Polc sa so sezónou rozlúčil triumfom v Sofii

TASR|5. nov 2012 o 16:30

Filip Polc zvládol nástrahy schodov, skokov, starých eskalátorov, bubnov a iných nerovností za 1:12 min.

SOFIA. Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc triumfoval v záverečnom mestskom zjazde sezóny série Red Bull Ride the Palace v Sofii.

Z ôsmeho poschodia tamojšieho Národného palácu kultúry zišiel Polc v konkurencii 60 účastníkov zo šiestich krajín do cieľa najrýchlejšie a vyhral s takmer sekundovým náskokom pred ďalším talentovaným slovenským jazdcom Lukášom Učňom.

"Od prvého momentu som bol ohúrený. Jazdiť v národnom kultúrnom paláci, to bol neskutočne špeciálny moment pre všetkých zúčastnených bikerov," povedal Polc, ktorý zvládol nástrahy schodov, skokov, starých eskalátorov, bubnov a iných nerovností za 1:12 min.

V ikonickej budove bývalého bulharského socialistického režimu si jazdu užíval. "Myslím si, že nie je veľa miest, na ktorých by som mal taký jedinečný pocit z jazdenia, kde môžem míňať poschodia a opustiť budovu rýchlejšie ako keby som sa viezol výťahom. Moja finálová jazda bola dosť dobrá. Išiel som svoju líniu a šliapal som do pedálov najviac ako sa dalo a dokázal som sa zrýchliť oproti kvalifikácii," dodal Polc, ktorý sa po náročnej sezóne vracia na Slovensko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Polc sa so sezónou rozlúčil triumfom v Sofii