Pálffy a Stümpel majú vychovať 18-ročný hokejový talent

TASR|16. okt 2003 o 12:39

Los Angeles 16. októbra (TASR) - Slovenskí hokejisti Žigmund Pálffy a Jozef Stümpel odštartovali sezónu NHL v elitnej formácii s mladým Rusom Alexandrom ...

Los Angeles 16. októbra (TASR) - Slovenskí hokejisti Žigmund Pálffy a Jozef Stümpel odštartovali sezónu NHL v elitnej formácii s mladým Rusom Alexandrom Frolovom. Duo opôr majstrov sveta z 2002 hrá však tak dobre, že sa tréner Andy Murray rozhodol po boku hviezd "vypiplať" z nádejných hokejových plienok ešte mladšieho hráča, 18-ročného Dustina Browna.

Murray mal viac možností na zloženie elitnej formácie, v ktorej je hviezdou Pálffy a pri neúčasti Jasona Allisona prvým tvorcom hry tímu Stümpel. Na ľavé krídlo sa mu okrem Frolova ponúkal napríklad hviezdny veterán Luc Robitaille. Tréner aktuálnych majstrov sveta si však na jar v Helsinkách nevšímal len svoj zlatý kanadský tím, pozorne vnímal aj hru bronzových Slovákov, veď u nich mal troch klubových zverencov a štvrtý (Martin Štrbák) pribudol v letných transakciách. Výsledok je jasný - Ľubomír Višňovský hrá s Čechom Jaroslavom Modrým prvé husle v defenzíve a dvojica odvekých kamarátov potrebuje na krídlo "živé striebro".

Brown, hoci nelieta popri Stümpelovi celý čas, ukázal v dvoch zápasoch nečakané prednosti a Murray kvôli talentovanému pravému krídlu dokonca presunul Pálffyho naľavo. Mladík síce na rozdiel od slovenských harcovníkov nebodoval, ale v noci na štvrtok proti Ottawe (4:3) pri Stümpelovom presilovkovom góle na 3:3 pred bránkoviskom optimálne vymetal priestor. "Tréneri mi povedali, choď tam urobiť virvar. Tak som to urobil a Stumpy to tam dal," povedal Brown, ktorý je prvým 18-ročným hráčom LA v NHL od roku 1997.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pálffy a Stümpel majú vychovať 18-ročný hokejový talent