Zlá domáca forma Košičanov pokračuje, Trenčín sa naladil na predkolo víťazne

Radosť hokejistov HK Dukla Trenčín.
Fotogaléria (26)
Radosť hokejistov HK Dukla Trenčín. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|8. mar 2024 o 21:10 (aktualizované 8. mar 2024 o 22:10)

Košičania prehrali piaty domáci zápas za sebou.

Tipos extraliga - 50. kolo

Košice - Trenčín 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)

Góly: 54. Beluško (Slovák, Lunter), 60. Jääskeläinen (Lalonde) - 30. Ahl (Immo, Pietroniro), 40. Immo (Petráš, M. Hudec), 45. Charbonneau (Conway, Ahl)

Rozhodovali: J. Konc ml., Novák - Knižka, Pribla. Vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 7129

Košice: Janus - Breton, Lalonde, Ferenc, Zech, Šedivý, Deyl, J. Hudec - Jääskeläinen, Berger, Šimun - Lunter, Pollock, T. Mikúš - Jokeľ, Slovák, Rogoň - A. Bartoš, Ollson, Havrila - Beluško

Trenčín: LaCouvee - Pietroniro, Kupec, Kielb, Petrovický, M. Hudec, Hlaváč, Starosta - Immo, Baláž, Petráš - Charbonneau, Conway, Ahl - Giľák, Sojčík, D. Hudec - Škvarek, J. Mikúš, Krajčovič

KOŠICE. Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili na ľade HC Košice 3:2 v záverečnom 50. kole základnej časti Tipos extraligy.

V tabuľke sa umiestnili na 9. mieste a čaká ich predkolo play-off proti ôsmemu tímu po dlhodobej časti.

VIDEO: HC Košice uviedli do svojej Siene slávy bratov Imricha, Jozefa a Vincenta Lukáčovcov

Košičania prehrali piaty domáci zápas po sebe a pred vlastnými divákmi neuspeli v jedenástich z uplynulých trinástich duelov.

"Oceliari" vstúpia do play-off štvrťfinálovou sériou proti piatemu tímu dlhodobej časti, ktorým je Slovan.

Zápasu predchádzal slávnostný ceremoniál, počas ktorého košický klub vyvesil vlajku na počesť legendárneho bratského tria Imricha, Vincenta a Jozefa Lukáčovcov, ktorí tým symbolicky vstúpili do Siene slávy košického hokeja. Úvodné buly sa tým posunulo o viac než pol hodinu.

VIDEO: Šimon Petráš z HK Dukla Trenčín reaguje po zápase

Košičania mali pred posledným 50. kolom základnej časti isté štvrté miesto, Trenčania mohli za priaznivých okolností poskočiť do prvej šestky znamenajúcej priamu účasť vo štvrťfinále.

Prvá tretina priniesla minimum gólových príležitostí, najväčšiu šancu mal v nej domáci Rogoň, ale LaCouveeea neprekonal. Skóre otvoril v 30. minúte trenčiansky útočník Ahl, ktorý zblízka využil presilovku.

Fotogaléria zo zápasu Košice - Trenčín (50. kolo, Tipos extraliga)

Krátko pred koncom druhej časti zvýšil Immo na 0:2. Keď v 45. minúte Charboneau zvýšil na 0:3, bolo už o víťazovi rozhodnuté.

V 54. minúte sa gólom v vo svojom prvom zápase v slovenskej extralige prezentoval košický obranca Beluško, ktorý zblízka upravil na 1:3. Definitívnu podobu výsledku dal dve sekundy pred koncom zápasu Jääskeläinen.

Hlasy po zápase

Jakub Ferenc, obranca Košíc: "Začiatok zápasu ovplyvnil ten pekný ceremoniál, ktorí mali bratia Lukáčovci. Klobúk dolu predtým, čo v dokázali v kariére. Úvod zápasu bol vlažnejší, neskôr sme prehrávali 0:3 a hoci sme to dokázali zdramatizovať, už bolo neskoro. Hrali sme o určitú pohodu. Už sa tešíme na play off."

Adam Beluško, obranca Košíc: "Som rád, že mi to padlo. Všetci piati sme išli od začiatku striedania s ťahom na bránku, pomáhali sme si. Padlo to mne, ale bolo jedno, kto skóruje. Škoda, že sme neotočili skóre."

Jozef Baláž, útočník Košíc: "Spočiatku to bolo hore-dole. Dva góly v druhej tretine nám pomohli a ťažili sme z toho v tretej časti."

Šimon Petráš, útočník Trenčína: "Počas celej sezóny sme mohli body pozbierať v zápasoch, v ktorých sme o ne tesne prišli. Je to zvláštne, že sme zvíťazili v piatich zápasoch po sebe a ostali sme na rovnakom mieste. Svedčí to však o tom, aká vyrovnaná je liga. Teraz sa už pozeráme dopredu, ideme sa pripraviť na Nitru. Teraz, po víťazstvách, máme v šatni celkom dobrú atmosféru a chceme z toho vyťažiť čo najviac."

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HC Košice - HK Dukla Trenčín dnes (hokej, 50. kolo, Tipos extraliga, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
08.03.2024 o 18:25
50. kolo
Košice
2:3
(0:0, 0:2, 2:1)
60' minúta
Ukončený
Trenčín
Prehľad
Góly a asistencie: 56. Beluško (M. Slovák, M. Lunter), 60. Jääskeläinen (Lalonde) – 30. Ahl (Immo, Pietroniro), 40. Immo (Š. Petráš, M. Hudec), 45. Charbonneau (Conway, Ahl). Rozhodca: J. Konc ml., M. Novák – Knižka, Pribula..
Prenos
Nekompletná sila Košíc si vyžiadala svoju daň. Šampión z východu sa nerozlúčil s dlhodobou časťou víťazstvom. Trenčín hral toľko, koľko potreboval a z minima šancí vyťažil maximum. Na presun do šestky mu to však nestačilo a po roku si zopakuje kvalifikačné boje. Košice vo štvrťfinále privítajú skutočnú lahôdku – HC Slovan Bratislava. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
59:59
goalKošice dali gól! Oceliarom sa vyplatila záverečná hra bez gólmana, ale už viac ako dva góly nedokážu streliť. JOONA JÄÄSKELÄINEN sa zahryzol do svojho pokusu a rázne to napálil z boku za LaCouveeho. Asistencia: Shawn Lalonde.
59:29
importantKošice oddychový čas!
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
57:47
importantKošice hrajú power-play! Za Janusa vybehol na ľad Chase Berger!
57:09
Vylúčenie v tíme HC Košice:
M. Slovák – 2 min., držanie.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Petrovický – 2 min., filmovanie pádu.
57:09
Najbližší čas sa však Košiciam skomplikuje. Je za tým vylúčenie skúseného Mareka Slováka, ale aj Petrovického.
56:58
Oceliari ešte nehádžu flintu do žita. Snažia sa ísť do toho naplno. Predsa len je dosť času na lepšie skóre.
55:36
goalKošice dali gól! Majster sa raduje z gólu. LaCouvee najskôr zasahoval ramenom i betónmi, no podarilo sa ho prevážiť v bránkovisku. Nebolo to nič nedovolené a navyše Dukla ani neprotestovala. Hneď v premiére za Košice sa pošťastilo ADAMOVI BELUŠKOVI. To je debut ako hrom. Asistencie: Marek Slovák a Mário Lunter.
54:30
importantNie je to gól! Neskutočné! Polovica štadióna už kričala, Breton chcel dvíhať ruky nad hlavu! LaCouvee tomu zabránil!
53:47
importantNeuveriteľný Connor LaCouvee! Ten má formu ako hrom, nakoľko skvelý výkon podal nedávno aj na Spiši, hoci dva razy inkasoval! Oliver Jokeľ taktiež nenašiel úspešný recept na tohto muža v maske strelou medzi betóny!
52:31
Krajčovič sa prepracoval cez trojicu košických protivníkov. Oceliarov od štvrtého gólu ochránil pozorný brankár Janus.
importantReklamná prestávka.
51:06
Košickí útočníci sa nedokážu presadiť. Breton sa podujal k tomu, že ukončí čistý štít brankárovi Trenčína. Diváci cítili šancu na úspech, ale ten sa nedostavil.
50:43
Jaroslav Janus sa pripravoval na zákrok. Pietroniro od modrej čiary mieril nad bránku.
50:00
Trenčín s prehľadom, pokojom a výborne chytajúcim LaCouveem absolútne kontroluje hru aj skóre. Stav 3:0 je úplne zaslúžený.
48:51
Pri striedačke Trenčína na seba narazili dve hokejky, od ktorých vyletel puk medzi hosťujúcich hokejistov.
47:26
importantKrásny okamih! Havrila bol zakliesnený do protihráča v kruhu na vhadzovanie! Alex Breton mal puk a poľahky sa dostal do výborného palebného postavenia! LaCouvee sa nepodvolil ani teraz! Skvelý semafor!
importantReklamná prestávka.
46:06
Košice hrajú s piatimi hráčmi.
45:48
importantSteel Arénou sa nesie pokrik fanúšikov na adresu Slovana Bratislava! Dôvod je jednoduchý! Belasí sú štvrťfinálovým protivníkom košického celku, takže sa máme načo tešiť!
44:06
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Pollock – 2 min., krosček.
44:06
goalTrenčín dal gól! S Košicami je to už nedobré. Zápas je v réžii trenčianskych legionárov. JONATHAN CHARBONNEAU prekonal Janusa. Asistencie: Scott Conway a Filip Ahl.
42:46
Korčuliarsky súboj Beluška. Slovenský reprezentant do 18 rokov dostáva šancu a čelil staršiemu Škvarekovi. Obaja však minuli väčšiu energiu zbytočne. Zakázané uvoľnenie vojakov.
41:42
Košice dokázali ohroziť trenčiansku bránku. LaCouvee sa podpísal pod prerušenie hry.
40:53
Lalonde podporil ofenzívu, ale nevypočul prosbu Bergera, ktorý si pýtal puk do oveľa výhodnejšej pozície. Po zákroku LaCouveeho drží Duklu stále nulu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 20:10.
Majstrovi sa dlhšiu dobu nedarí na vlastnom ľade a vyzerá to tak, že k zmene nepríde ani pri rozlúčke so základnou časťou, aj keď rozdiel nie je markantný a pred nami je ešte ďalších dvadsať minút.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:27
goalTrenčín dal gól! Slovák si nevedel poradiť so Šimonom Petrášom. Trenčiansky útočník našiel spoza bránky TORA IMMA. Švéd uspel zakončením ponad ľavé rameno Jaroslava Janusa. Asistencie: Šimon Petráš a Marek Hudec.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
37:22
importantTomáš Mikúš vyvolal veľký hluk v aréne! Zasekol si súpera a preniesol hru doprava na Pollocka! S tým si poradil skvelý LaCouvee!
36:24
Olsson začal dobre útočnú akciu Košíc, ale bolo ju potrebné dotiahnuť do zdarného konca. Matúš Havrila však narazil na protihráča, ktorý mu zmaril strelu.
importantReklamná prestávka.
35:00
Košičania dokončili striedanie v útočnom pásme. LaCouvee nastavil vyrážačku na dobre mierený pokus Zecha.
33:03
importantBreton sa stihol zavesiť na Imma! Keď zakončoval, postrčil ho do chrbta, čím minul Janusovu bránku z nájazdu!
32:32
importantMalo sa vylučovať na strane Trenčína! Potrestaným mal byť Peter Sojčík, ale Eduard Šedivý priznal, že ho súper nefaulova! Gesto fair-play!
32:04
Košice hrajú s piatimi hráčmi.
30:58
Baláž zaznamenal peknú a najmä presnú strelu cez dvoch súperových hráčov. Janusa viac-menej popálila na lapačke, keďže ju nezachytil.
30:04
Vylúčenie v tíme HC Košice:
M. Slovák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
importantReklamná prestávka.
29:10
goalTrenčín dal gól! Kapitána FILIPA AHLA nechali Oceliari sa otočiť. Janusovi to poslal na pravú žŕdku. Rýchla trenčianska práca v početnej výhode. Asistencie: Tor Immo a Phil Pietroniro.
28:35
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Jääskeläinen – 2 min., podrazenie.
28:35
importantNič vážne sa nestalo! Jääskeläinen dostáva menší trest za podrazenie!
28:35
importantBol to Samuel Kupec! Mladík odchádza do šatne v sprievode maséra Michala Malinu!
28:35
importantJoona Jääskeläinen nepríjemne zasiahol trenčianskeho hráča! Ten má evidentné problémy zdvihnúť sa! Nasleduje prezeranie videa, ktoré si vyžiadali rozhodcovia!
28:04
LaCouveeho bránil Kielb. Za žiadnu cenu nepúšťal do bránkoviska Pollocka. Bude sa vhadzovať po pravici kanadského brankára.
importantReklamná prestávka.
27:49
importantŠarvátka! Vyvolal ju zbytočne Matúš Havrila úderom do chrbta Škvareka! Trenčianska reakcia bola jasná! Chlapci sa však upokojili!
26:54
Trenčín hrá s piatimi hráčmi.
26:41
importantV tomto okamihu mal šancu Lunter! Zakončil výborne k ľavej tyčke, ale LaCouvee je už rozchytaný a toto mu nenarobilo väčšie komplikácie!
26:09
Košičanov dostal do útočného pásma Mikúš. Následne viac pozitívnej roboty očakával od Luntera, no žiadna sláva. Dukla sa ubránila.
24:54
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
D. Hudec – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
24:27
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Pollock – 2 min., vrazenie na mantinel.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Š. Petráš – 2 min., nedovolené bránenie.
importantReklamná prestávka.
23:48
importantŠimon Petráš už sa radoval, pretože si bol istý, že Trenčín bude vyhrávať po jeho slabšej dorážke! Z omylu bol vyvedený skvelým Janusom! Puk zastavil na čiare!
23:03
Ďalšia robota košického gólmana. Janus úspešne chránil svoju bránku pred trenčianskymi útočníkmi. Za strelecký pokus treba pochváliť Pietronira.
22:19
Tomáš Starosta poslal celkom nepríjemnú strelu, na ktorú príliš nevidel Janus, ale nakoniec ju zacítil na ľavom betóne.
21:21
importantA Trenčania musia byť radi za svojho brankára! Patrik Rogoň sa ulakomil a vynechal zo spolupráce Mikúša, ktorý sa dostával pred pootvorenú svätyňu! LaCouvee zlikvidoval puk!
21:00
Východniari sa snažia čo najskôr otvoriť skóre. Takto vyzeralo úvodné sekundy z druhého dejstva. Teraz sa dostal do sľubnej palebnej pozície Breton, ale úradoval LaCouvee.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 19:13.
Necelý polhodinový posun začiatku zápasu sa veľmi neprejavil. Bezgólový stav je však spravodlivý, hoci možno o kúsok boli lepší Oceliari.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:25
Pollock s Mikúšom zdvojili Charbonneuaho, ktorému bolo jasné, že to takto dopadne, keďže sa zámerne pretláčal týmto smerom.
importantReklamná prestávka.
16:48
importantÚspešné ťaženie mladého Bartoša! V súboji dvoch generácii proti Starostovi obral extraligového matadora! Olsson spred LaCouveeho neotvoril skóre!
15:54
Trenčín hrá s piatimi hráčmi.
14:13
LaCouvee sa skôr ujal presnej košickej strely, než dokorčuľoval pred neho Jääskeläinen s úmyslom pokúsiť sa o dorážanie.
13:54
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Sojčík – 2 min., podrazenie.
13:12
Jaroslav Janus vytiahol úspešný zákrok betónom. Štipľavá strela sadla na hokejku Šimonovi Petrášovi od modrej čiary. Trenčanom chýbali hráči na dorážku.
11:22
Solídny košický tlak v hre piatich proti piatim. Domáci mali striedanie pod plnou kontrolou, len škoda pre nich, že strela Zecha neprešla na bránu.
importantReklamná prestávka.
10:54
Pollock sa tlačil pred LaCouveeho. Gólman hostí uvidel puk a zobral ho do lapačky.
10:27
Košice hrajú s piatimi hráčmi.
09:37
Charbonneau to chcel zobrať do svojich rúk. Prekľučkoval sa do pásma, poslal puk Conwayovi, ten na Giľáka. Trenčín stráca tretinu.
08:27
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
08:09
importantŠanca pre Košice! Marek Slovák jednoducho po ľade prihral Rogoňovi! Jeho zakončenie zneškodnil LaCouvee!
07:26
importantPekná momentka! Kapitán Trenčína Filip Ahl zabojoval naplno v rohu. Šimon Petráš dostal prihrávku ako na podnose! Z medzikružia ale trafil priamo Janusa!
06:26
Hudecov pokus prekvapiť Janusa. Ale z tohto by sa mu to podarilo iba zázrakom. Ďalekonosné nastrelenie zo stredného pásma vybavil Janus pravým betónom.
importantReklamná prestávka.
05:59
Oliver Jokeľ sa ťažko presadzoval pri Pietronirovi. Ten ho mal dostatočne pod kontrolou, no Jokeľovi sa podarilo prešmyknúť do pravého rohu plochy, ale tam už bol odstavený.
05:30
Tesné, ale odpískané. Tomáš Mikúš už bol centimeter za modrou čiarou. Nestihol teda vytiahnuť hru. Ofsajd Košíc.
04:55
Zadovka Bretona bola jednoznačne určená pre Luntera, avšak kanadský obranca poskytol puk súperovi.
03:57
Jääskeläinen si musí dnes zvykať na Šimuna, ktorého trénerský tím vytiahol zo štvrtého útoku pre výpadky viacerých hráčov. Svojho robustného spoluhráča teraz nedokázal zapojiť do hry.
02:17
Oceliari vyštartovali do útoku. Šedivého pokus od modrej čiary nebol jednak razantný a jednak skončil na hokejke Denisa Hudeca, ktorý sa otáčal a hľadal puk.
01:43
Pietronirovo nastrelenie po pravej strane popri mantineli prešlo na druhú stranu ku Giľákovi, keďže to nedokázal za bránou zachytiť Janus.
00:47
Košická prvá formácia čakala na to, či sa Trenčania vydajú dopredu. Dukla zvolila stiahnutie sa na vlastnú polovicu. Obaja striedajú.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
importantAktéri ceremónie opustili ľadovú plochu! Ešte čestné buly medzi kapitánov Jakuba Ferenca (supluje zraneného Michala Chovana) a Filipa Ahla! Následne začneme hrať!
importantNasleduje slávnostný akt! Vyvesenie dresov bratov Lukáčovcov pod strop Steel Arény!
importantRudolf Schuster nedávno dovŕšil krásny vek 90 rokov! Pri tejto príležitosti dostáva pamätný dres HC Košice!
importantVeľký standing ovation! Košická Steel Aréna kompletne na nohách! Fanklub skanduje "Lukáčovci".
importantVincent Lukáč opäť podľahol emóciám, ako aj minule na tlačovej konferencii a spustil slzy! Poslednú vetu venoval svojej zosnulej manželke, ktorej poďakoval za všetko!
importantMohutný aplauz hľadiska! Vincent Lukáč už by mal pomaly uzavrieť svoj prejav, ktorý trvá už päť minút, ale stále má čo povedať!
importantVincent Lukáč čochvíľa prehovorí! Fanklub skanduje jeho meno!
importantPri mikrofóne sa pristavil generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo!
importantTeraz si zobral slovo prezident klubu Július Lang!
importantDivákom v Steel Aréne sa prihovoril tiež bývalý primátor Košíc a prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster!
importantNa ľadovej ploche nechýbajú súčasní zástupcovia HC Košice! Rozprával PR manažér Stanislav Mucha, ktorý v krátkosti opísal kariéru všetkých bratov!
importantMomentálne prebieha slávnostný ceremoniál! Do Siene slávy HC Košice sú uvedení bratia Lukáčovci – Vincent, Jozef a Imrich, ktorý zomrel v júli 2019!
Úvodné zostavy:

HC Košice: Janus – Lalonde, Breton, Zech, Ferenc, Deyl, Šedivý, J. Hudec, Beluško – Šimun, Berger, Jääskeläinen – T. Mikúš, Pollock, M. Lunter – Rogoň, M. Slovák, Jokeľ – Havrila, Olsson, A. Bartoš.

Tréner: Dan Ceman.

HK DUKLA Trenčín: LaCouvee – Kupec, Pietroniro, Petrovický, Kielb, Hlaváč, M. Hudec, Starosta – Š. Petráš, J. Baláž, Immo – Ahl, Conway, Charbonneau – D. Hudec, Sojčík, Giľák – Krajčovič, J. Mikúš, Škvarek.

Tréner: Milan Bartovič.

Rozhodca: J. Konc ml., M. Novák – Knižka, Pribula.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní posledného 50. kola základnej časti Tipos extraligy 2023/24 medzi Košicami a Trenčínom.

HC Košice


Majster pôjde do play-off zo štvrtého miesta. Rozhodol o tom víkendovou výhrou na ľade Nitry 3:1. S týmto protivníkom by sa mal stretnúť vo štvrťfinále, ale na piatu priečku sa ešte môže presunúť Slovan, Bystrica a Zvolen.

HK DUKLA Trenčín

Dukla naskočila na víťaznú vlnu. Skvelý finiš základnej časti zvýraznila najmä nedeľná výhra nad Humenným 9:2. V trenčianskom drese zažiarili hetrikmi Conway a Giľák. Trenčín má ešte naozaj len teoretickú šancu dostať sa na šiestu pozíciu a ísť priamo do vyraďovačky. Pravdepodobnejšia alternatíva je však presun zo súčasnej deviatej na siedmu priečku, čo by znamenalo štart kvalifikácie na štadióne Pavla Demitru.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zlá domáca forma Košičanov pokračuje, Trenčín sa naladil na predkolo víťazne