Pirlo verí, že AC Miláno bude víťaziť

Andrea Pirlo
Andrea Pirlo (Autor: SITA/AP)
TASR|8. aug 2009 o 12:21

Taliansky futbalista Andrea Pirlo označil odmietnutie prestupovej ponuky Chelsea za dôkaz toho, že AC Miláno je ambiciózny tím.

MILÁNO.

Taliansky stredopoliar nesúhlasí s názorom niektorých bývalých hráčov, aby AC po dvoch nevydarených sezónach urobil zmeny v tíme a menej sa spoliehal na tradičné opory ako Pirlo, Clarence Seedorf či Gennaro Gattuso.

"Ak by som si myslel, že cieľom Milána je dobré umiestnenie v tabuľke, už by som bol v Chelsea," vyhlásil Pirlo. "Chcem víťaziť. To nie je iba fráza. Som presvedčený, že to je možné. Ešte uvidíte, čo dokáže historická skupina. Každý kritik ešte zmení názor."

Tréner Chelsea Carlo Ancelotti sa snažil získať Pirla, ktorý s AC triumfoval v Lige majstrov v rokoch 2003 a 2007. Majiteľ milánskeho klubu Silvio Berlusconi však odmietol ponuku londýnskeho klubu a vyhlásil, že 30-ročný futbalista ostane v AC až do konca kariéry.

"Ancelotti to neakceptoval ľahko. Porozprával som sa s ním a on to pochopil," dodal Pirlo, ktorý je presvedčený, že AC sa vyrovná s odchodom Kaka i kapitána Paola Maldiniho, ktorý ukončil kariéru. "Strata Kaka a Maldiniho bude citeľná, ale všetci zo seba vydajú viac. Ich odchod uzavrel jednu kapitolu, teraz nastal čas napísať ďalšiu. Som šťastný, že sa jej zúčastním."

Milánsky klub posilnil tím podpisom zmluvy s holandským útočníkom Klaas-Janom Huntelaarom, ktorý prišiel z Realu Madrid.

Nachádzate sa tu:
Domov