Po Griffinovi neposilní na Svetovom pohári Američanov ani Love

Kevin Love v drese Minnesoty.
Kevin Love v drese Minnesoty. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. júl 2014 o 12:32

Kevin Love je na odchode z Minnesoty, momentálne s agentom rokujú so záujemcami o jeho služby.

COLORADO SPRINGS. S ďalšou významnou absenciou sa musí vyrovnať americká reprezentácia na Svetovom pohári basketbalistov, ktorý sa v Španielsku začne 30. augusta.

Ako informoval web USA Basketball, po Blakovi Griffinovi, ktorý si leto vyhradil na individuálny rozvoj a poriadnu prípravu pred novou sezónou, sa na šampionáte nepredstaví ani Kevin Love.

Dvadsaťpäťročný krídelník je na odchode z Minnesoty a spoločne s agentom rokujú so záujemcami, aby mohol čo najskôr spoznať svoje ďalšie pôsobisko.

"Pozeráme sa iba na hráčov, ktorých máme k dispozícii. Našou úlohou je odviesť prácu s beztak širokým kádrom. Už sa nemôžeme dočkať," povedal generálny riaditeľ reprezentácie Jerry Colangelo.

Američania, ktorí majú pod košom stále na výber z kvarteta Andre Drummond, DeMarcus Cousins, Anthony Davis a Kenneth Faried, sa 28. júla zídu tradične v Las Vegas na prvom bloku spoločnej prípravy.

Pred SP 2014 odohrajú päť prípravných stretnutí. V Španielsku sa predstaví 12 hráčov.

Aktualizovaná 18-členná nominácia USA

Rozohrávači: Derrick Rose (Chicago Bulls), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Stephen Curry, Klay Thompson (obaja Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Bradley Beal, John Wall (obaja Washington Wizards), DeMar DeRozan (Toronto Raptors)

Krídla: Gordon Hayward (Utah Jazz), Paul George (Indiana Pacers), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Kyle Korver (Atlanta Hawks), Chandler Parsons (Dallas Mavericks)

Pivoti: Andre Drummond (Detroit Pistons), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Kenneth Faried (Denver Nuggets)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Po Griffinovi neposilní na Svetovom pohári Američanov ani Love