NHL: Halák dosiahol ďalšie čisté konto a predstihol už Sala

Na Haláka to skúšal bez úspechu aj Johnny Gaudreau.
Na Haláka to skúšal bez úspechu aj Johnny Gaudreau. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. okt 2015 o 07:18

Slovenský hokejový gólman neinkasoval v najprestížnejšej lige sveta už v 38 prípadoch.

NEW YORK. Jaroslav Halák znova stiahol "roletu" a znova z toho bolo víťazstvo hokejistov New Yorku Islanders 4:0 v zámorskej NHL.

Kým minulý týždeň v utorok slovenský brankár zneškodnil 37 pokusov v Columbuse, teraz v pondelok si na domácom ľade poradil so všetkými 29 strelami hráčov Calgary.

Opäť získal honor prvej hviezdy zápasu, v ktorom dvakrát skóroval dánsky útočník Frans Nielsen.

"Myslím si, že chlapci odvádzajú celkom dobrú prácu pri súperových strelách. Ak predsa len príde k nejakej dorážke, sú tam. Vždy je skvelé, keď sa môžete spoľahnúť na hráčov pred vami, ktorí si zastanú svoje miesto," citoval server nhl.com 30-ročného Bratislavčana, ktorý dosiahol druhý shutout v sezóne a celkovo 38. v kariére.

V počte čistých kont už Halák o jeden zápis prekonal švédsku legendu Tommyho Sala a vyrovnal sa Američanovi Tomovi Barrassovi aj Kanaďanom Seanovi Burkeovi, Jeanovi-Sébastienovi Giguérovi či stále aktívnemu Jonathanovi Quickovi z Los Angeles.

Málovravný Slovák však spomedzi nich odohral suverénne najmenej zápasov - iba 335.

"Chytal skutočne dobre. Predviedol niekoľko dôležitých zákrokov vo chvíľach, keď sme to potrebovali," pochválil svoju brankársku jednotku tréner Jack Capuano.

To hokejisti Toronta prehrali už štvrtý súboj v sérii. V pondelok nestačili doma na Arizonu (3:4).

Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 13:23 min a získal dva plusové body.

Marián Hossa a jeho Chicago zdolali Anaheim futbalovým výsledkom 1:0 po predĺžení. Víťazný gól strelil kapitán Jonathan Toews.

Anaheim kvári strelecká mizéria kapitána Ryana Getzlafa a najmä krídelníka Coreyho Perryho. Obe dlhoročné opory si v ôsmich stretnutiach pripísali len po jednej asistencii.

Obávaný "snajper" Perry, ktorý má za sebou aj jednu 50-gólovú sezónu, v sobotu proti Minnesote zostal dokonca bez pokusu na bránku.

V Chicagu sa snažil oveľa viac, ale žiadna z jeho ôsmich striel si cestu za Coreyho Crawforda nenašla.

A keď bol už gólman Blackhawks na začiatku druhej tretiny prekonaný, zachránila ho ľavá žŕdka.

"Perry nie je jediným hráčom Ducks, ktorý potrebuje strelecky nakopnúť. So sumou 8,625 mil. USD je však najlepšie plateným hráčom klubu za to, že vie nájsť cestu puku do siete. V tejto sezóne to však zatiaľ nevie. Pred zápasom s Chicagom bol dokonca až na siedmom mieste spomedzi útočníkov v pokusoch na bránku. Pred ním bol aj Chris Stewart, ktorý nehráva viac ako 10 minút," pripomenul server NBC Sports.

V Anaheime zatiaľ nebijú na poplach, ale súčasná situácia s nenaplnenými očakávaniami v úvode sezóny už trvá pridlho.

"V trénerovi to nie je. Myslím si, že Bruce Boudreau je skvelý motivátor. Hokej je však ten typ biznisu, že keď sa nedarí, varovný prst sa namieri práve na trénera. My hráči by sme sa však nemali zbavovať zodpovednosti," upozornil obranca Cam Fowler.

"Netreba strieľať pekné góly, ale nech už konečne nejaké prídu," želá si Boudreau.

Hráči Anaheimu odchádzali v pondelok z ľadu United Center po siedmej prehre v sezóne so sklonenými hlavami.

Jeden z nich aspoň zaznamenal zaujímavý štatistický míľnik. Útočník Andrew Cogliano odohral 630. zápas v základnej časti NHL bez prerušenia od svojho debutu 4. októbra 2007 v tíme Edmontonu. Iba 28-ročný krídelník tým vyrovnal druhú najdlhšiu sériu v histórii Andyho Hebentona z rokov 1955 - 1964.

NHL - pondelok:

New York Islanders - Calgary 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Góly: 35. Grabovskij (Bailey, Boychuk), 46. Nielsen (N. Kuľomin, Okposo), 52. Clutterbuck (Cizikas), 59. Nielsen (Okposo, N. Kuľomin)

/Jaroslav Halák (Islanders) odchytal celý zápas, kryl 29 striel a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu/

Toronto - Arizona 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Góly: 14. Matthias (Boyes), 50. J. van Riemsdyk (Kadri), 58. Rielly (Phaneuf, Kadri) - 7. M. Domi (Michael Stone, Hanzal), 15. Doan (Bödker, Ekman-Larsson), 28. Dahlbeck (Chipchura, Downie), 47. Chipchura (Ekman-Larsson, Bödker)

/Martin Marinčin (Toronto) 13:23 min, +2 body/

Chicago - Anaheim 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Gól: 61. Toews (P. Kane, Seabrook)

/Marián Hossa (Chicago) 14:16 min, 1 strela/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Halák dosiahol ďalšie čisté konto a predstihol už Sala