Play-off: Rázny vstup Prešova, aj Košice sa dostali na koňa

Košice v prvom štvrťfinále Komárno zdolali.
Košice v prvom štvrťfinále Komárno zdolali. (Autor: VK KDS Košice)
Sportnet|12. mar 2017 o 15:13

V extralige volejbalistov sa začali štvrťfinálové série play-off.

PREŠOV/KOŠICE. Na úvod Prešov hladko zdolal Svidník, z výhry sa tešili aj Košice.

VK Mirad PU Prešov v prvom štvrťfinálovom zápase play-off (hrá sa na dve víťazstvá) podal kompaktný a koncentrovaný výkon a nad Sláviou Svidník vyhral 3:0.

Vlk: Súperovi sme veľa nedovolili

Prešovčania v každom sete dominovali, Svidníčania hrali na riziko, robili však veľa chýb, nedaril sa im ani servis.

„Pred týmto zápasom sme si povedali, že súperovi nesmieme dovoliť rozohrať sa, lebo je to družstvo, ktoré v tejto sérii nemá čo stratiť. Môže hrať vabank,“ poznamenal tréner prešovských extraligistov Jaroslav Vlk.

„Náš výkon nebol stopercentný, nehrali sme až s takým nasadením, ako to bolo v týždni počas tréningov. Aj v tomto týždni sa budeme dôsledne pripravovať. Vo Svidníku čakáme jeho väčší odpor, bude tam aj iná atmosféra, jeho hala je tiež špecifická, bude to nesporne ťažší zápas. Svidník hral na riziko na podaní aj v útoku. Svojimi chybami nám dosť pomáhal. My sme mali veľa šancí a tak sa zápas vyvíjal jednoznačne v náš prospech, súperovi sme veľa toho nedovolili.“

Tholt: Riskovanie občas prinesie aj neúspech

Trénera Svidníka Petra Tholta sme sa spýtali, či nečakal od svojho tímu, že favorizovaný Prešov potrápi viac.

„Hrali sme proti víťazovi Slovenského pohára. Aj napriek prehre, ktorá opticky vyzerá, že bola hladká, musím chalanov pochváliť,“ vravel P. Tholt.

„Štyria hráči vôbec prvýkrát v živote hrali súboj play-off. Sú veľmi mladí a je to pre nich obrovská skúsenosť, hrať proti hráčom, ktorí boli a sú v reprezentácii. Servis šiestich hráčov Prešova je veľmi dobrý, my sme v tomto zápase nemali čo stratiť, na servise sme riskovali. Riskovanie občas prinesie aj neúspech, ale bez risku by sme proti Prešovu nemali žiadnu šancu. Prešov si u nás dá pozor, lebo v jeseni u nás vyhral iba 3:2. Verím, že my sa vyburcujeme k ešte lepšiemu výkonu, ktorým súpera potrápime.“

Druhý zápas je na programe v sobotu (17. h) vo Svidníku.

„Ja favorizujem Prešov aj na titul, je to veľmi dobré družstvo. My zbrane neskladáme, moje družstvo už odohralo niekoľko skvelých stretnutí. V prvom rade sa nám treba dať do poriadku zo zdravotnej stránky. V posledných troch týždňoch som mal na tréningoch sedem, osem hráčov. Verím, že sa dostaneme do dobrého herného tempa a lepšie si poradíme s ozaj dobrým servisom Prešova,“ dodal P. Tholt.

„Prvý zápas sme jednoznačne zvládli. Vo Svidníku to bude ťažšie, bude potrebné sa presadiť dobrým podaním a domácich tak odtlačiť od siete. Sériu chceme ukončiť v sobotu, bude to však ťažký a zaujímavý duel,“ mieni blokár Prešova Michal Červeň.

Vlkolinský ďakoval divákom za atmosféru

Domáce prostredie naplno využili aj hráči VK KDS Košice, ktorí v prvom štvrťfinálovom zápase zdolali Komárno 3:1.

„Začalo sa play-off a prvý zápas sme zvládli. Divákom ďakujeme za vynikajúcu atmosféru a povzbudzovanie počas celého zápasu,“ stručne zhodnotil štart série tréner Košíc Richard Vlkolinský.

„V jednom sete sme podali dobrý výkon, keď sme domácich ublokovali a hrali sme veľmi dobrý volejbal. Začiatok tretieho setu sme mali veľmi dobre rozohraný, ale našou nedôslednosťou sme zase dali Košice na koňa a už sme sa nevedeli chytiť a nehrali sme dobrý volejbal,“ priznal kormidelník Komárna Miroslav Palgut.

Štatistika

Extraliga mužov – štvrťfinále:

Košice – Komárno 3:1 (22, -18, 17, 21)

– stav série 1:0,

103 min, rozhodovali: Andrejčák a Vaško.

Prešov – Svidník 3:0 (17, 17, 19)

– stav série 1:0,

67 min, rozhodovali: Niklová a J. Mokrý.

Prievidza – Myjava 3:0 (17, 14, 22) – stav série 1:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Play-off: Rázny vstup Prešova, aj Košice sa dostali na koňa