Podhradský zľavil z nárokov, na Minsk sa teší

Momentka z košickej Steel Arény. Marek Kvapil z Česka, Ján Lašák a Peter Podhradský zo Slovenska v prípravnom hokejovom zápase medzi reprezentáciami Slovenska a Česka.
Momentka z košickej Steel Arény. Marek Kvapil z Česka, Ján Lašák a Peter Podhradský zo Slovenska v prípravnom hokejovom zápase medzi reprezentáciami Slovenska a Česka. (Autor: sita)
Sportnet|23. júl 2010 o 00:00

V máji sa obranca Peter Podhradský dohodol s Dinamom Minsk na dvojročnej zmluve. V júni po viac ako mesiaci prišla správa, že v Bielorusku hrať nebude a v druhej polovici júla predsa len s Minskom našiel spoločnú reč.

Život hokejistu prináša aj takéto momenty. V máji sa obranca Peter Podhradský dohodol s Dinamom Minska na dvojročnej zmluve. V júni po viac ako mesiaci prišla správa, že v Bielorusku hrať nebude a v druhej polovici júla predsa len s Minskom našiel spoločnú reč.

KOŠICE. Hokejový svetobežný, tridsaťročný obranca Peter Podhradský, ktorý pred časom hrával aj v Košiciach, ostáva verný KHL. Po Novokuznecku a Baryse Astana vyskúša dres Dinama Minsk. V Kontinentálnej hokejovej lige chcel zotrvať, no všetko sa pred letom začalo komplikovať. Darmo sa s Minskom dohodol na dvojročnom kontrakte už v máji. Bieloruský klub však jeho zmluvu, tak ako aj u ďalších hráčov Maxima Spiridonova, Konstantina Glazačeva, Davida Nemirovského, či Slováka Jozefa Stümpela, nezaregistroval na KHL, nenadobudli teda platnosť. Už niekdajší manažér Dinama Sergej Katkov priviedol do klubu ďalších hráčov a prekročil platový strop klubu. Minsk následne nemohol akceptovať platové podmienky pôvodných zmlúv, žiadal hokejistov, aby pristali na zníženie platu, alebo sa porúčali.

Myslel si, že leto bude pokojné

"Za posledné tri či štyri roky som po sezóne nikdy nemal tak rýchlo podpísanú zmluvu, ako teraz. Už v prvej polovici mája som si myslel, že leto bude pokojné. Odrazu však prišli problémy, o ktorých som už predtým počúval rôzne šumy," rozhovoril sa odchovanec bratislavského hokeja, 83 – násobný slovenský reprezentant. "V Diname mali prekročený rozpočet. Napodpisovali hráčov a odrazu sa balík ocitol v celkom inej rovine."

Z dvojročnej ročná zmluva

Podhradský nakoniec pristal na iné podmienky. Zľavil zo svojich nárokov. "Pôvodná zmluva bola dvojročná, nová len ročná a plat nižší. Riešil to agent, ktorý mi hľadal klub len v KHL, ale za čo najlepších podmienok. Z toho čakania som ale veľmi nervózny nebol, lebo viac som myslel na to, čo nás čaká, že s priateľkou čakáme bábo. Vedel som, že hokej hrať viem, nebol problém dohodnúť sa s nejakým klubom z KHL, išlo len o to, čo kto ponúkne. Ja som spravil ústupok, ale krok späť som už v kariére urobil viackrát. Verím, že tento ťah mi vyjde, že po dobrej sezóne príde zase lepšia ponuka a ja budem spokojný."

Peter o tom, že by si mohol zahrať v KHL v drese Levov a v Poprade neuvažoval. "Dohodol som sa s Minskom, takže teraz sa k tomu vyjadrovať, to by bola čistá špekulácia. Som v Diname a na toto pôsobisko sa teším, veď sa tam zase stretneme s Jožkom Stümpelom, tak ako v Astane."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Podhradský zľavil z nárokov, na Minsk sa teší