Trenčín ukončil trojzápasovú víťaznú sériu Spišiakov, z východu si odnáša tesné víťazstvo

Hokejisti HK Dukla Trenčín.
Hokejisti HK Dukla Trenčín. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|25. feb 2024 o 18:29 (aktualizované 25. feb 2024 o 18:46)

Trenčín otvoril skóre stretnutie už v prvej minúte zásluhou Ahla.

Tipos extraliga - 47. kolo

Spišská Nová Ves - Dukla Trenčín 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Góly: 28. Rapáč (Merežko), 41. Drábek (Kerbashian) - 1. Ahl (Immo, Pietroniro), 36. Škvarek (Krajčovič, Pietroniro), 37. Charbonneau (Conway)

Rozhodovali: Goga, Klejna - Kacej, Stanzel, vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1

Diváci: 2965

Spišská Nová Ves: Surák - Merežko, Romaňák, Žiak, Ališauskas, Valach, Groch, Vaverčák - Burgess, Nellis, Archambault - Bakoš, Kerbashain, Drábek - Rapáč, Bortňák, Majdan - Džugan, Zöld, Vandas - Danielčák

Trenčín: LaCouvee - Pietroniro, Kielb, Starosta, Petrovický, M. Hudec, Hlaváč, Kupec - Immo, Baláž, Petráš - Charbonneau, Conway, Ahl - Giľák, Sojčík, Sloboda - Škvarek, Mikúš, Krajčovič

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v nedeľňajšom zápase 47. kola Tipos extraligy na ľade HK Spišská Nová Ves 3:2.

"Vojaci" dokázali zdolať Spišiakov prvýkrát v sezóne a prvýkrát od januára 2022. Pre Spišiakov to bola šiesta domáca prehra z uplynulých ôsmich zápasov.

Trenčania vykročili za cenným víťazstvom už v úvodnej minúte, keď Ahl v presilovke otvoril skóre - 0:1.

Spišiaci vyslali na trenčianskeho brankára LaCouveea celkovo 47 striel, no ten viackrát podržal svoj tím.

V 28. minúte ho strelou spomedzi kruhov prekonal kapitán domácich Rapáč - 1:1. Kľúčové momenty priniesol záver druhej tretiny.

V 36. minúte Škvarek tretím gólom v sezóne vrátil hosťom tesný náskok a Spišiaci v následnej presilovke nielenže nevyrovnali, ale od Charbonenaua inkasovali tretí gól - 1:3.

Do zápasu ich síce v úvode tretej časti vrátil Drábek, no Trenčania dokázali udržať tesný náskok.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Trenčín dnes (hokej, 47. kolo, Tipos extraliga, nedeľa, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
25.02.2024 o 16:00
47. kolo
Spišská N. Ves
2:3
(0:1, 1:2, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Trenčín
Prehľad
Góly a asistencie: 28. Rapáč (Merežko), 41. Drábek (Kerbashian) – 1. Ahl (Immo, Pietroniro), 36. Škvarek (Krajčovič, Pietroniro), 37. Charbonneau (Conway). Rozhodca: Goga, Klejna – Kacej, Stanzel..
Prenos
Spišiakom tento zápas nevyšiel. Krátka trojzápasová víťazná séria je prerušená. Trenčania si môžu užívať víťazstvo na východe aj s fanklubom, ktorý neúnavne povzbudzoval celý čas. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
59:57
importantNeskutočná smola pre Spišiakov! Otvorenú bránku nezasiahol Archambault! Neuveriteľný moment! A posledná Merežkova bomba skončila práve na kanadskom kolegovi, ktorý sa pretláčal pred LaCouvéem!
59:04
importantSpišská Nová Ves oddychový čas!
58:41
importantSpišská Nová Ves hrá power-play a všetko tlačí do ofenzívy!
58:33
importantOlivier Archambault mieril zoči – voči brankárovi Trenčína! LaCouvée zabránil vyrovnaniu na 3:3!
58:15
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
56:15
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Valach – 2 min., hákovanie.
importantReklamná prestávka.
55:05
LaCouvée znovu je oporou Dukly. Dokázal vyriešiť situáciu, v ktorej bol Rapáč aj Merežko. Bude sa vhadzovať po jeho pravici.
54:39
Trenčín hrá s piatimi hráčmi.
54:26
Bakošovo ťažké rozhodovanie. V pravom kruhu sa mu ponúkala šanca na strelu, no dal to späť na modrú čiaru. Merežko vypálil projektil, LaCouvée drží Trenčín.
53:58
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi. Trenčín hrá so štyrmi hráčmi.
53:16
Nellisovi padla prilba z hlavy. Absolvoval tvrdý osobný súboj až s dvomi hráčmi súpera. Urýchlene musel vyraziť na striedačku.
52:39
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Škvarek – 2 min., hákovanie.
52:01
Bakoš si vypýtal zakončenie vďaka svojej dravosti. LaCouvée kryl, a potom pri repete zapracoval Petrovický. Prerušená hra.
51:41
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Rapáč – 2 min., sekanie.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Š. Petráš – 2 min., sekanie.
importantReklamná prestávka.
51:34
Merežko sa prezentoval ďalšou kvalitnou strelou od modrej čiary. Bortňákov teč neprišiel, ale úspešný zákrok LaCouvéeho vyrážačkou áno.
51:07
importantTodd Burgess vycvičil Conwaya! V rýchlosti išiel do bekhendu, ktorý ale prečítal LaCouvée! Trenčanom teraz výrazne horelo pod zadkom!
50:00
V 50. minúte duelu Spišská – Trenčín 2:3. Hrá sa rýchla tretina, no zápas je stále otvorený. Východniari bojujú o druhú priečku, Dukla chce získať čo najlepšie miesto do kvalifikácie play-off.
49:42
Trenčín hrá s piatimi hráčmi.
49:16
importantChybička v obrane Spišiakov! Melicherčík zvládol zásah proti nájazdu Conwaya!
48:45
Hostia posielajú puk cez všetky čiary. Melicherčík ho okamžite posiela spoluhráčom do útočného pásma.
47:42
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Š. Petráš – 2 min., sekanie.
importantReklamná prestávka.
47:38
importantBakošov pokus bol výborne trafený! LaCouvée s ťažkým zákrokom! Bortňák sa už nedostal k dorážke, lebo ho súper fauloval! Spišská získava presilovú hru!
46:58
Kerbashian si prebúral cestu za pukom cez Charbonneauaho. Bakoš prenikol do strely, z ktorej ale rozvlnil bočnú sieť.
46:13
Spišiaci sú pri chuti, len ešte ich neteší pohľad na priebežné skóre. Robia však maximum pre nápravu. Trenčania si po dlhšej dobe vydýchli, nakoľko boli dlho zvieraní domácim tlakom.
45:01
importantNeprehľadná situácia v medzikruží hosťujúcej Dukly! Bortňák zblízka dorážal vyrazený puk LaCouvéem, no mieril vedľa!
44:49
importantFantastická práca Rapáča! Krásne si dokázal vypracovať palebnú pozíciu! LaCouvée sa blysol kvalitným zákrokom lapačkou! Hľadisko ocenilo oboch pánov potleskom!
43:59
Valach po zrýchlení získal krátky priestor na tvrdú strelu. Puk letel prudko a vysoko, no na pripravenú vyrážačku trenčianskeho muža v bránke.
43:29
Charbonneau vôbec nedominuje v rýchlosti. Odhalil to test zo strany Kerbashiana, keď ho poľahky obehol. Ale malý bonus pre trenčianskeho útočníka je to, že následne súpera spracoval na mantineli.
42:24
Krajčovič na kolenách. Medzi jeho nohami sa ocitla hokejka Merežka, ktorý následne odkopom vytláčal Trenčanov z tretiny.
41:46
Na Giľákov puk popri mantineli reagoval Peter Sojčík, ktorý aj pred štyridsiatkou sa vyznačuje dobrým korčuľovaním. Dukle ale táto jeho aktivita nestačila.
40:29
goalSpišská Nová Ves dala gól! A zmena brankára prináša pozitívny efekt. Bývalých spoluhráčov pozdravil peknou strelou do horných poschodí MICHAEL DRÁBEK. Spišiaci sú späť. Asistencia: Kale Kerbashian.
40:01
changeStriedanie v tíme HK Spišská Nová Ves:
z ihriska odchádza Surák, prichádza Melicherčík.
40:01
Spišská vstupuje do tretej tretiny s brankárom Marcelom Melicherčíkom. Logický krok, keďže Surák vyrobil chybu, z ktorej domáci inkasovali.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 17:50.
Spišská vyrovnala na sklonku polovice riadneho hracieho času. Branislav Rapáč pomaly prichádza do formy a jeho gól stál za to. Avšak nadišiel čas, kedy následne mali presné mušky hostia. Najmä ten na 1:3 padol po fatálnej hrúbke brankára Filipa Suráka. Rysy ale ešte nemusia hádzať flintu do žita.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:02
Prerušená hra. LaCouvée zasahoval po nastrelení Majdana z rohu. Dalibor Bortňák zablokovaný hosťami, kvôli čomu sa nemohol pokúsiť o dorážanie.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
importantReklamná prestávka.
37:51
Trenčín hrá s piatimi hráčmi.
37:43
importantTrenčania zabudli na Branislava Rapáča! Únik zneškodnil LaCouvée aj s pomocou Charbonneauaho, ktorý dokorčuľoval dozadu v hodine dvanástej!
36:18
goalTrenčín dal gól! Gól Trenčína v oslabení, ktorý dávajú hostia bez veľkej námahy. Surák veľmi zle vybehol z bránky skoro na vlastnú modrú čiaru, no zaváhal pri tom. JONATHAN CHARBONNEAU išiel do sťahovačky a poslal puk do prázdnej svätyne. Asistencia: Scott Conway.
36:10
Rapáčovo miesto v presilovkách je pri brankárovi LaCouvéem. Tam aj smerovala úvodná snaha domácich zabojovať o vyrovnanie.
35:51
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Hlaváč – 2 min., hákovanie.
35:51
importantSpišská ale mohla okamžite vyrovnať! Archambault už bol na kolenách, ale ešte sa tlačil do úspešnej koncovky! Tento plán mu prekazil zákrok Hlaváča!
35:15
goalTrenčín dal gól! Trenčania druhýkrát dvíhajú ruky nad hlavu. Útočník LUKÁŠ ŠKVAREK naklonil misky váh na stranu Dukly. Asistencie: Andrej Krajčovič a Phil Pietroniro.
34:44
Opäť mal streleckú príležitosť Filip Ahl. Teraz to však bolo z ostrého ľavého uhla. Pálil s úmyslom skórovať na vzdialenejšiu konštrukciu bránky, ale neuspel.
33:53
Surák podržal Spišiakov. Zľava úspešne vykryl pokus úvodného strelca duelu Ahla. Ďalšie buly v pásme Dukly.
33:29
Grochovi sa nepodarilo vysunúť Bortňáka, ktorý sa mu pekne ukázal na útočnej modrej čiare. Zakázané uvoľnenie domácich a vhadzovanie pred Surákom.
importantReklamná prestávka.
30:32
importantJonathan Charbonneau unikal Spišiakom! Domáca dvojica obrancov ho však stihla stopnúť včas! Skvelá robota Ališauskasa, ktorý nedovolil, aby bol faul či trestné strieľanie!
30:00
S uplynutím polovice riadnej hracej doby vypálil kvalitný strelecký pokus Ališauskas. LaCouvéeho odpoveď bol zákrok betónmi.
29:21
Merežko poslal strieľanú prihrávku Archambaultovi. Ten si to spracoval telom, pokoril Kielba, ktorý nezasiahol najčistejším spôsobom. Diváci pískali a dožadovali sa faulu.
importantReklamná prestávka.
28:51
Tvrdá rana letela z čepele Juraja Valacha. Pol metra pred LaCouvéem prišla snaha Bortňáka tečovať to, ale bezvýsledne.
28:36
Drábek robil solídnu prácu pri mantineli vľavo. Kerbashian vycítil, že z toho môže niečo byť. Prebral puk a spoza bránky našiel Ališauskasa. Tomu čistá strela nevyšla. Hostia blokovali.
27:49
importantToto neradi vidíme! Do služby prichádzajú nosidlá! Starosta už je naložený, ale nedokáže sa otočiť vpravo! Odchádza za pomoci zdravotníkov ležiac na ľavú stranu!
27:49
importantTomáš Starosta ostal kľačať pri mantineli pod fanklubom Trenčína! Hosťujúci sektor skandoval jeho meno! 42-ročný veterán sa však stále nedvíha!
27:29
goalSpišská Nová Ves dala gól! Vyrovnané 1:1. Rysy sa usadili v pásme. Kľúčová bola nahrávka Merežka medzi kruhy na BRANISLAVA RAPÁČA. Kapitán mužstva nekompromisne zavesil do ľavého rohu. Asistencia: Igor Merežko.
26:57
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
26:08
Trenčín hrá s piatimi hráčmi.
25:49
Vynikajúce kolo urobil v pásme Kerbashian. Keďže sa mu spoluhráči neuvoľnili, vyskúšal to strelou od modrej čiary. LaCouvée slabo zasahoval lapačkou a nezískal puk.
24:57
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Archambault – 2 min., držanie.
24:48
importantSpišská urobila veľký tlak na LaCouvéeho! Rapáč zakončil po prihrávke Archamabaulta, ale schytal hokejku do tváre a bránka sa ocitla mimo svojho postavenia!
24:08
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Immo – 2 min., nedovolené bránenie.
22:21
Sloboda po nabratí rýchlosti si veril proti Merežkovi, ktorý ho už iba chytal za dres. Trenčiansky útočník vzápätí narazil na Bakoša.
21:00
Trenčania už s päticou hráčov dokončili akciu. Matúš Hlaváč sa však nepresadil cez dobrý obranný val východniarov.
20:44
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 16:52.
Trenčín vyhráva v Spišskej najtesnejším rozdielom. Vyšla mu prvá presilovka, keď skóroval Ahl. Či mu vyjde aj druhá, to sa dozvieme v druhom dejstve.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:44
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Majdan – 2 min., hákovanie.
17:32
Kerbashian položil na ľad Pietronira, ktorého však nedokázal obísť a z ľavej strany zapojiť čakajúceho Drábeka.
importantReklamná prestávka.
15:54
Džugan sa dohral s Giľákom a ešte si pri schádzaní z ľadu niečo adresovali. Jozef Baláž v rovnakom čase strieľal nad pravé rameno Suráka.
importantReklamná prestávka.
14:12
Zrodil sa ďalší zákrok brankára Spišskej Suráka. Tvrdo vystrelil obranca Hlaváč, avšak nastrelil aj hokejku obetavého Bortňáka.
13:31
importantŠikovná nahrávka medzi domáce kruhy! Andrej Krajčovič pohotovo pálil! Filip Surák bol v správnom čase na správnom mieste!
12:49
Šimon Petráš nedostal veľký časový priestor. Nellis už k nemu dostupoval. Na Suráka vypustil razantný pokus z modrej čiary. Ten spoľahlivo kryl.
11:03
Trenčín hrá s piatimi hráčmi.
10:59
Komplikovaný zákrok LaCouvéeho. Sčasti mal odkrytú bránku a puk mimo dosahu, ale Spišiaci sa nedokázali zorientovať.
09:47
Branislav Rapáč komplikoval život Trenčanom svojim dobrým pohybom pred bránkoviskom. Bakoš zobral na seba strelecký pokus z ľavého kruhu, no LaCouvée bol na mieste.
09:03
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Immo – 2 min., hrubosť.
09:03
LaCouvée sa opäť blysol efektným semaforom. Romaňákovu strelu už nestihli upratať Merežko s Džuganom. Ten bol ešte "pomojkaný" Immom a išlo o veľmi zbytočnú reakciu. Ale zaslúžený trest pre Duklu.
08:13
Spišiaci odstreľovali puk zásluhou Žiaka od vlastnej bránky. V strednom pásme sa stretli hokejky Vandasa a Hudeca. Čiarový arbiter kričal a ukázal hrajte ďalej.
07:21
Dobré zákroky povyťahoval kanadský brankár vo svätyni hostí LaCouvée. Trenčania sa už zosúladili a vybrali sa na druhú stranu plochy.
importantReklamná prestávka.
07:07
Spišská si vypracovala peknú šancu, pri ktorej bol Kanaďan Kerbashian. Strelou na prvú tyčku ale nechal vyniknút LaCouvéeho semaforom.
06:44
Merežko nebol nadšený z nepresnej rozohrávky Rysov, pretože sa pripravoval podporiť útok. Drábek nakoniec spoza modrej upratal puk do hĺbky pásma.
05:58
importantV poslednej chvíli sa podarilo Nellisovi jemne tečovať puk! LaCouvée sa presunul na pravú žŕdku a poslal ho k mantinelu!
05:18
Výborný strelecký pokus predviedol domáci kapitán Branislav Rapáč. Cez obrancu Trenčína ohrozil LaCouvéeho, ktorý si tiež zaslúži pochvalu za postreh.
04:56
Valach preniesol hru z osi klziska vľavo na Romaňáka. Tomu sa naskytol palebný priestor. Triafal to medzi nohy trenčianskeho brankára, ktorý sa nedal prestreliť.
02:57
Pietronirov dovolený zákrok rameno na rameno. Stabilitu neudržal Burgess, čo bolo pre hostí prospešné. Žlto-červení ovládajú puk a mieria dopredu.
02:08
Majdan získal prihrávku od Žiaka. Vošiel do útočnej tretiny. Hneď za ním prišiel Vandas a snažil rozvinúť rodiacu sa akciu Spišskej. Trenčianska defenzíva stála na pevných nohách.
01:26
Juraj Valach s problémami čistil priestor pred bránkou, kde bol prekážkou mladý Krajčovič. Dokázal ho však odtlačil tak, aby Surák videl, čo sa deje. Domáci brankár zlikvidoval pokus Hudeca.
00:56
goalTrenčín dal gól! Tak toto bola raketová presilovka Dukly. Surák si ani raz nesiahol na puk pri početnej nevýhode a už ho vyberá z bránky. FILIP AHL tečoval v medzikruží. Asistencie: Tor Immo a Phil Pietroniro.
00:50
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Surák – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.
00:50
Burgess prehral osobný súboj neďaleko zadného mantinelu. Proti nemu zahral čisto Tomáš Starosta. Hostia s úvodným prienikom do útočného pásma. Surák drží puk v lapačke.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Spišská Nová Ves: Surák – Romaňák, Merežko, Ališauskas, Žiak, Groch, Valach, Vaverčák – Archambault, Nellis, Burgess – Drábek, Kerbashian, Bakoš – Majdan, Bortňák, Rapáč – Vandas, Zöld, Džugan – T. Danielčák.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

HK DUKLA Trenčín: LaCouvée – Kielb, Pietroniro, Petrovický, Starosta, Hlaváč, M. Hudec, Kupec – Š. Petráš, J. Baláž, Immo – Ahl, Conway, Charbonneau – M. Sloboda, Sojčík, Giľák – Krajčovič, J. Mikúš, Škvarek.

Tréner: Milan Bartovič.

Rozhodca: Goga, Klejna – Kacej, Stanzel.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 47. kola Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Trenčínom.

HK Spišská Nová Ves


Spišiaci sa postupne vracajú do starej formy. Na súperov sa nepozerajú z čela tabuľky, no podarilo sa im zastaviť lavínu prehier a vylepšiť si bodové konto. Tri víťazstvá po sebe ich držia v hre o prípadný zisk prvenstva po základnej časti i pohára Dušana Pašeka staršieho. Šance na to majú, pretože hrá sa ešte o dvanásť bodov a polovicu strácajú na Poprad. Spišská naposledy vyhrala v Nitre 3:1 vďaka skvelému a taktickému výkonu v tretej tretine. Trojbodový zápis pečatil pri power-play Martin Bakoš.

HK DUKLA Trenčín

Trenčania si v piatok pripomenuli 20. výročie od posledného titulu. Na súboj so Zvolenom prišli všetci strojcovia tohto úspechov, vrátane trénerov Dušana Gregora s Júliusom Pénzešom. Pod hradom Matúša Čáka sa večer oslavovala výhra nad Zvolenom 3:2. Hostia stále musia bojovať o čo najlepšie umiestnenie po základnej časti. Na Spiši budú mať podporu i v hľadisku, kam sa chystá fanklub.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Trenčín ukončil trojzápasovú víťaznú sériu Spišiakov, z východu si odnáša tesné víťazstvo