Poláškova prehra vo finále štvorhry na challengeri v Aachene

SITA|2. nov 2008 o 15:51

Slovenský tenista Filip Polášek a Američan Travis Parrott prehrali v nedeľňajšom finále štvorhry na challengerovom turnaji ATP Lambertz Stawag Open v nemeckom Aachene.

AACHEN. Slovenský tenista Filip Polášek a Američan Travis Parrott prehrali v nedeľňajšom finále štvorhry na challengerovom turnaji ATP Lambertz Stawag Open v nemeckom Aachene (dotácia 42 500 eur, koberec v hale) s domácou nenasadenou dvojicou Michael Kohlmann, Alexander Waske 4:6, 4:6. Zdolaní si odnášajú 42 renkingových bodov a šek na 1500 eur.

S voľnou kartou na tomto podujatí účinkujúci skúsení tridsiatnici Kohlmann a Waske síce - zhodne po dlhodobých zdravotných problémoch - nefigurujú v hornej stovke deblového svetového rebríčka, ale v minulosti sa nachádzali na 27., resp. 16. pozícii a okrem iného vlani vo februári zdolali v Krefelde v rámci Davisovho pohára renomovanú chorvátsku dvojicu Mario Ančič, Ivan Ljubičič bez straty setu. Dovedna majú 9 titulov vo štvorhre na úrovni ATP.

Dvadsaťtriročný Zvolenčan Polášek (37. v renkingu, čo je doterajšie maximum v jeho kariére) a 27-ročný rodák z oregonského Portlandu Parrott (46. v počítačovom poradí) ťahali pred nedeľou sériu 7 úspechov. Naposledy sa spoločne ozdobili primátom na turnaji ATP v ruskom Petrohrade - premiérovým z tejto kooperácie po tom, ako v apríli prehrali v rozhodujúcom súboji na hlavnom okruhu ATP vo Valencii. Polášek medzičasom triumfoval po boku Čecha Jaroslava Levinského v júli na antuke na turnaji ATP vo švajčiarskom Gstaade.

Polášek nepridal do svojej zbierky svoj ôsmy deblový titul z challengerovej úrovne. Dosiaľ má na svojom konte 7 triumfov na podujatiach tohto rangu (Praha 2005, Košice, Oberstaufen, Trnava a Mons 2007, San Luis Potosí a León 2008) po boku piatich rôznych partnerov (Ukrajinec Sergij Stachovskij, Čech Lukáš Rosol, dvakrát krajan Igor Zelenay, Poliak Tomasz Bednarek a naposledy v Mexiku dvakrát Parrott). Po celkovo dvanástom finále štvorhry na challengeroch má daviscupový reprezentant SR Polášek stále priaznivú bilanciu, a to 7 - 5, v tomto roku však 2 - 3.

Štvorhra - finále:

Michael Kohlmann, Alexander Waske (Nem.) - Travis Parrott, Filip Polášek (1-USA/SR) 6:4, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Poláškova prehra vo finále štvorhry na challengeri v Aachene