Mladí Slováci nestačili na Nemcov. Prehrali o tri góly

Vo výbere trénera Hapala sú aj Matúš Bero (vľavo) a Milan Škriniar, ktorí hrali už aj za seniorskú reprezentáciu.
Vo výbere trénera Hapala sú aj Matúš Bero (vľavo) a Milan Škriniar, ktorí hrali už aj za seniorskú reprezentáciu. (Autor: TASR)
Sportnet|2. sep 2016 o 07:04

Nemci strelili dva góly v prvom polčase.

KASSEL. Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov podľahla v piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí na ihrisku nemeckých vrstovníkov 0:3.

Zverenci Čecha Pavla Hapala absolvovali prestížnu generálku na jesenné vyvrcholenie kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska, v ktorej už v pondelok 5. septembra nastúpia na Cypre.

Zaplnený štadión v Kasseli videl premiéru Stefana Kuntza na lavičke Nemecka "21". Prvé dva góly padli rovnakým spôsobom - Grischa Prömel v 4. i Niklas Stark v 40. minúte sa presadili hlavičkou po rohovom kope.

Víťazstvo domácich prikrášlil v nadstavenom čase druhého dejstva Levin Öztunali.

Slovensko figuruje na čele eliminačnej 8. skupiny, kde v piatok remizovalo tretie Bielorusko s druhým Holandskom 2:2.

"Podľa vývoja zápasu sme prehrali zaslúžene. Nemci boli omnoho lepší, my však vieme podať kvalitnejší výkon, než sme ukázali. Facka možno prišla v správny čas, všetci sa zamyslíme, lebo to nebolo optimálne," priznal Hapal.

Reprezentácia U21  2016/2017
02.09.2016 o 18:15
Nemecko
3:0
(2:0, 1:0)
90+3 minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly: 4. Prömel, 40. Stark, 90+2. Öztunali. ŽK: 17. Bero (SVK), 77. Niňaj (SVK).
Prenos
Zverenci Pavla Hapala sa na dôležitý pondelňajší zápas v cyperskej Larnake naladili prehrou s Nemeckom 3:0. V stretnutí doplatili najmä na zlé pokrytie štandartných situácii, z ktorých inkasovali prvé dva góly. V závere možno trošku zbytočne riskovali a ešte raz inkasovali z kopačky Levina Öztunaliho. Každopádne išlo len o priateľské stretnutie a nie o dôležité kvalifikačné boje. Slováci dostali od strieborného olympijského tímu poriadnu lekciu, ktorá im však môže pomôcť v ďalšej kariére. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer.
90+3
Koniec zápasu.
90+2
goalNemecko dalo gól!
Tak bohužiaľ, napokon budeme odchádzať z Kasselu s trojgólovou prehrou. Na konci sme sa príliš vysunuli dopredu, čo Nemci dokázali potrestať. Na konci rýchlej kontry bol LEVIN ÖZTUNALI, ktorý uzavrel gólový účet zápasu na 3:0.
90+1
Prvá minúta nadstaveného času na pomaly končí. Hoci sme mali výhodu priameho kopu, nedostali sme sa do zakončenia.
90
V poslednej minúte riadneho hracieho času sme mali výhodu priameho kopu. Ten z ťažkého uhlu rozohral Jakub Hromada, ale jeho pokus mieril nad bránu.
89
Po faule Denisa Vavra zahrával domáci tím priamy kop. Jeho exekútorom bol Nadiem Amiri, ale jeho pokus mieril vedľa pravej žrde.
88
V Kasseli sa zápas pomaly dohráva. O výsledku je už rozhodnuté, hoci Nemci ešte majú snahu pridať nejaký ten gólik do našej brány.
87
V dnešnom zápase nám viazla prechodová fáza z obrany do útoku. Proti aktívnej hre Nemecka sme sa nedokázali presadiť, čo je rozhodne škoda.
86
86
importantNemci si teraz robili v našej šestnástke čo chceli. Napokon sa k strele zo siedmich metrov dostal Jeremy Dudziak, no jeho gólovú strelu dokázal vyraziť vracajúci sa Ľubomír Šatka.
85
Miroslav Káčer prišiel vypomôcť našej obrane a pomohol zastaviť akciu Nemecka. Následne ale Branislav Niňaj stratil loptu dlhým nákopom dopredu.
83
Marek Rodák si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Tentokrát bezpečne chytá pokus Dominika Kohra, ktorý to vyskúšal half-volejom spoza pokutového územia.
82
To je škoda! Tomáš Vestenický získal loptu, no jeho prihrávka na Nicolasa Špaleka bola zachytená nemeckým obrancom. Pokiaľ by bola presnejšia, náš hráč by išiel sám na bránu.
81
Slováci bezmocne naháňajú loptu. Zverenci Pavla Hapala si nevedia vytvoriť nejaký tlak, čím by mohli ešte zdramatizovať duel.
80
Pomaly sa nám zápas prehupol do poslednej desaťminútovky. Posledné minúty nie sú príliš zaujímavé. Nemci držia loptu na kopačkách a zrejme dovedú zápas do úspešného konca.
79
Tomáš Brigant sa snažil presadiť, no bol tam sám, a tak nemal veľkú šancu predrať sa do nejakého zakončenia. Nemci potvrdzujú svoju kvalitu.
78
importantJeremy Dudziak len pred malou chvíľou nahradil Maximiliana Arnolda a hneď zamestnal slovenského brankára. Jeho strela mierila pod brvno, no skvele zasiahol Marek Rodák.
77
yellowCardŽltú kartu dostáva Branislav Niňaj (Slovensko).
76
Nicolas Špalek si trúfol na súboj 1 na 1, ale bez väčších problémov ho dokázal odzbrojiť krajný obranca Yannick Gerhardt.
75
Mahmoud Dahoud sa predral do pokutového územia, no skvelý obranný zákrok predviedol Denis Vavro. Určite aj jeho treba za dnešný výkon pochváliť.
74
Rohový kop netradične zahral Nadiem Amiri. Jeho center ale nenašiel nikoho v bielom drese. Naopak dopredu môžu ísť slovenskí hráči.
73
Branislav Niňaj hrá po svojom príchode na trávnik veľmi dobre. Nemci sa už dostávali do zakončenia, no práve náš kapitán odvrátil loptu na rohový kop.
72
changeMiroslav Káčer sa ocitol v ofsajde, a tak musí byť hra prerušená. Tú využíva nemecký kouč, ktorý posiela na trávnik Benjamina Henrichsa, ktorý vymenil Mitchella Weisera.
71
Maximilian Arnold teraz nepríjemne narazil do reklamného panelu. Po krátkom ošetrení je ale domáci kapitán prípravný vrátiť sa späť do zápasu.
70
Do konca zápasu nám ostáva približne dvadsať minút. Nemci momentálne držia loptu na svojich kopačkách a užívajú si svoj náskok.
69
Marek Rodák si poradil so štandardnou situáciou domáceho tímu. Hoci bol v kontakte s nemeckým hráčom, loptu chytil do svojich rukavíc.
68
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Dávid Ivan, prichádza Miroslav Káčer.
67
Mahmoud Dahoud sa dostal k strele spoza šestnástky. našťastie jeho strela mierila tesne vedľa brány Mareka Rodáka.
66
Yannick Gerhardt sa dostal k centru, ale z ľavej strany našiel len pripraveného kapitána Branislava Niňaja, ktorý momentálne pôsobí v belgickom Lokerene.
65
Nemci momentálne vyhrávajú nielen na ihrisku ale aj na tribúnach. Po celý zápas sa o dobrú atmosféru stará aj miestna dychová hudba.
64
Jakub Hromada bol v strede poľa faulovaný, a tak budú môcť zverenci Pavla Hapala pokračovať vo svojej útočnej aktivite.
63
Po dvoch veľkých šanciach sa tempo hry mierne upokojilo. Nemecko kontroluje priebeh zápasu, ale aj Slovensko ukázalo, že vie byť nebezpečné.
62
changeStriedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Maximilian Philipp, prichádza Max Christiansen.
Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Kevin Akpoguma, prichádza Waldemar Anton.
61
Teraz sme spravili chybu v rozohrávke aj my. Využiť to chcel Maximilian Arnold, no jeho strelecký pokus dokázal zneškodniť Rodák.
60
importantPo hodine hry mohli Nemci pridať tretí gól. Na prízemný center z pravej strany si nabehol striedajúci Nadiem Amiri, no jeho strelu fantasticky vyrazil na rohový kop slovenský brankár.
59
59
importantTo je obrovská škoda. Po chybe nemeckých obrancov sa dostal do šance Tomáš Vestenický. Ten vystrelil spoza šestnástky, ale bránu tesne minul.
58
Martin Chrien je po svojom príchode na trávnik veľmi aktívny. Teraz sa snažil predrať do šestnástky súpera, no v obkľúčení trojice Nemcov sa nepresadil.
57
Branislav Niňaj mal teraz plné nohy práce, no napokon dokázal stlmiť strelu jedného z nemeckých futbalistov. Marek Rodák mal tak veľmi ľahkú prácu.
56
Martin Chrien adresoval dobrú prihrávku na Tomáša Vestenického. Pred útočníkom poľského Krakowa ale dobre čítal hru Jannik Huth.
55
Branislav Niňaj predviedol veľmi dobrý obranný zákrok. Nemci následne rozohrávali roh, no tentokrát sa do zakončenia nedostali.
54
Tomáš Brigant bol faulovaný, a tak domáce mužstvo stráca loptu. Snáď sa teraz našim podarí udržať loptu na svojich kopačkách dlhší čas.
53
importantNemecko mohlo pridať tretí gól. Maximilian Arnold opäť dobre rozohral rohový kop a takmer sa zaskvel ďalšou gólovou hlavičkou Niklas Stark.
52
Aj na začiatku druhého polčasu majú Nemci jasnú územnú prevahu. Medzitým si môžeme povedať, že namiesto Milana Škriniara je kapitánom Branislav Niňaj.
51
Nemeckí hráči sa snažili prejsť stredom našej obrany, no veľmi dobre dokázal čítať hru slovenský brankár, ktorý sa zmocnil lopty.
50
Úvod druhého polčasu je veľmi rozháraný, čo je jasný dôsledok početných striedaní na oboch stranách. Na našej strane skončili napríklad Bero, Rusnák, Ivan či Šafranko.
48
Veľmi dobrý zákrok predviedol Marek Rodák, ktorý zneškodnil strelecký pokus krajného obrancu nemeckého tímu – Yannicka Gerhardta.
47
Denis Vavro fauloval, a tak lopta odstane v moci nemeckého tímu. Ten má po prvom polčase k dispozícií nájdený náskok o dva góly.
46
importantNový muž na trávniku Tomáš Brigant sa dostal do šance, no jeho pokus z ťažkého uhla vyrazil na rohový kop náhradný nemecký brankár Jannik Huth.
46
changeV druhom polčase sme videli množstvo striedaní, o ktorých vás budeme priebežne informovať. V našom tíme je až šestica nových hráčov, v nemeckom mužstve sme zaregistrovali tri striedania.
46
Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas máme za sebou. Zverenci Pavla Hapala toho smerom dopredu príliš veľa nepredviedli, no jednoznačne treba vyzdvihnúť výborný výkon nemeckého mužstva. Ten po prvom polčase vedie 2:0, keď sa dvakrát presadil po rohovom kope. Najskôr upratal loptu do siete Grischa Prömel a päť minút pred koncom úvodného dejstva pridal dôležitý druhý gól presnou hlavičkou aj Niklas Stark. Pre našich mladíkov je to ale skvelá škola a príprava pred pondelňajším zápasom na Cypre. Druhý polčas za začne približne o 19:20 hod.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45
V poslednej minúte prvého polčasu bol pískaný ofsajd nemeckého tímu. Prvé dejstvo ale uzavrela strela Alberta Rusnáka, ktorý minul súperovu bránu.
44
Naši teraz veľmi dobre napádali. Následne loptu získali, dopredu išiel dokonca aj Milan Škriniar, no proti presile Nemcov neuspel.
43
Stanislav Lobotka si dobre pokryl loptu a napokon v súboji s Maximilianom Arnoldom vybojoval nedovolený zákrok nemeckého kapitána.
42
Nemci jasne kontrolujú záverečné minúty prvého polčasu. Kombinujú prevažne v strede poľa a nikam sa príliš neponáhľajú.
41
Slováci sa teraz previnili dvoma nedovolenými zákrokmi za sebou. Najskôr fauloval Pavol Šafranko a následne aj Matúš Bero.
40
40
goalNemecko dalo gól!
Domáci futbalisti stupňovali svoj tlak a opäť udreli po rohovom kope. Maximilian Arnold poslal loptu na hlavu NIKLASA STARKA, ktorý nebol dobre strážený a zdvojnásobil vedenie favorita zápasu.
38
Matúš Bero vybojoval loptu v strede poľa. Bohužiaľ, v osobnom súboji sa následne nepresadil Pavol Šafranko, a tak prichádzame o loptu.
37
Denis Vavro opäť veľmi dobre zasiahol a odvrátil loptu na rohový kop. Ten zahral nikto iný ako Maximilian Arnold, no Nemci sa do zakončenia nedostali.
35
Nemci zahrávali ďalší rohový kop. Napokon sa k odrazenej lopte dostal Kevin Öztunali, ale našťastie jeho strela mierila nad bránu.
34
Mitchell Weiser je veľmi rýchly. Opäť si vytvoril priestor po pravej strane, no svojim centrom našiel len Denisa Vavra, ktorý loptu sklepol Marekovi Rodákovi.
33
Denis Vavro zahral výborne pozične a postrážil si prihrávku smerujúcu na Maximiliana Philippa. Svoju útočnú akciu tak môžu rozohrať slovenskí futbalisti.
32
Dávid Ivan si zabiehal za nemeckú obranu, ale ešte pred ním sa lopty zmocnil brankár Timon Wellenreuther. Napriek tomu to bola pekná akcia.
31
Mahmoud Dahoud nešťastne pristúpil nohu Dávida Ivana. Ten ostal ležať na trávniku, ale napokon bude môcť pokračovať bez prerušenia.
30
Na konci polhodiny hry sme videli prízemný center domáceho tímu z ľavej strany, s ktorým si ale poradil náš kapitán Milan Škriniar.
29
To je škoda. Pre našich hráčov sa črtala dobrá šanca na prečíslenie, no prihrávka Dávida Ivana na Jaroslava Mihalíka bola príliš prudká. Nasleduje len odkop od brány.
28
Po faule Denisa Vavra malo Nemecko výhodu priameho kopu. Priamou strelou to skúšal kapitán Maximilian Arnold, ale mieril len nad slovenskú bránu.
27
Maximilian Philipp to teraz pokazil. Parádne vletel do pokutového územia, no namiesto strely zbytočne hľadal obsadeného spoluhráča. Nasleduje tak len roh.
26
Naši chybovali v rozohrávke a k strele spoza šestnástky sa dostal Maximilian Philipp. Jeho pokus ale dokázal jeden z našich hráčov zablokovať.
25
25
Skutočne hráč holandského Groningenu poslal center do nemeckého pokutového územia, ale svojim pasom našiel len rukavice brankára Timona Wellenreuthera.
24
Podobne ako pred dvoma minútami fauloval Mitchell Weiser, a tak bude Slovensko zahrávať priamy kop z dobrej pozície. Exekútorom bude zrejme Albert Rusnák.
23
Albert Rusnák poslal dobrý center do šestnástky súpera, no ešte lepší obranný zákrok predviedol nemecký stopér Niklas Stark.
22
Mitchell Weiser si teraz počínal nedovolene v súboji s Jaroslavom Mihálikom. Domáci obranca sa síce čuduje, no gesto hlavného rozhodcu je jasné.
21
Atmosféra na štadióne je veľmi dobrá. V Kasseli sa očakávala približne 15-tisícová divácka kulisa a na prvý pohľad je vidno, že tribúny sú pekne zaplnené.
20
20
Štandardnú situáciu rozohral Maximilian Arnold. Jeho center smeroval na zadnú žrď, no loptu na dvakrát dokázal spacifikovať Marek Rodák.
19
A ďalší zbytočný faul. Hra je v úvode stretnutia veľmi rozkúskovaná. Po faule Róberta Mazáňa bude Nemecko zahrávať priamy kop.
18
Tentokrát sa voči pravidlám previnil nemecký kapitán Maximilian Arnold, ktorý v blízkosti našej šestnástky fauloval Stanislava Lobotku.
17
yellowCardMatúš Bero hrá v úvode zápasu veľmi tvrdo a po jeho ďalšom faule je prvým napomínaním hráčom dnešného stretnutia.
16
Nedarí sa nám prejsť cez stred poľa. Vidíme až príliš veľa nepresných prihrávok. Teraz sa Albert Rusnák snažil preniesť hru na Jaroslav Mihalíka, no neúspešne.
15
Ďalšia veľmi dobrá akcia Nemecka. Tento raz po pravej strane prešiel Levin Öztunali, ten našiel Maximiliana Arnolda, ktorý strelou z prvej tesne minul Rodákovu svätyňu.
14
Zverenci Pavla Hapala sa v úvode zápasu herne hľadajú. Ich útočné akcie sa končia veľmi rýchlo, a tak majú Nemci územnú prevahu.
13
importantŠanca pre domácich futbalistov. Mitchell Weiser veľmi pekne potiahol akciu po pravej strane, presnou prihrávkou našiel Marvina Stefaniaka, no ten našťastie prestrelil bránu.
11
Jaroslav Mihalík nedostal loptu do nohy, a tak sa naša útočná akcia končí. Vhadzovať budú Nemci, ktorí sa už v štvrtej minúte ujali vedenia po góle Grischu Prömela.
10
Na konci desiatej minúty sa ostrým zákrokom previnil Matúš Bero. Mahmoud Dahoud sa mu našťastie vyhol, inak by z toho zrejme bolo aj kartové napomenutie.
9
V tejto hernej sekvencií majú navrch Nemci. Naši hráči príliš nenapádajú rozohrávku domáceho mužstva, ktorá sa odohráva v priestore stredového kruhu.
8
Albert Rusnák sa peknou kolmicou snažil nájsť Pavla Šafranka, no jeho úmysel dokázali nemeckí obrancovia prečítať a získali loptu.
7
Zverenci Pavla Hapala držia loptu na svojich kopačkách. Ich snaha ale zatiaľ k ničomu nevedie a do hry sa zapája aj brankár Marek Rodák.
6
Nemecký tím mal k dispozícii ďalší rohový kop, keď loptu upratal Denis Vavro. Tentokrát si naši poradili oveľa lepšie a loptu odhlavičkoval do bezpečia Milan Škriniar.
5
importantMatúš Bero mohol vyrovnať! Nemci spravili chybu v rozohrávke, no bývalý útočník majstrovského Trenčína mieril len do brankára Timona Wellenreuthera.

4
goalNemecko dalo gól!
Tak toto je veľmi nepríjemný úvod dnešného zápasu. Naši reprezentanti si neustrážili rohový kop Maximiliana Arnolda a z tesnej blízkosti dopravil loptu do siete GRISCHA PRÖMEL – 1:0.
3
Dávid Ivan utŕžil v súboji s Kevinom Akpogumom zrejme nejaký nepríjemný úder, no napriek tomu na pokračuje bez prerušenia.
2
Veľmi dobre zapracoval v obrane náš kapitán Milan Škriniar, ktorý zastavil domáceho Mahmouda Dahouda, prenikajúceho po pravej strane.
1
Úvodný výkop dnešného zápasu mali slovenskí futbalisti, ktorí nastúpili v modrých dresoch. V prvej minúte dobre napádali, no napokon sa previnili faulom.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Oba reprezentačné výbery do 21 rokov sú už nastúpené na hracej ploche. Ešte pred úvodným výkopom dnešného priateľského zápasu však budú nasledovať štátne hymny oboch krajín.
Základné zostavy:

Nemecko: Wellenreuther – Weiser, Akpoguma, Stark, Gerhardt – Prömel – Öztunali, Dahoud, Arnold (C), Stefaniak – Philipp.

Slovensko: Rodák – Šatka, Vavro, Škriniar (C), Mazáň – Lobotka, Bero, Ivan, Rusnák, Mihalík – Šafranko.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z prípravného futbalového zápasu, v ktorom sa stretnú slovenskí futbalisti do 21 rokov so svojimi nemeckými rovesníkmi. Zápas sa odohrá v Kasseli a jeho začiatok je naplánovaný o 18:15 hod.

NEMECKO

Futbalisti Nemecka do 21 rokov dostali na vlaňajších ME v Česku poriadnu facku, keď v semifinále podľahli Portugalsku vysoko 5:0. Od tejto prehry ale predvádzajú výborné výkony a v kvalifikácií o postup na ME 2017 nestratili v siedmich zápasoch ani bod. Nemecký tím funguje ako dobre namazaný stroj, má plných 21 bodov, strelil 26 gólov a už len veľké zlyhanie by mu zmarilo cestu na ďalší kontinentálny šampionát. Nemecký tím má veľkú kvalitu a mnohí hráči boli aj súčasťou strieborného tímu na LOH v brazílskom Riu. Napriek tomu nastala po olympiáde zmena na trénerskom poste, keď Horsta Hrubescha nahradil Stefan Kuntz. V jeho nominácií na zápas so Slovenskom je sedem nováčikov, vrátane bývalého hráča Arsenalu FC – Sergea Gnabryho. Do dnešného zápasu by nemal zasiahnuť päťgólový kvalifikačný strelec Léroy Sané, ktorého stále trápi zranenie.

SLOVENSKO

Slovenskí futbalisti majú takisto výborne rozbehnutú kvalifikáciu. Najskôr síce prehrali v Bielorusku 1:0, ale následne zdolali Cyprus, dvakrát silné Holandsko a v marci tohto roka zdemolovali aj Turkov po výsledku 5:0. Aj vďaka tomu si náš výber pozvalo na prípravný zápas aj veľké Nemecko. Tréner Pavel Hapal na zápas v Kasseli i na pondelňajší duel na Cypre nominoval celkovo 23 futbalistov, z toho až desať z najvyššej domácej súťaže. Tradičnou oporou tímu by mal byť Matúš Bero, ktorý nahliadol už aj do seniorského tímu. Do reprezentácie sa veľmi tešil aj Albert Rusnák, ktorý v holandskom Groningene zatiaľ nemá stále miesto v zostave. Pavel Hapal sa vyjadril, že viac myslí na zápas proti Cypru, no takisto bude chcieť byť úspešný so svojim tímom aj dnes. „Úspech A-čka v prípravnom zápase v Augsburgu (1:3) nás inšpiroval, budeme sa im chcieť vyrovnať,“ dodal Hapal.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci nestačili na Nemcov. Prehrali o tri góly