Osožný návrat do pionierskych čias

Sportnet|20. okt 2011 o 00:00

Pionierska liga, vraví vám to ešte niečo? Na košických základných školách mali kedysi športové súťaže s týmto názvom svoj cveng. A hádzanárska patrila odjakživa k najlepším.

KOŠICE. Aj preto si v tunajšom 1. MHK vzali do hlavy, že by bolo dobré pokúsiť sa dávno zabudnutú tradíciu oživiť.

„Iniciatíva vzišla od nás a v spolupráci so Slovenským zväzom hádzanej a ministerstvom školstva sme oslovili všetky základné školy v našom meste a zorganizovali sme pre učiteľov telesnej výchovy metodický deň zameraný na hádzanú,“ predstavuje zaujímavý projekt tajomník 1. MHK Košice Dušan Timko.

„Do našej haly prišlo dvadsaťpäť učiteľov z dvanástich škôl, aj zo Šace, čo je na prvý raz celkom pekná účasť. Poskytli sme im tréningovú metodiku pre začínajúcich hádzanárov a názorné ukážky predviedli aj hráči nášho klubu, od žiakov až po mužov. Jednoducho, dali sme im návod, ako vyplniť vyučovaciu hodinu telesnej výchovy tréningom hádzanej. Bolo to veľmi konštruktívne dopoludnie, prítomným učiteľom sa to páčilo.“

Nejde o jednorazovú záležitosť, je organizovaná v rámci celého Slovenska, ale Košičania ju naštartovali medzi prvými. „Prirodzene s cieľom rozšíriť naše rady. Pomôcť by mohlo aj obnovenie žiackej ligy, samozrejme, nie s názvom Pionierska, ale trebárs Košická,“ púšťajú sa Košičania do hľadania hádzanárskych talentov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Osožný návrat do pionierskych čias