Odmena pre Prešovčanov bola nachystaná, ale nevyčerpali ju

Miroslav Remeta (vľavo). K najbližšej budúcnosti Tatrana sa ešte nevyjadril.
Miroslav Remeta (vľavo). K najbližšej budúcnosti Tatrana sa ešte nevyjadril. (Autor: sita)
Sportnet|10. jún 2014 o 00:00

Sezónu druholigových futbalistov Prešova sme hodnotili s majiteľom a väčšinovým akcionárom Miroslavom Remetom.

Druholigoví futbalisti Prešova majú teraz voľno, ale to neplatí o činovníkoch a tých, ktorí zabezpečujú chod klubu, zastrešujú jeho finančné krytie a majú teda aj isté zámery so smerovaním najstaršieho futbalového klubu u nás. S úmyslom, aby sa obzrel dozadu a predostrel čo-to zo svojich názorov na dianie, sme sa obrátili na majiteľa a väčšinového akcionára Miroslava Remetu.

PREŠOV. Pri otázke, ako hodnotí dosiahnuté umiestnenie, konštatoval, že v priebehu sezóny očakával viac a ku koncu, keď už bolo jasné, že postup nevyjde, niektoré zápasy neboli úplne dohrané.

Možnosti na posilnenie vraj boli

„Netreba byť priemerným, ale budovať nové mužstvo tak, aby aj so slabšími súpermi boli stále nadpriemerné výkony,“ rozhovoril sa prezident a predseda predstavenstva zeleno–bielych.

O postupe a návrate medzi elitu sa nehovorilo suverénne, skôr v náznakoch, že sa uvidí postupne, ako sa situácia vyvinie.

„Prioritné sú stále ambície vnútri klubu. Hráči aj realizačný tím však mali nastavené odmeny dosahujúce jednu tretinu všetkých prímov v závislosti od dosiahnutia prvenstva v súťaži. Teda nedá sa povedať, že by sme s tým nepočítali, veď kolektívna odmena bola vopred určená. Hráči vedeli, na čom sú a od čoho budú závisieť ich prémie, rozhodujúca bola výkonnosť, forma, výsledky. Cieľová odmena hovorila sama za seba a nemuseli sa vytvárať iné tlaky. To je jasným dôkazom toho, že sme uvažovali o postupe a vyčlenili sme na to aj primerané financie.“

Jedným z predpokladov útoku na primát je mať poruke disponovaný a kvalitný káder. Rovnako tak dostatok hodnotných adeptov.

V tomto smere Tatran nedosahoval požadované parametre, čo sa ukázalo vo finiši, keď tréner Jozef Kostelník nemal na lavičke takmer žiadnych náhradníkov. Nehovoriac o tom, že je na diskusiu, či príchody vyvážili odchody v uplynulom období.

„Vyskytli sa niektoré komentáre a poznámky k skladbe mužstva. Vlani hráči prišli za mnou, že ich ambíciou po vypadnutí je návrat do najvyššej súťaže a bol záujem, aby jadro tímu zostalo. Pred jarnou časťou neboli iné požiadavky od trénera, ako tie, čo predostrel a to napriek tomu, že boli nejaké ďalšie možnosti bartrových vzťahov s inými klubmi a do úvahy prichádzalo doplnenie niektorých postov. Opakujem, ďalšie návrhy na rokovanie o kúpe posíl neboli, hoci sa núkali možnosti smerujúce do Košíc či Žiliny. Zrejme ďalší vhodní kandidáti neboli aktuálni. Stále je to však podľa môjho názoru nielen o hernej, ale i psychickej sile mužstva. Niektoré výkony boli kvalitné, ale iné duely aj so slabšími súpermi zase nevyšli.“

Bez podlžností

Ako bude ďalej s Tatranom, ktorý tréner ho bude viesť? Na to M. Remeta zareagoval v zmysle, že nechce robiť závery pre nasledujúce obdobie okamžite po uplynulej sezóne.

„Nechám si predložiť návrhy a možnosti na kontinuálne pokračovanie. Teraz na to preto neodpoviem, táto problematika má nejaký čas na vyriešenie.“

V nedávnej minulosti sa dosť v súvislosti s Tatranom hovorilo o akcionárskych vzťahoch a plnení si jednotlivých záväzkov.

Podarilo sa finančne dokončiť sezónu bez stabilitu ohrozujúcich momentov? „Snažili sme sa odstrániť všetky neprogresívne náklady, ktoré zostali ešte zo zmluvných vzťahov vedenia, s ktorým sme sa rozlúčili. Ujasnili sme si zmluvné vzťahy s hráčmi, aby to bolo o stimulácii podľa zisku bodov a konečného umiestnenia. Lenže príjmy prišli iba od hlavného akcionára, ďalší menšinoví partneri vrátane mesta sa nepodieľali na financovaní chodu klubu. Podstatné je, že tak ako je v Prešove dobrou tradíciou, výplaty sú vyrovnané a predstavenstvo vyhodnotilo zápasy s tým, že dôjde tiež k vyrovnaniu prémií s ohľadom na jednotlivé výkony,“ dodal Miroslav Remeta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Odmena pre Prešovčanov bola nachystaná, ale nevyčerpali ju