Novoveské basketbalistky čakali tri náročné zápasy za päť dní

Dni plné basketbalu. Spišskonovoveské basketbalistky v krátkom časovom slede odohrajú dnes tretí náročný zápas.
Dni plné basketbalu. Spišskonovoveské basketbalistky v krátkom časovom slede odohrajú dnes tretí náročný zápas. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|16. okt 2013 o 00:00

Prehra v Košiciach, povinná jazda proti Leviciam zvládnutá.



SP. NOVÁ VES. Najviac vyťaženým extraligovým družstvom na Spiši sú momentálne basketbalistky. Okrem domácej súťaže pôsobia aj v nadnárodnej, kde sú kvalitné kluby.

V sobotu sa zverenkyne trénera Dávida Demečka predstavili v Košiciach na palubovke Good Angels. Hneď na druhý deň doma hostili Levice a dnes v MEL-ke doma hostia maďarský Cegléd.

Náročné dni

Po prehre 65:106 s Good Angels Košice konečne doma Novovešťanky okúsili príchuť víťazstva. Pre domáci celok to bola „povinná jazda“ a tréner dal príležitosť aj hráčkam, ktoré v MEL-ke toľko priestoru na palubovke nemajú.

„Vedeli sme pred sezónou, že pôsobiť v dvoch súťažiach bude náročné. Veď v nadnárodnej súťaži sú štyri euroligové celky, dve družstvá hrajúce FIBA cup. Nechcem preháňať, ale možno hráme v najkvalitnejšej lige strednej Európy. Pred začiatkom súťažného ročníka sme aj tak skladali káder dievčat, aby sme všetko zvládli,“ opísal náročný úvod sezóny tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Dávid Demečko.

Pozor na úvod

Na dobrý basketbal si fanúšik zo Spiša vždy nájde cestu. Nadnárodná súťaž MEL má svoju vysokú kvalitu, a tak po víťazstve nad Levicami môžeme dnes očakávať ďalší kvalitný súboj.

„Víťazstvo nad Levicami doma bolo vydreté. Mali sme v nohách zápas s Good Angels, ktorý bol veľmi náročný. Proti Leviciam sme urobili zbytočné chyby na začiatku, tie úvody nám, bohužiaľ, nejdú a musíme to zmeniť, lebo sa nám to môže vypomstiť v stredu proti Ceglédu. Nakoniec sme to vydreli a sme samozrejme šťastné pre povinné víťazstvo,“ uviedla pivotka Rüconu Spišská Nová Ves Markéta Zatloukalová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Novoveské basketbalistky čakali tri náročné zápasy za päť dní