Petrovický: Ladí nám to, no postup ešte nemáme

Róbert Petrovický.
Róbert Petrovický. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. mar 2012 o 09:33

Hokejisti Brna vsadili v piatom zápase na veľmi dôraznú defenzívu, s ktorou mali hráči Sparty značné problémy.

PRAHA. Už len jeden krok chýba hokejistom Komety Brno k postupu do semifinále českej Tipsport extraligy.

Mužstvo, ktoré do vyraďovacej fázy postúpilo cez predkolo, vedie vo štvrťfinále nad víťazom základnej časti Spartou Praha 3:2 na zápasy a rozhodujúce štvrté víťazstvo môže získať už v pondelok 19. marca na domácom ľade.

V štvrtom zápase série zvíťazilo Brno v Prahe 3:1 a na tomto cennom výsledku sa podieľal aj slovenský legionár Róbert Petrovický, ktorý v 22. minúte z presilovky vyrovnal na 1:1.

"Užívame si veľkú eufóriu, ale dobre vieme, že posledný krok býva najťažší. Ladí nám to, máme skvelú partiu, sme však na zemi. Pokora je dôležitá," cituje skúseného slovenského útočníka hokej.cz.

Postup ešte nemajú

Do Brna prišiel Petrovický s tým, že mu chce pomôcť. "Nemohol som ale tušiť, že zažijeme takéto pekné play off. Ale hneď mi bolo jasné, že mužstvo je tu kvalitné," zdôraznil na margo svojho príchodu do juhomoravskej metropoly.

Hokejisti Brna vsadili v piatom zápase na veľmi dôslednú a dôraznú defenzívu, s ktorou mali hráči Sparty napriek veľkému úsiliu značné problémy. Svedčí o tom aj to, že brankár Brna Jiří Trvaj nemusel riešiť veľa ťažkých situácií.

"Všetci sme sa dali takpovediac na jednu stranu. Máme parádnu partiu, drieme jeden za druhého. Ladí nám to, ale dobre vieme, že postup ešte nemáme," zdôraznil Róbert Petrovický.

Dôležitý pre vývoj zápasu bol jeho vyrovnávajúci gól na 1:1 v úvode druhej tretiny. "Prvá tretina nebola z našej strany až taká vydarená. Nekorčuľovali sme ako treba. Ale keď sme to zlepšili, Sparta mala problémy," zareagoval Petrovický.

Rozhodne sa v pondelok

Svoj postup do semifinále môžu hráči Komety spečatiť už v pondelok, kedy je na programe v Brne šiesty súboj.

"Budeme hrať pred svojím publikom a ja dúfam, že aj naďalej zostaneme pri hokeji, ktorý nám prináša výsledky," uviedol Petrovický a dodal: "Že budeme dodržiavať tie isté veci, ako na Sparte. Keď som do Brna prichádzal, vedel som, že sa tam urobilo niekoľko zmien. Ale dali sme sa veľmi rýchlo dokopy, partia je tu skvelá. Sme jedna veľká rodina."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Petrovický: Ladí nám to, no postup ešte nemáme