Norimberg tvrdo potrestal Maka za kritiku trénera

Róbert Mak.
Róbert Mak. (Autor: SITA)
SITA|17. okt 2012 o 16:11

Výška pokuty je exemplárna, aby ju Róbert značne pocítil, uviedol manažér Norimbergu.

Makovi sa nepáčilo vystriedanie v zápase s Freiburgom.

NORIMBERG. Slovenský futbalový reprezentant v kategórii do 21 rokov Róbert Mak dostal od svojho klubového zamestnávateľa, nemeckého 1. FC Norimberg, pokutu a vedenie ho tiež preradilo do rezervného tímu do 23 rokov. Informáciu prinieslo viacero nemeckých zdrojov na čele s Kickerom.

Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar doplatil za svoje nevyberavé slová na adresu hlavného trénera Dietera Heckinga, ktorý ho vystriedal po prvom polčase zápasu 7. kola I. bundesligy na pôde Freiburgu (3:0 pre domácich).

Mak počastoval kouča v slovensko-anglickom príspevku na Twitteri nadávkami, pričom dve - obe v rodnej reči - patrili do najhrubšej kategórie.

"Výška pokuty je exemplárna, aby ju Róbert značne pocítil," uviedol manažér 1. FCN Martin Bader v tlačovej správe. Slovenský mládežnícky reprezentant akceptoval pokutu.

"Kedy sa Mak vráti do prvého mužstva, je v tejto chvíli otázne. Záleží to najmä na ňom. Všeobecný prístup je taký, že nám nie je ľahostajný žiadny hráč, ktorý urobil chybu. Niekedy je dôležité zaujať razantný postoj. Dvere pre 'Robbieho' však zostávajú otvorené. Teraz je na ňom, aby pochopil, že hrať za profesionálny futbalový klub, akým je 1. FC Norimberg, je privilégium," doplnil Bader.

V tejto sezóne absolvoval Mak šesť bundesligových zápasov, pričom neskóroval ani v jednom z nich.


Freiburg - Norimberg 3:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Norimberg tvrdo potrestal Maka za kritiku trénera