Je rozhodnuté. Humenné nezvládlo boj o záchranu, s extraligou sa definitívne lúči

Hráči Humenného Stanislav Galimov a Jurij Sergienko.
Hráči Humenného Stanislav Galimov a Jurij Sergienko. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|23. feb 2024 o 20:15

Nováčik sa vracia do druhej ligy.

Tipos extraliga - 46. kolo

HC 19 Humenné - HC Nové Zámky 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Góly: 26. Handlovský (Kozel) - 8. Prokeš (Števuliak, Mamčics), 14. Johnson (Prokeš, Michnáč) 60. Ružek.

Rozhodovali: Žák, Orolin - Ordzovenský, Stanzel, vylúčení: 1:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Humenné: Galimov – Meliško, Sredl, Pacalaj, Sergijenko, Novota, Ťavoda, Ragan – Paršin, Kuru, Pereskokov – Lapšanský, Foss, Šoltés – Handlovský, Linet, Vaško – Horvát, Thomka, Borov

Nové Zámky: Kantor – Lee, Hatala, Mamčics, Ligas, Kozák, Novajovský, Múčka – Johnson, Prokeš, Michnáč – Stupka, Roy, Loggins – Ružek, Ondrušek, Števuliak – Fafrák, Barto, Kováč

HUMENNÉ. Hokejisti HC 19 Humenné po jednej sezóne opustia extraligu.

Nováčik súťaže prehral v piatkovom domácom zápase 46. kola Tipos extraligy s predposledným tímom tabuľky HC Mikron Nové Zámky 1:3 a štyri kolá pred koncom stráca z poslednej priečky na svojho súpera 12 bodov.

Vzhľadom na nepriaznivú bilanciu vzájomných zápasov sa už Humenné medzi elitou nemôže zachrániť.

Do stretnutia vstúpili lepšie hostia a po prvej perióde viedli na Zemplíne už o dva góly. Gólové mlčanie Humenného ukončil až na začiatku druhej tretiny kapitán Handlovský, keď sa ujal jeho výstavný príklep z pravého kruhu.

Do záveru zápasu sa už ale Štrbovi zverenci nepresadili, naopak hostia skóre kozmeticky upravili gólom do prázdnej brány zásluhou Ružeka.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HC 19 Humenné - HC Mikron Nové Zámky dnes (hokej, 46. kolo, Tipos extraliga, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
23.02.2024 o 18:00
46. kolo
Humenné
1:3
(0:2, 1:0, 0:1)
60' minúta
Ukončený
Nové Zámky
Prehľad
Góly a asistencie: 26. Handlovský (Kozel) – 8. Prokeš (Števuliak, Mamčics), 14. Johnson (Prokeš, Michnáč), 60. Ružek. Rozhodca: Žák, Orolín – Ordzovenský, Stanzel..
Prenos
HC 19 Humenné opúšťa Tipos extraligu, o čom je rozhodnuté štyri kolá pred koncom základnej časti. Tento zápas bol jednoznačne existenčný, no šťastie sa usmialo na novozámockého protivníka. Hostia ešte môžu reálne pomýšľať na desiate miesto, ktoré zaručuje postup do kvalifikácie o play-off. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
59:48
goalHC Nové Zámky dali gól! Pre Humenné je to extraligový koniec. Zemplínsky nováčik definitívne vypadáva po ročnej skúsenosti medzi elitou. JAKUB RUŽEK zapracoval v strednom pásme a nemýlil sa pokusom z polovice klziska. Bez asistencie.
59:09
importantTeraz je to realita! Humenné hrá power-play so šiestimi mužmi na ľade!
58:41
Nové Zámky hrajú veľmi dobre a zatiaľ nedávajú šancu domácim na odvolanie brankára. Patrik Kozel by už rád vyštartoval na lavičku.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
importantReklamná prestávka.
56:19
Útočné pásmo získali humenskí hokejisti. Sergijenkovo nahodenie zachytil v lapačke Kantor.
54:59
Leeho zradila zlomená hokejka vo veľmi nevhodnom okamihu. Namiesto tvrdého príklepu mu ostalo v rukách torzo jeho pracovného nástroja, ale Zemplínčania z tohto neprofitovali.
importantReklamná prestávka.
53:46
Jednoduchý prienik Logginsa. Trvalo to len do času, kedy nenarazil na dobre postaveného Mareka Pacalaja. Pekná práca tvrdého hráča v humenskom drese.
52:51
Hrá sa rýchlo a súvisle. Domáci sú však v pozícii, že sa aktuálne bránenie ofenzívnej snahe v podaní Prokeša.
50:00
Humenčania majú pred sebou záverečných desať dôležitých minút, ktoré rozhodnú o tom, či sa po dnešku rozlúčia so súťažou, alebo ostanú v hre.
49:28
Michnáč stratil puk na modrej čiare. Zachrániť to chcel Lee, ale na toto bol prikrátky. Nováčik je nabudený a odhodlaný všetko tlačiť dopredu.
47:52
Do streleckej príležitosti sa dostal Števuliak. Absentovala pri ňom potrebná rýchlosť, a tak pokúšal šťastie z diaľky. Kozel sa zahnal lapačkou naprázdno.
47:16
importantTesne pred bránku vyslal Šoltésa legionára Fossa! Ten chcel oklamať Kantora blafákom, ale nepodaril sa mu podľa predstáv!
46:53
Reklamný brejk padol vhod pre domáce Humenné. Zemplínčania naskočili do hry veľmi dobre, obletovali bránku hostí a vynútili si vhadzovanie v tretine.
importantReklamná prestávka.
46:17
Pekný hokejový moment. Kuru kráčal vpred a za sebou mal Novotu. Prenechal mu puk. Po strele košického rodáka Kantor vytiahol semafor.
44:31
importantHandlovský poslal puk na osamoteného Vaška! Humenský srdciar zlyhal zblízka, pretože neprepálil Kantorove betóny! Táto situácia volala po góle!
43:19
Šoltés získal prihrávku na ľavé krídlo. Vyslal zakončenie popod hokejku Ligasa. Ťavoda sa presťahoval pred bránku, ale Kantor už mal puk vo svojej moci. Poriadok nastolil Lotyš Mamčics.
42:14
Humenčania sa predstavili na polovici novozámockého súpera. Kantor čelil streleckému pokusu Meliška. Snahou obrancu bolo rozvlniť sieť, ale puk preletel okolo lapačky Čecha.
41:15
Teraz zasahoval brankár Patrik Kozel. Podpísal sa pod prerušenie hry. Bude sa vhadzovať po jeho pravej ruke.
40:59
Ligas pohodlne vykorčuľoval z vlastnej obrannej tretiny. Popri mantineli ho nechal preniknúť Lapšanský. Hosťujúci obranca napokon nastreľoval na zadný mantinel.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:44.
Cítiť zo Zemplínčanov, že to nejdú zabaliť. Lukáš Handlovský vrátil do hry nováčika, ale treba to ešte vylepšiť. Novozámčania pomáhajú brankárovi Kantorovi a mali by si dať pozor na vylúčenia.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:23
Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:34
Kuru nahnevaný sám na seba. Pereskokov bol za bránkou a spoliehal sa na presnú prihrávku. To sa nestalo, hostia vyhadzujú preč.
37:23
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Ligas – 2 min., hákovanie.
37:03
Obranca Novota si pripísal strelu, no tá bola nevydarená.
36:01
importantZ následného obratu hry práca pre brankára Kantora! Hatala zaváhal pod vplyvom Šoltésa! Lapšanský vystrelil, ale to neznamenalo vyrovnanie!
35:44
Novozámčania v plnej miere využívajú prítomnosť bližšej striedačky. Diváci ale očakávajú zmenu, keďže je výsledok otvorený.
33:48
Ondrušekovi sa podarilo otvoriť humenskú bránu, avšak Kozel sa nedal úplne vytiahnuť. Števuliak číhal na zadnej tyčke, no k zakončeniu sa nedostal.
importantReklamná prestávka.
31:40
Domáci brankár Kozel poslal do gólového nájazdu Handlovského. To isté chcel dosiahnuť aj teraz, ale Borov neodvrátil zakázané uvoľnenie.
29:55
V tejto chvíli v strednom pásme zabral za Novozámčanov mladý útočník Ondrušek. Síce dostal puk na vlastnú striedačku, ale to mu nemusí vadiť.
28:49
Lineta doplnil v ťahu na bránku Filip Vaško. Zástupcovia tretej humenskej formácie sa držia v útočnom pásme. Podporu im ešte dodáva aj Pacalaj.
importantReklamná prestávka.
28:21
Adam Lapšanský bol otcom domácej útočnej myšlienky. Vpravo sa výborne vytočil a mohol tak servírovať prihrávku na hokejku Pacalaja. Kantor uspel zásahom lapačkou.
27:54
Sredl chcel zahrať takticky, aby nedošlo k zakázanému uvoľneniu. Americký zadák ale dosiahol pravý opak. Foss sa postavil proti Johnsonovi na buly.
25:28
goalHumenné dáva gól! LUKÁŠ HANDLOVSKÝ vypálil fantastickú bombu z pravej strany, ktorú umiestnil do pravého horného rohu. Pavel Kantor nemal absolútne žiadnu šancu. Asistencia: Patrik Kozel.
25:08
importantZ ničoho nič vznikla kontra Humenčanov dvoch proti jednému! Filip Vaško vystihol ideálny moment na prihrávku pre Fossa, ktorý však nevystrelil na Kantora!
24:00
Ligasovo vysunutie Prokeša. Český center prvého útoku zrejme očakával pri sebe krajana Michnáča, ale našiel len domáceho obrancu Sergijenka.
22:59
Patrik Kozel bol jednoznačne nútený nepustiť puk do hry. Musel tak učiniť pred dobiedzajúcim Bartom. Hráči prichádzajú na buly do pravého kruhu.
22:03
Zemplínčania prešli do útočného pásma prostredníctvom kvalitnej prihrávky. Z pravej strany pohrozil Linet, no mýlil sa.
20:53
Nepríjemný pokus vyslal Foss. Kantor zasiahol hranou lapačky, pričom mu určite odfúklo, pretože Paršin sa chystal dorážať, ale nestihol to.
20:09
Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.
20:01
changeStriedanie v tíme HC 19 Humenné:
z ihriska odchádza Galimov, prichádza Kozel.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:58.
Humenné prehráva v existenčnom dueli 0:2. Hlavne prvý inkasovaný gól zaskočil každého na zimnom štadióne, ale musíme veriť rozhodcom i videorozhodcovi. Nové Zámky dostali ešte jeden puk za chrbát Galimova. Zemplínčania sa zrejme nechytia ani na končiacej sa presilovke.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:35
Dávid Šoltés neodmietol ponukou na strelu bez prípravy. Zakončenie vyšlo, ešte to aj tečoval Foss, ale Kantor si pomohol betónom.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:09
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Števuliak – 2 min., krosček.
18:09
Handlovský sa pochytil s Ligasom v bežnom súboji v rohu klziska. Števuliak sa neostal prizerať a udrel do chrbta domáceho hokejistu. Pôjde na trestnú lavicu.
17:41
Štipľavý projektil videli diváci z hokejky Handlovského. Pred Kantorom však nebol nikto, kto by sa pokúsil o tečovanie do siete.
16:58
Postavenie mimo hry Nových Zámkov. Fafrák skôr vpadol do pásma, ako jeho spoluhráč Martin Barto s pukom. Vhadzovanie v strednej tretine.
15:57
Pre zakončenie z väčšej vzdialenosti sa rozhodol Ťavoda. Slušne to zamieril priamo na svätyňu, ale Kantor skrotil puk pravým betónom.
importantReklamná prestávka.
15:38
Brankár Pavel Kantor si našiel puk v lapačke. Rozhodol sa pristúpiť k prerušeniu hry. K Čechovi sa približoval protihráč Borov.
15:02
Ligas sa ocitol v krátkej kontroverzii s Jakubom Meliškom. Nepáčil sa mu prístup humenského obrancu do osobného súboja. Obaja sa už ale venujú hre.
importantReklamná prestávka.
13:15
goalHC Nové Zámky dali gól! Sredl sa nechal pretlačiť BENOM JOHNSONOM, ktorý spravil bekhendový blafák a zakončenie poslal pod hornú žŕdku. Asistencie: Radek Prokeš a Albert Michnáč.
importantReklamná prestávka.
11:58
Foss s aktívnym pohybom pokoril hosťujúcu obranu, ktorá ho nechala zájsť do rohu. Humenský útočník nemal do kombinácie nikoho z formácie.
10:39
Krátku hokejku mal v tejto chvíli domáci útočník Dominik Borov. Nedokázal zachytiť dlhšiu nahrávku. Hostia sa presunú pred domácu bránu po zakázanom uvoľnení.
09:42
importantMedzi divákmi narastá nervozita! Dlho sa prezerá záznam! Svoju nespokojnosť niektorí vyjadrujú piskotom!
09:42
importantHra je prerušená! Hlavní rozhodcovia prišli do boxu časomeračov! Nie je celkom jasné, či sa nejde náhodou preskúmať situácia z konca 8. minúty, keď po dorážke Prokeša dvíhal ruky nad hlavu Michnáč!
09:31
Humenné hrá s piatimi hráčmi.
09:23
Galimov sa vyznamenal úspešným zákrokom, keď mal zakrytý výhľad. Strelecký pokus Leeho zvládol pokryť.
08:47
Humenčania okupujú stredné pásmo dvomi hráčmi. Cez tento val sa momentálne nevedia presadiť hráči z južného Slovenska.
07:52
importantPoriadna strela vyšla hosťujúcim hráčom! Galimov netušil, že puk sa odrazil k ľavej žŕdke! Prišla jedna dorážka a z diaľky sa už tešil Michnáč, ale gól nepadol!
07:52
goalHC Nové Zámky dali gól! Nie je to 1. apríl, ale krutá realita. Všetci v Humennom sa poriadne čudujú. Rozhodcovia v spolupráci s videorozhodcom odhalili, že dorážka RADEKA PROKEŠA bola gólová a Nové Zámky strieľajú veľmi dôležitý gól. Asistencie: Patrik Števuliak a Roberts Mamčics.
07:31
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Meliško – 2 min., sekanie.
06:48
Ryan Foss v posledných minútach ponúka spoluhráčom dobré prihrávky. Jednu z nich teraz získal na svoju hokejku Vaško, ale hneď sa mu venujú hostia.
05:53
Šoltés odviedol dobrú útočnú prácu. K presunutiu sa do výhodnejšej pozície počítal s pomocou Lapšanského, ale ten mu nedokázal vrátiť presnú nahrávku.
05:16
importantKrásna kombinačná akcia nováčika! Kantor už bol takmer prekonaný, ale Fín Kuru neposlal puk do poloprázdnej bránky!
04:24
Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.
03:48
Števuliak sa vydal hlboko do útočnej tretiny a snaží sa byť nepríjemný pri domácej rozohrávke, ktorá má priviesť Zemplínčanov na opačnú stranu plochy.
03:14
Pereskokov bol viackrát vyzývaný hľadiskom, aby zakončil na bránku. Pokus smeroval na lapačku Kantora, no český brankár nezasahoval.
02:24
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Kozák – 2 min., sekanie.
01:41
Václav Stupka predviedol kombináciu s Royom. Kanaďan len tak tak zasiahol puk, ktorý však mieril k pravej tyčke domácej bránky, no nakoniec putoval mimo.
00:43
Veľmi kvalitné striedanie Nových Zámkov. Michnáč povozil po pásme najskôr Meliška a po ňom aj Pereskokovova. Galimov následne chytil strelu Johnsona.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC 19 Humenné: Galimov – Meliško, Sredl, Pacalaj, Sergijenko, Novota, Ťavoda, Ragan – Paršin, Kuru, Pereskokov – Lapšanský, Foss, Šoltés – Handlovský, Linet, Vaško – Horvát, Thomka, Borov.

Tréner: Martin Štrba.

HC MIKRON Nové Zámky: Kantor – Lee, Hatala, Mamčics, Ligas, Kozák, Novajovský, Múčka – Johnson, Prokeš, Michnáč – Stupka, Roy, Loggins – Ružek, Ondrušek, Števuliak – Fafrák, Barto, Kováč.

Tréner: Karri Kivi.

Rozhodca: Žák, Orolín – Ordzovenský, Stanzel.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 46. kola Tipos extraligy medzi Humenným a Novými Zámkami.

HC 19 Humenné


Zemplínčania chcú naháňať Novozámčanov do posledného kola. Priama konfrontácia pod Vihorlatom bude do istej miery kľúčová, ak ju zvládnu. Nováčik stráca deväť bodov, v hre je ešte pätnásť. Keď chce Humenné stále bojovať o najvyššiu súťaž, musí bezpodmienečne zvíťaziť.

HC MIKRON Nové Zámky

Hostia sú na tom lepšie ako východniari, no určite pociťujú tlak z najbližšieho stretnutia. Uvedomujú si jeho dôležitosť. Ak Novozámčania uspejú na ďalekom východe, sú zachránení.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Je rozhodnuté. Humenné nezvládlo boj o záchranu, s extraligou sa definitívne lúči