Policajti majú po sezóne

Sportnet|22. apr 2009 o 00:00

Jedni sa radujú, druhí smútia. Už dávnejšie bolo jasné, že okrem suverénneho ČH Hornets postúpi do nadstavbovej štvorky vodnopólovej EMM extraligy už iba jedno košické mužstvo. Vo vzájomnej celosezónnej bitke boli úspešnejší akademici, a tak si zahrajú št

yri turnaje s najlepšími, kým pre policajtov sa tento ročník skončil.

KOŠICE. Už pred posledným kolom základnej časti bolo rozhodnuté, že radosť zo štvrtého miesta budú mať v mužstve Ovomont Akademik. ŠKP by už nepomohla ani výhra v záverečnom vzájomnom súboji, ktorý sa napokon skončil 9:9.

Maximum možností

"Vedel som, že postúpiť do štvorky nebude ľahké. Chlapci sa však snažili, bojovali. Odviedli maximum v rámci svojich možností, takže môžem byť spokojný," teší trénera Ovomontu Akademik Karola Bača, že ako nováčik sa v súťaži nestratili. Nielenže sa s prehľadom zachránili, ale môžu hrať s najlepšími až do konca. "Nechcem, aby to vyznelo, že cieľ sme splnili a je koniec. Reálne je však náš odstup do tretieho miesta veľmi výrazný. Pre nás bude dôležité už to, že tieto zápasy odohráme, lebo hráčom môžu dať veľa. Radi by sme trošku potrápili svojich súperov, i keď každý jeden z nich bude v súboji proti nám jednoznačne favoritom." Už tento víkend je v Košiciach na programe prvý turnaj a pred hráčmi môže byť motivácia dokázať, že nejaké body ešte môžu mužstvám bojujúcim o medaily uchmatnúť. "Hráči môžu presvedčiť o svojej výkonnosti. Teraz na to majú možnosť bez väčšieho tlaku," dodal kormidelník staromestského klubu.

Sklamanie zo skúsenejších

Naopak, v ŠKP panuje rozčarovanie. Aj oni chceli skúsiť zaútočiť na medailové pozície, no k tomu mali výkonmi v bazéne ďaleko. Výsledky boli ako na hojdačke, akademikov nezdolali ani raz zo štyroch duelov. Nemôžu sa preto čudovať, že skončili až na piatej, predposlednej pozícii. "Samozrejme, že sezónu hodnotím negatívne. Ukázala, kde máme rezervy. Nielen hráčske, ale aj celkové. Nevedeli sme sa dať dokopy ani na výcvikový tábor, ktorý by nám určite pomohol, keďže kvalitných zápasov je v sezóne málo. Minulý rok sme minimálne trikrát vycestovali do Maďarska hrať s BVSC, tento rok sa nám to podarilo len raz, aj to v oklieštenej zostave. Školské, pracovné povinnosti a všetky tieto atribúty prispeli k tomu, že herná pohoda sa nenašla a kľúčové zápasy sme prehrali, čo nás stálo postup," skonštatoval tréner ŠKP Miroslav Fabián.

Juniori, ktorých policajti opäť vytiahli neúrekom, na starších protihráčov nedozreli. A skúsenejší, od ktorých sa to čakalo, nezabrali tak, ako by mali. "Z nich som strašne sklamaný, či už zo Šustra, alebo z prístupu Vidumanského. Neboli tým, čo som od nich očakával, teda vodcami mužstva, aby usmernili ostatných. Žiaľ, skúsený Martin Kertész, ktorý prišiel pomôcť, musel z dôvodu pracovnej vyťaženosti vodné pólo opustiť, lebo to absolútne nestíhal zladiť. Posledný mesiac už nehral, aj to bola pre nás strata." V ŠKP sa musia nad budúcnosťou vážne zamyslieť, očakávajú sa totiž od nich iné výsledky. "Najmä si hráči musia zhodnotiť svoj vlastný postoj k športu a uvedomiť si to v hlavách, čo chcú vlastne robiť. Extraliga je totiž už predsa len niečo seriózne, čo je na očiach, medializované a nehrá sa o fazuľky. To väčšina nepochopila, tam vidím najväčšie negatívum." Hoci pôvodne malo piate a šieste mužstvo extraligy hrať barážové turnaje s prvoligistami, napokon absolvujú zápasy o záchranu resp. postup len posledné Topoľčany s víťazom prvej ligy. Pre ŠKP sa teda už teraz sezóna skončila. "Tréningový proces ešte prebieha. Mali sme ísť ešte na jeden turnaj, ale z finančných dôvodov naň zrejme nevycestujeme," ozrejmil M. Fabián.

PRVÝ TURNAJ NADSTAVBY

Košice, krytá plaváreň - sobota: 10. hod. Bratislava - ČH Hornets, 11. Ovomont Akademik - Nováky, 18. Nováky - ČH Hornets, 19. Bratislava - Ovomont Akademik. Nedeľa: 10. Ovomont Akademik - ČH Hornets, 11. Nováky - Bratislava.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Policajti majú po sezóne