NHL: Dva góly Mariána Hossu

Troy Brouwer (Chicago, 26) v tvrdom strete s hráčom Detroitu Aaronom Downeym.
Troy Brouwer (Chicago, 26) v tvrdom strete s hráčom Detroitu Aaronom Downeym. (Autor: AP)
SITA|7. jan 2008 o 07:37

NEW YORK 7. januára (SITA) - Marián Hossa prispel dvoma gólmi k víťazstvu hokejistov Atlanty 5:2 nad Buffalom v nedeľňajšom stretnutí NHL. Slovenský útočník, ktorý v predchádzajúcich 14 zápasoch ...

NEW YORK 7. januára (SITA) - Marián Hossa prispel dvoma gólmi k víťazstvu hokejistov Atlanty 5:2 nad Buffalom v nedeľňajšom stretnutí NHL. Slovenský útočník, ktorý v predchádzajúcich 14 zápasoch skóroval len dvakrát, najskôr vyrovnal v 10. min na 1:1 a v 46. min zvýšil náskok Thrashers na 4:1. "Veľmi dôležité víťazstvo," narážal Hossa na fakt, že oba tímy mali zhodne po 41 bodov a bojujú o play off. "Každé víťazstvo je pre nás momentálne na nezaplatenie," dodal. Hossa odohral duel v útoku s Ericom Perrinom a nováčikom Colinom Stuartom, ktorý zaznamenal gól a asistenciu. "Stuart nás výborne dopĺňal svojou rýchlosťou a navyše vie dobre vystreliť. Rozumeli sme si," pochválil Stuarta Hossa. Buffalu sa nedarí a prehralo už šiesty duel v rade, čo sa mu naposledy stalo v marci 2006. "Mali sme niekoľko kvalitných šancí, ale zahodili sme ich," hľadal príčiny prehry krídelník Jason Pominville. Sabres počas nepriaznivej série dokázali skórovať len desaťkrát.

V druhom nedeľňajšom súboji zvíťazil líder celej súťaže Detroit na ľade Chicaga 3:1 najmä vďaka výbornej prvej tretine, v ktorej vsietil všetky góly. Už v prvej min otvoril skóre Henrik Zetterberg a položil základy prvého tohtosezónneho triumfu Red Wings nad Blackhawks. Prvé štyri zápasy išli na konto Chicaga. "Je to dobrý pocit konečne ich zdolať, lebo v tejto sezóne to na nás vedia. Vyšiel nám úvod a potom stačilo hrať pozorne a tvrdo v obrane," hodnotil duel veterán Nicklas Lidström. Chicago nastúpilo bez siedmich hráčov základnej zostavy (Sopel, Wisniewski, Toews, Williams, Adams, Bolland, Eager), ktorí majú zdravotné problémy, no trénera Denisa Savarda mohol potešiť aspoň návrat Martina Havláta.


Výsledky:

  • Atlanta - Buffalo 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Góly: 10. MARIÁN HOSSA, 27. Dupuis, 42. C. Stuart, 46. MARIÁN HOSSA (Perrin, C. Stuart), 60. Kovaľčuk (T. White) - 7. Vanek (B. Campbell, Kotalík), 50. McArthur (Pominville, Hecht). Vylúčení: 5:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 30:39. Brankári: Hedberg - R. Miller. Diváci: 15 213.


  • Chicago - Detroit 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)

Góly: 40. Bourque (T. Ruutu, Seabrook) - 1. Zetterberg (Lilja, Hudler), 15. Cleary (Daciuk, Rafalski), 20. Samuelsson (Hudler, Lidström). Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 20:28. Brankári: Chabibulin - Osgood. Diváci: 21 869.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Dva góly Mariána Hossu