošovej prihrávke Fabuš zvýšil na 2:0.

V 9. min inkasoval Konrád tretí raz, prekonal ho Matúš Chovan a tréner Slovana si musel vziať oddychová čas. Košičania boli aj naďalej aktívni, Zálesák ani Fabuš však brankára belasých neprekonali.

V 13. min zlikvidoval Hylák presilovkový pokus Dobroňa. Domáci sa potom bez problémov ubránili v štvorminútovej presilovke Slovana. Ten sa predsa len gólu dočkal, keď v 19. min prekonal Hyláka Balej.

V 4. min druhej tretiny využili Košičania presilovku piatich proti trom, po Novákovej strele Konrád Fabušovu dorážku vystihol, ale následná Zálešákova bola gólová. V 25. min sa v oslabení dostal do nájazdu Šatan, ale brankár Košíc svoj tím podržal. Bol to opäť Šatan, ktorý mohol opäť skórovať v polovici stretnutia, ale Hylák ho vychytal.

Mlynarovič potom nedotiahol do konca prečíslenie o dvoch hráčov a Pašek to v 38. min namieril len do žŕdky. V poslednej minúte druhej tretiny bol Švárnym faulovaný Pašek, ale nariadené trestné strieľanie nepremenil.

V záverečnej dvadsaťminútovke domáci kontrolovali vývoj stretnutia. V 50. min ešte svoje víťazstvo prikrášlili, keď po peknej akcii upravil Bartoš v presilovke piatich proti trom na konečných 5:1.

ico

HC Košice - HC Slovan Bratislava 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)

Góly: 4. P. Fabuš (P. Bartoš, Zálešák), 6. P. Fabuš (P. Bartoš, Zálešák), 9. Matúš Chovan (E. Piatak), 24. Zálešák (P. Fabuš, M. Novák), 50. P. Bartoš (Tabaček, Zálešák) - 19. Balej (M. Macho)

Vylúčení: 6:10 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - M. Grečko, P. Gajan, 7714 divákov

Košice: Hylák -Deyl, M. Novák, J. Tabaček, Homer, Huba, Šeda, M. Grman - P. Fabuš, Zálešák, P. Bartoš - Pašek, Vorel, Marcel Haščák - Dravecký, Mlynarovič, Jenčík - Michel Miklík, E. Piatak, Matúš Chovan

Slovan: Konrád - Frühauf, I. Ďatelinka, Dobroň, Švarný, Štajnoch, Bohunický, L. Kozák - Balej, Lipiansky, D. Skokan - Šatan, Kukumberg, M. Hudec - Bulík, M. Macho, L. Hudáček - D. Buc, Preisinger, M. Bakoš

Tréneri hodnotia:

Antonín Stavjaňa (tréner Košíc): "Rýchle góly určili priebeh stretnutia, naši hráči hrali s obrovským nasadením, poctivo v defenzíve. Súpera nepúšťali k veľkým možnostiam. V závere sme mali ďalšie príležitosti v presilovkách, ale hráči už hrali viac na istotu."

Štefan Mikeš (tréner Slovana): "Nastupovali sme plní odhodlania a s nadšením, lenže mali sme brániť, čo sa nestalo. Vzadu sme to mali otvorené a súper po góloch dostal krídla. Doplatili sme na našu naivitu. Gratulujem súperovi k zaslúženému víťazstvu. Bol lepším tímom."

začiatok článku

Stredoslovenské derby pre Zvolen

V 23. min už viedli v domáci 3:0 a nič nenapovedalo, že pohronské derby vyústí do otvoreného napínavého konca. Náladu óbaranom' zdvihol obranca Bambúch po jeho typickej delovke už v 6. min pod hornú žŕdku. V 16. min sa zasa nemýlil z podobnej vzdialenosti, no z opačnej strany Kolba, keď domáci hrali presilovku o dvoch hráčov.

A keď v 23. min Češík v tlačenici pred bránkou sa najlepšie zorientoval a pridal tretí gól, zdalo sa, že premiéra v novej sezóne pred domácimi divákmi vyjde novému kormidelníkovi Fínovi Suhonenovi bez vážnejších komplikácii. Zvolenčania trpeli na streleckú impotenciu a rovnako ako predtým doma v zápase s Košicami si síce šance vypracovali, no mierili nepresne, alebo nechali vyniknúť brankára Chorošuna.

V úvodnej tretine pred ním pohoreli Baláž, Slovák, Šiška i L. Jurík, kontaktný gól mohol streliť aj Trochta. Až v 35. min rovnaký hráč v presilovke, dve sekundy pred jej vypršaním, aj trochu so šťastím Chorošuna prekonal a vlial trochu do zvolenských žíl nádej na zvrat. Bystričania s lepším 'nosom' na góly v efektívnosti zatienili svojho tradičného rivala, no istotu pred záverečnou tretinou proti húževnatým hosťom mať nemohli ani zďaleka.

V 49. min sa ponúkla pre domácich príležitosť hrať dve minúty presilovku piatich na troch a spečatiť svoje víťazstvo. Zúfala streľba a napokon aj faul Haverinena spôsobil, že sa výhoda početnej prevahy otočila a Zvolenčania obranný val súpera aj prelomili.

V 53. min po nahrávke L. Juríka sa zblízka nemýlil Slovák a opäť sa začal vyplavovať adrenalín, badateľný hlavne v samom závere, keď po konzultácii s videorozhodcom platil v 59. min vyrovnávajúci gól Baláža, ktorý puk doslova pretlačil zblízka za chrbát Chorošuna. V päťminútovom predĺžení sa už viac myslelo na samostatné nájazdy, v ktorých bol vďaka Brabencovi úspešnejší Zvolen.

ico

HC'05 B. Bystrica - HKM Zvolen 3:4 sn (2:0, 1:1, 0:2, - 0:0, 0:1)

Góly: 6. Bambúch, 16. Kolba, 23. Češík - 35. Trochta, 53. Slovák, 59. Baláž, rozh. sam. nájazd Brabenec. Rozhodcovia Lokšík - Valach, Novák, vylúčení 5:5, presilovky 1:2, v oslabení 0:0, 2662 divákov.

Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Cuník, Kolba, Haverinen, Kubka, Brňák, Bambúch - Kristoffersson, Češík, Kútny - J. Sýkora, Jokila, M. Kokavec - Marcinek, Kapuš, Paľov - Nemček, Heizer, T. Hričina

Zvolen: Škrečko - J. Mucha, Juraško, Bronilla, Ďaloga, Hraško, Vantroba, Ťavoda, Šiška - Otčenáš, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Šachrajčuk, Brabenec - Zuzin, Trochta, Škvaridlo - Leskovjanský, M. Jurík, Méry

Tréneri hodnotia:

Alpo Suhonen (tréner Banskej Bystrice): "Gratulujem Zvolenčanom k výhre. Urobili sme veľa individuálnych chýb, spokojný som iba s hrou v čase, keď sme viedli. V tomto súboji sme nezahrali dobre ani v defenzíve a to hlavne v tretej tretine. Niektorým hráčom chýba sebavedomie v hre s pukom. Musíme sa zlepšiť, z prehry som sklamaný."

Jozef Škrak (tréner Zvolena): "Derby splnilo očakávanie všetkých divákov, hralo sa útočne z oboch strán. Bolo sa načo pozerať. V prvej tretine sme boli lepší, ale góly dávali domáci. Súper sa dostal poľahky do vedenia 3:0, ale moji hráči to nevzdali a bojovali do poslednej sekundy. Napokon sa im to aj vyplatilo a dokázali vyrovnať. Sme radi, že sa nám podarilo zvíťaziť v samostatných nájazdoch a šťastie sa priklonilo na našu stranu. Chcem sa poďakovať hráčom za mimoriadne obetavý a bojovný výkon."

začiatok článku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Poprad dominoval v Žiline, Košice zdolali Slovan 5:1