Nezaslúžim si tu zostať, hovorí po remíze tréner Barcelony

Budúcnosť trénera Gerarda Martina na lavičke Barcelony nie je istá.
Budúcnosť trénera Gerarda Martina na lavičke Barcelony nie je istá. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. máj 2014 o 13:01

Futbalisti Barcelony opäť nevyhrali a ich šanca získať španielsky titul je stále viac len teoretická. Tréner Gerardo Martino berie zodpovednosť na seba.

BARCELONA. Futbalisti FC Barcelona titul v španielskej Primera Division zrejme neobhája. Hoci pre Kataláncov ešte existuje teoretická šanca, v praxi to budú mať zverenci trénera Gerarda Martina po sobotňajšej domácej remíze 2:2 so zachraňujúcim sa Getafe veľmi ťažké.

Barca má dve kolá pred koncom sezóny na svojom konte 85 bodov. Vedúce Atletico Madrid má bodov 88 a hrá ešte tri zápasy, ich mestský rival Real je tretí s 82 bodmi. Real čakajú do konca súťaže ešte štyri stretnutia.

Odovzdaný tréner

V zázrak neverí už ani barcelonský kouč Martino. Ten po ďalšej šokujúcej strate bodov pôsobil na tlačovej konferencii odovzdaným dojmom.

"Takto sme si to nepredstavovali. Nie je to dobrá sezóna pre mňa ani pre klub, pretože v Barcelone sú zvyknutí na tituly. Nechcem sa vyhovárať, ale celý ročník poznačili problémy mimo trávnika," cituje Martina portál goal.com.

Hráči sa ich snažili prekonať výkonmi na ihriskách, ale nepodarilo sa. Nevyšiel nám záver sezóny, hráme ako keby v kŕči. Dnešný zápas to iba zavŕšil. Nevyhrali sme, titul si nezaslúžime," dodal Martino.

Necíti sa na novú šancu

Budúcnosť argentínskeho kormidelníka, ktorý pred aktuálnou sezónou nahradil vo funkcii Tita Vilanovu, je teraz viac ako otázna. Samotný Martino cíti, že si nezaslúži zotrvať na barcelonskej lavičke.

"Svoju prácu som si neodviedol na sto percent a momentálne to cítim tak, že by som ani nemal dostať šancu na nápravu. Všetko si však ešte dobre premyslím, ale za výsledky tímu som zodpovedný predovšetkým ja," dodal Martino.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Nezaslúžim si tu zostať, hovorí po remíze tréner Barcelony