Polášek postúpil vo Washingtone do semifinále štvorhry

SITA|7. aug 2009 o 23:18

Slovenský tenista Filip Polášek a Američan Travis Parrott zvíťazili v piatkovom štvrťfinálovom stretnutí štvorhry na turnaji ATP World Tour 500 Legg Mason Tennis Classic.

WASHINGTON. Slovenský tenista Filip Polášek a Američan Travis Parrott zvíťazili v piatkovom stretnutí štvrťfinále štvorhry na turnaji ATP World Tour 500 Legg Mason Tennis Classic vo Washingtone (dotácia 1 402 000 USD, tvrdý povrch vonku) nad takisto nenasadeným austrálskym párom Chris Guccione, Lleyton Hewitt za 63 minút 6:2, 6:2.

"Zápas nám vyšiel veľmi dobre, ale bol oveľa vyrovnanejší, než hovorí skóre. Na začiatku oboch setov totiž bolo veľa gemov hraných cez zhodu pri systéme ´no ad´. Vyšli sme z nich vždy lepšie, dokázali sa ujať vedenia a udržať si ho až do konca," uviedol F. Polášek pre agentúru SITA.

Úradujúci domáci Tenista roka a jeho tradičný partner Parrott, ktorý sa v predchádzajúcich týždňoch venoval zámorskej profesionálnej Svetovej lige tímov (WTT), si v sobotňajšom semifinále o 19.00 h SELČ zmerajú sily s Mariuszom Fyrstenbergom a Marcinom Matkowským nasadenými ako piatymi. Poliakom, proti ktorým majú skóre 1:1, sa pokúsia revanšovať za prehru 4:6, 4:6 z finále júnového turnaja ATP na tráve v britskom Eastbourne.

Dvadsaťštyriročný zvolenský rodák Polášek (momentálne 22. v príslušnom renkingu) a Parrott majú v americkej metropole istotu 180 bodov do rebríčka a spoločného šeku na 17 500 USD. Za prienik do finále by im patrilo 300 bodov a 32 700 USD. Šampióni si odnesú 500 bodov a 63 600 USD.

Daviscupový reprezentant SR Polášek siaha po štvrtej finálovej účasti v debli na hlavnom profesionálnom okruhu za rovnaký počet týždňov. Po Wimbledone postupne triumfoval na antuke vo švédskom Bastade (s Čechom Jaroslavom Levinským) a prebojoval sa - takisto na najpomalšom podklade - do súboja o titul v nemeckom Hamburgu (s Brazílčanom Marcelom Melom) a švajčiarskom Gstaade (s Levinským). S čoskoro 29-ročným Parrottom (nar. 16. augusta 1980 v Portlande) figuruje na 13. mieste v tohtosezónnom poradí ATP Doubles Team Rankings o 925 bodov za ôsmou priečkou, teda poslednou postupovou na novembrový "výberový" londýnsky šampionát ATP World Tour Finals. Na siedmej pozícii sa tento týždeň nachádzajú Michal Mertiňák a Čech František Čermák.

Štvorhra - štvrťfinále:

Travis Parrott, Filip Polášek (USA/SR) - Chris Guccione, Lleyton Hewitt (Austr.) 6:2, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek postúpil vo Washingtone do semifinále štvorhry