NHL: Marián Hossa sa teší na pôsobenie v Detroite

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: SITA, AP)
TASR|3. sep 2008 o 08:49

Útočné duo slovenských hokejistov v Detroite Red Wings bude od piatku kompletné.

Detroit 3. septembra (TASR) - Vtedy sa k svojim spoluhráčom pridá aj čerstvá letná akvizícia Marián Hossa a jeho kolega spod Tatier Tomáš Kopecký sa už nevie dočkať jeho príchodu.

"Už sa poznáme dlho, pamätám si ho ešte z čias, keď hrával za Trenčín. Voláme si každý deň, myslím si, že zapadne do nášho tímu perfektne. Rovnako ako ja po zranení, aj on je nadšený z toho, že konečne môže začať s prácou ako súčasť tímu, rovnako sa teší na našich skvelých divákov. Okrem toho už počas finále bol unesený z našich obrancov, aj teraz spomínal, aká to bude česť preňho hrať hokej pred Nicklasom Lidströmom, či Chrisom Cheliosom," priznal pre oficiálne stránky klubu Kopecký, ktorý si pôjde svojho "nového" kamaráta vyzdvihnúť aj na letisko.

"Kým sa veci utrasú, zostane u mňa aj bývať. Sme dobrí priatelia, myslím si, že je to najlepšie riešenie pre človeka, ktorý sa bude pomaly zžívať s novým prostredím," ponúkol pomocnú ruku krídelníkovi center, ktorý sa len nedávno vystrábil zo zranenia kolena, pre ktoré musel vynechať celú nadstavbovú časť v minulej sezóne.

Tréningový kemp "červených krídel" sa začne 20. septembra, pred ním sú tréningy pre hráčov dobrovoľnou záležitosťou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Marián Hossa sa teší na pôsobenie v Detroite