O El Clásicu rozhodli sporné penalty, pozrite si ich

Cristiano Ronaldo sa v bielom drese Realu po zápase s Barcelonou veľmi hneval.
Cristiano Ronaldo sa v bielom drese Realu po zápase s Barcelonou veľmi hneval. (Autor: SITA/AP)
Michal Trško|24. mar 2014 o 07:43

Tri penalty, červená karta pre Ramosa, gól Ronalda, hetrik Messiho a chyby rozhodcov. El Clásico, najväčší z tradičných futbalových zápasov v Európe, ponúklo skvelý zážitok.

BRATISLAVA. Barcelona vyhrala v 29. kole španielskej ligy nad Realom 4:3 a na vedúcu dvojicu klubov z Madridu stráca už len jediný bod. Hráči domáceho Realu boli po zápase nespokojní s výkonom rozhodcu.

((anketa))

"Urobil veľa chýb. Niektorí ľudia asi nechceli, aby Barcelona vypadla z hry o titul," hovoril nahnevaný Cristiano Ronaldo.

"Majú vybrať niekoho, kto zvládne takto dôležité stretnutie. Tento rozhodca bol bledý, nervózny," hneval sa najlepší strelec ligy. Chybné rozhodnutia začali však po faule na neho.

"Nehľadám výhovorky, ale nemôžem ostať ani ticho. Rozhodca dnes nebol na úrovni zodpovedajúcej významu tohto zápasu. Som v Madride už päť rokov a viem, ako veci fungujú. Ak by dnes Barcelona prehrala, bola by von z hry o titul. Real Madrid sa nikdy netešil priazni rozhodcov," cituje Ronaldove vyjadrenie pre španielske noviny agentúra SITA.

Undiano Mallenco je jedným z najskúsenejších rozhodcov v Španielsku.

Rozhodla až tretia penalta

"Vyzeralo to, že už sme z hry o titul, ale liga začína znova," citoval španielsky server marca.com trénera víťazov Gerarda Martina.

Barcelona dala v zápase prvý gól a potom aj posledný. Medzi tým dvakrát prehrávala, dvakrát vyrovnala. Šesť minút pred koncom rozhodol Messi, ktorý premenil svoju druhú penaltu, tretiu v zápase.

Prvé dve arbiter Undiano Mallenco neodpískal správne, hodnotí český server idnes.cz.

Za stavu 2:2 pomohol rozhodca Realu, pretože faul Alvesa práve na Ronalda sa odohral pár centimetrov pred pokutovým územím.

alves-penalty-1-2.gif

Vzápätí to Barcelone vrátil, keď nariadil penaltu za zrejme nafilmovaný pád Nemyara a Ramosa vylúčil.

Prebiehala 65. minúta a bolo po skvelom futbale, ktorý sa hral v prvom polčase.

Penalta a vylúčenie Ramosa znamenali pre Real naozaj prísny trest. Ak sa však už rozhodca rozhodol, že išlo o faul, podľa pravidiel musel obrancu Realu aj vylúčiť.

ramos-foul-3_r8588.gif

Jeden nekomentuje, druhý nevidel

"Výkon rozhodcov komentovať nebudem," poznamenal tréner Barcelony Martino.

"Nevidel som to, ale verdikt ohľadom Ramosa bol pre zápas rozhodujúci," povedal Carlo Ancelotti, tréner Realu. A mal pravdu, Real po vylúčení a penalte penalte už nedokázal zabojovať o tri body.

Český server isport.cz vidí krivdu Realu aj pri poslednej penalte, keď sa vraj Iniesta zvalil príliš ľahko. Veľká časť iných serverov tú jedinú považuje za odpískanú správne. Rozhodnite sa sami.

xabi-foul-1-1_r8596.gif

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/sportove.spravy"][/content]

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»O El Clásicu rozhodli sporné penalty, pozrite si ich