Partizán má strelecké suchoty, na jar dal len osem gólov

Sportnet|2. máj 2013 o 00:00

V 28. kole druhej futbalovej ligy Partizán Bardejov vyhral na MFK Dubnica nad Váhom 1:0.

Šarišania začali s chybami, našťastie to hostia nevyužili a len dve minúty po striedaní Marko Lukáč pri druhom kontakte s loptou bez prípravy zblízka dol dôležitý gól, ako sa ukázalo, bol rozhodujúci.

BARDEJOV. Považania sú v nebezpečnom zostupovom pásme a chceli prekvapiť hneď v úvode zápasu, stačila viac ako štvrťhodinová nepozornosť domácej obrany, kedy sa dokonca triasla ich konštrukcia brány.

Tréner Rastislav Kica je nespokojný najmä s premieňaním gólových príležitostí, čo sa odzrkadľuje na priebehu zápasu:

„Prvý polčas i takých dvadsať minút druhého, keď bol na ihrisku Ján Zápotoka, naša hra mala myšlienku, podržali sme loptu, aj keď niekedy to až preháňali. Po peknej akcii na jeden dotyk sme dali gól, škoda, že Paukner i Lukáč neupokojili mužstvo. Rozhodca mohol pokojne odpískať pokutový kop po faule na neho. Po odchode J. Zápotoku nám chýbal väčší pokoj na ihrisku a najmä ten druhý gól.”

Hostia boli prekvapujúco aktívnejší v úvode a nepríjemní v závere, čo R. Kica pripisuje práve nepremeneným príležitostiam, aj takým, keď Azevedo v nadstavenom čase išiel sám z pol ihriska na brankára:

„Po zmätku v obrane si Vlado Staš nešťastne hlavičkoval do brvna, sú to veci, ktoré sa stávajú. No mohli sme na to doplatiť, našťastie to hostia nevyužili. Lenže v jarnej časti dávame málo gólov, odohrali sme osem zápasov a dali sme osem gólov. Mladí hráči, ktorí nabehli na ihrisko, Benes či Berecký, musia na sebe viac pracovať. Aj keď majú málo príležitostí v zápasoch, spolu s ďalšími by mali pridať aj mimo tréningov, zdá sa mi, že nenapredujú tak, ako by mali.”

Bol to dobrý zápas

Kormidelník Dubnice Peter Gergely pripomenul, že začiatok zápasu bol v ich réžii, mali viac šancí i streleckých pokusov:

„No dostali sme gól, no aj posledných 20 min. sme boli lepším mužstvom. Pre divákov to bol dobrý zápas, veď obidve mužstvá chceli bodovať. Ja som dnes, okrem výsledku, so svojím mužstvom spokojný. Chýbajú nám štyria, no máme piatich dorastencov, ktorí sa učia hrať veľký futbal. Bez skúseností smerom dopredu si ťažko vypracujeme gólové šance.”

Gergely predpovedá zaujímavý záver súťaže: „Na špici tabuľky to bude otvorené asi až do konca, podobne ako dole. Ja verím, že keď takto budeme hrať, tak určite nevypadneme.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Partizán má strelecké suchoty, na jar dal len osem gólov