Oslabená Barca neskladá zbrane

Sportnet|15. mar 2011 o 00:00

Aj keď sa vedenie klubu snažilo udržať káder pohromade, predsa len odišli viacerí hráči, ktorým sa skončilo hosťovanie alebo si našli nový klub.

Napriek tomu však predseda FK Barca Imrich Balogh nestráca optimizmus a verí, že aj v jarnej časti budú hráči bojovať o popredné priečky treťoligového peletónu.

KOŠICE. Po jesennej časti im patrí lichotivá štvrtá pozícia, ktorú však zrejme nebude ľahké udržať. V zimnej príprave nechceli nič podceniť, hoci trocha absentovala tréningová dochádzka, no i napriek tomu vyslovil I. Balogh so zimným drilom spokojnosť. "Pokojne to mohlo byť aj lepšie, lebo účasť na tréningoch nebola taká, ako som si predstavoval. Moja spokojnosť je päťdesiatpercentná, pretože niektorí hráči chýbali pre študijné povinnosti, ďalší pre pracovné, no snažili sme sa trénovať každý deň, ale chlapci boli aspoň na troch tréningoch v priebehu týždňa a počas víkendov sme hrávali prípravné stretnutia," hovorí I. Balogh.

Odchody nevyvážili príchodmi

Novému kormidelníkovi bude z jesenného kádra chýbať niekoľko hráčov a nahradiť ich nebude jednoduché. Partia je dobrá a I. Balogh verí, že hráči dokážu aj teraz mútiť vodu v hornej časti tabuľky. "Hosťovanie sa skončilo Borzovi a vrátil sa do Lokomotívy, do Michaloviec sa vrátil Gašpar. Pracovné povinnosti nedovoľujú hrávať Prachařovi, Oros sa nezapojil do prípravy a zranený je aj stopér Eštočin. Z pôvodného kádra teda chýba pätica hráčov a z nových môžem spomenúť Radoslava Gondoľa z MFK, ktorý by mal byť posilou na poste stopéra," hovorí na pohyb v kádri prezident klubu. V príprave odohrala Barca viacero stretnutí, ktoré poukázali nielen na plusy, ale aj mínusy mančaftu. "Aj vzhľadom na to, ako sa schádzali, tak sme odohrali solídne stretnutia so silnejšími súpermi. Výsledky neboli až také rozhodujúce, boli lepšie aj horšie, ale v príprave to už tak chodí," povedal I. Balogh.

Generálka im nevyšla

V poslednom prípravnom stretnutí sa Barci nedarilo, keď s druhým celkom III. ligy po jesennej časti Moldavou B. prehrala. "S predchádzajúcimi duelmi v príprave som bol spokojný, až na ten posledný, ktorý sme prehrali 2:6. Nastúpili sme v pozmenenej zostave, lebo nám chýbali niektorí hráči základnej zostavy a odzrkadlilo sa to v druhom polčase aj na samotnom skóre," hovorí I. Balogh. V úvodnom jarnom kole cestuje Barca na trávnik lídra súťaže - Lokomotívy Košice, ktorá neskrýva najvyššie ambície. "Súboje košických mančaftov sú stále zaujímavé, lebo jednotlivé mužstvá sa snažia vytiahnuť a ukázať, kto je lepší. Verí, že posledný výsledok z prípravy nás trocha zmobilizuje a proti favoritovi sa ukážeme v lepšom hernom svetle. Očakávam vyrovnaný duel s množstvom pekných akcií, ktoré potešia divákov, a víťazstvo nech pripadne lepšiemu z tejto dvojice," dodal I. Balogh. Na záver dodajme, že v prvom stretnutí vyhrala košická Lokomotíva nad Barcou 3:1, a tak hostia majú čo hostiteľom oplácať.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oslabená Barca neskladá zbrane