Otec Williams chce letieť domov v sobotu

Serena Williamsová patrí medzi najväčšie bojovníčky na kurte.
Serena Williamsová patrí medzi najväčšie bojovníčky na kurte. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|28. jún 2009 o 21:30

Daniela Hantuchová môže v dnešnom osemfinále odplatiť Serene prehru spred dvoch rokov. Od roku 2000 vládnu vo Wimbledone sestry Williamsové - Venus vyhrala päť ráz a Serena dvakrát.

LONDÝN, BRATISLAVA. Richard Williams, otec tenisových sestier Sereny a Venus, si naplánoval odlet z Londýna domov do Ameriky na túto sobotu. To sa bude hrať vo Wimbledone finále dvojhry žien a on predpokladá, že sa zopakuje vlaňajší zápas jeho dcér. Otec sa naň nemôže pozerať, a tak v tom čase zakaždým cestuje.

Plány Richarda Williamsa môže dnes narušiť Daniela Hantuchová. V osemfinále bude súperkou Sereny. „Cítim, že mám šancu," povedala slovenská tenistka po piatkovom postupe medzi posledných 16 cez Japonku Sugijamovú.

Vo voľnom čase píše scenár

Svetová dvojka Serena Williamsová hrá v spodnej polovici wimbledonského „pavúka", kým obhajkyňa prvenstva Venus je ako tretia nasadená v hornej časti. Sestry v doterajších zápasoch tohto ročníka Wimbledonu nestratili ani set. „V poslednom zápase s Vinciovou som nezahrala najlepšie, ale dôležité je víťazstvo. Viem, že sa môžem zlepšovať," vyhlásila pre webovú stránku turnaja mladšia Serena.

V 1. kole si poradila s Portugalčankou Silvovou 6:1, 7:5, Austrálčanku so slovenskými koreňmi Grothovú zdolala 6:2, 6:1 a Talianku Vinciovú 6:3, 6:4.

Vo voľnom čase píše vo Wimbledone scenár pre televízny seriál. „Už som napísala tri diely. Budete z toho nadšení," prezradila akreditovaným novinárom. „Tematicky je to niečo medzi mojimi obľúbenými seriálmi Zúfalé manželky, Sex v meste a Family Guy."

Američanku zachránil dážď

Hantuchová má so Serenou nepriaznivú bilanciu 1:6, jediný raz ju zdolala v 3. kole Australian Open 2006 s výsledkom 6:1, 7:6. Vo Wimbledone podľahla Američanke dva razy - vo štvrťfinále 2002 aj v osemfinále 2007.

Súboj na centrálnom dvorci spred dvoch rokov má Daniela ešte v živej pamäti. Serena vyhrala prvý set 6:2, ale v druhom za stavu 5:5 dostala kŕč do nohy, nemohla sa pohybovať. V tajbrejku viedla Hantuchová 4:2, v tej chvíli Američanku zachránil dážď. Na druhý deň slovenská hráčka vyhrala tajbrejk aj druhý set, ale v rozhodujúcom nestačila na zotavenú súperku 2:6.

„Bol to najbojovnejší výkon v mojej kariére," vravela S. Williamsová a Hantuchová ju doplnila: „Práve tento prístup robí Serenu jednou z najlepších tenistiek sveta."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Otec Williams chce letieť domov v sobotu