O voľnej karte pre Šarapovovú na Roland Garros sa rozhodne v máji

Maria Šarapovová.
Maria Šarapovová. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. apr 2017 o 13:32

Nevidím žiaden dôvod, pre ktorý by mala byť výnimkou a dozvedieť sa to skôr ako ostatní adepti, povedal prezident FFT Giudicelli.

PARÍŽ. Ruská tenistka Maria Šarapovová sa v utorok 16. mája dozvie, či dostane voľnú kartu na hlavnú súťaž dvojhry na parížskom grandslamovom turnaji Roland Garros (28. mája - 11. júna).

Termín zverejnil úradujúci prezident Francúzskej tenisovej federácie (FFT) Bernard Giudicelli, verdikt padne o 19. hodine.

"Môžem jej sľúbiť iba jedno, že jej to zavolám z prvej ruky. Inak nevidím žiaden dôvod, pre ktorý by mala byť výnimkou a dozvedieť sa to skôr ako ostatní adepti," uviedol Giudicelli na margo tenistky, ktorá sa vracia do diania po odslúžení trestu za porušenie antidopingových pravidiel.

Odpykala si dištanc na 15 mesiacov za meldónium, späť bude v stredu 26. apríla v Stuttgarte.

Od začiatku marca je známe, že Šarapovová a FFT diskutujú o možnosti udelenia "wild card" šampiónke z RG 2012 a 2014.

Od minulej stredy 30-ročná niekdajšia líderka svetového rebríčka nemala šancu dostať sa nad čiaru medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska priamo, keďže je bez renkingového postavenia a uzávierka prihlášok na "main draw" bola podľa postavenia v počítačovom poradí už k 17. aprílu.

Držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová však má šancu na parížsku kvalifikáciu. Potrebuje dosiahnuť finále v Stuttgarte, v takom prípade by okamžite mala dostatok bodov k 1. máju relevantnému pri uzávierke kvalifikácie.

Podľa The Telegraph s odvolaním sa na vlastné nekonkretizované zdroje napokon dostane Šarapovová voľnú kartu na kvalifikáciu, ak ju bude potrebovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»O voľnej karte pre Šarapovovú na Roland Garros sa rozhodne v máji