Podhradčania prehrali so Svidníkom dvomi penaltami

Jozef Petruška|14. máj 2015 o 00:00

V tabuľke sa zosunuli až na predposledné miesto a pred poslednou Starou Ľubovňou si držia len dvojbodový náskok.

Jediným zástupcom Spiša v štvrtoligovej spoločnosti Sever sú futbalisti spod Spišského hradu. Jarná časť im vôbec nevychádza podľa ich predstáv.

SP. PODHRADIE. V 25. kole hostili Podhradčania Svidník a z ihriska schádzali domáci so sklonenými hlavami. Prehrali 1:2, no smútok bol dvojnásobný – oba góly inkasovali z pokutových kopov.

„V nedeľu sme prehrali po pokutových kopoch. A bolo by dobré sa na ne pozrieť. Prvý som ani ja nevidel, lebo som bol v aute. Povedali mi, že taký sa doma nepíska a druhý čistá „vymýšľačka“. Ale rozumiem tomu. Nechcem sa už k tomu radšej vyjadrovať,“ diplomaticky odpovedal na otázku nedeľňajšieho majstráku predsedu MŠK Spišské Podhradie Jozef Komara a pokračoval radšej na tému nelichotivých výsledkov v jarnej časti.

„Mrzí má odchod Maliňáka do Popradu. Chlapec skončil s futbalom a nám takýto hráč chýba. Dovolím si povedať, že keby sme ho mali v útoku, tak o nejakých 7 – 10 bodov máme viac. Naším najväčším problémom v jari je premieňanie šancí. A takýto hráč sa nedá nahradiť.“

Prednosť majú iné veci

Nebude to žiadna tragédia, keď Spišské Podhradie vypadne zo štvrtoligovej súťaže. Možno to bude len pre dobro veci, lebo 5. liga Podtatranská je skvelá a atraktívna súťaž.

„Štvrtá liga je pre nás strašná súťaž. To cestovanie a mužstvá súperov, to je pre nás neudržateľné. A piata liga? Za štyri roky nám odišlo 20 hráčov základného kádra. Aj preto je táto situácia neudržateľná. Za normálnych okolností nám treba na „áčko“ približne tisíc eur mesačne na hráčov. Na druhej strane je vďaka mestu situácia v našom klube skonsolidovaná. Skôr sa venujeme skrášľovaniu a zveľaďovaniu nášho športového areálu. Prioritou je mládež. Musíme sa vrátiť k tomu, že vychováme novú generáciu hráčov. Terajšia stredná generácia odišla za lepšími podmienkami. Ostali starí skúsení harcovníci a popri nich chceme vychovať našich mladíkov,“ naznačil budúcnosť futbalu v Spišskom Podhradí jeho šéf Jozef Komara.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Podhradčania prehrali so Svidníkom dvomi penaltami