Nervozita z Mihálika spadla po príchode na ľad

SITA|5. okt 2008 o 08:51

Urastený slovenský obranca má za sebou premiéru v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta.

PRAHA. Ďalším slovenským hokejistom so štartom v zápase zámorskej NHL je obranca Vladimír Mihálik. Dvadsaťjedenročný prešovský odchovanec má za sebou špecifický debut, na prvý zápas nenastúpil v zámorí, ale len približne 630 km cesty autom od svojho rodného mesta v Prahe.

Premiéru mal hneď v prvom súboji novej sezóny proti New York Rangers. Prvý dotyk s pukom zaznamenal krátko po úvodnom vhadzovaní, keďže s krajanom Andrejom Meszárošom nastúpil v otváracej formácii.

"Bol som trocha nervózny, ale keď som nastúpil na ľad, tak to opadlo. Bolo to niečo neuveriteľné. Splnil sa mi sen, prežívam veľmi dobré pocity," povedal po zápase v šatni Lightning Vladimír Mihálik. Tréner Barry Melrose označuje slovenského zadáka za najväčšie prekvapenie prípravného kempu. Mihálik pri svojej premiére odohral takmer 12 minút a pripísal si aj jednu strelu, keď pri vlastnom oslabení v druhej tretine zakončoval rýchly brejk do brankára Lundqvista po prihrávke od Lecavaliera. Lightning prvý súboj sezóny prehrali 1:2.

"Osobne som spokojný, neboli tam žiadne výrazné skraty. Musíme hrať disciplinovanejšie. Aj tréner nám hovoril, že najlepší hráči musia chodiť na ľad najmä za rovnovážneho stavu alebo pri presilovkách, v oslabeniach sa zbytočne strácajú sily. Mali sme päť-šesť čistých šancí, ak by sme ich dali, vyzeralo by to inak. Ja som so svojím časom na ľade spokojný, predsa to bol len môj prvý zápas," poznamenal Vladimír Mihálik, ktorý bol na ľade pri druhom góle Rangers.

V presilovke mu trafil Brandon Dubinsky z pravého kruhu strelou zápästím medzi nohy a puk skončil napokon v sieti. "Využil moment, keď som sa presúval a vystrelil. Vyšlo mu to, trafil mi medzi nohy, ja som sa snažil puk zblokovať, so šťastím skončil v sieti," tvrdil po zápase Mihálik, ktorý má presne stanovené úlohy v tíme. Vďaka svojej vysokej postave by mal patriť aj medzi ochrancov najlepších hráčov tímu.

"Moja prvá úloha je však hrať hokej. Ak sa však niečo stane, tak potom musím zasiahnuť. Dnes to bolo svižné, hralo sa hore a dole, neboli žiadne provokácie, tak nebolo treba nejako špeciálne zasahovať," uviedol hokejista, ktorý v zámorí začína svoju štvrtú sezónu. Najskôr hrával v juniorskej súťaži WHL, v minulom ročníku si vyskúšal AHL a teraz po dobrom kempe aj NHL.

Mihálik sa v drese Tampy predstavil aj na Slovensku v zápase proti Slovanu Bratislava. Aj preto po premiérovom zápase mohol porovnať atmosféru v Samsung Arene a v O2 Arene. "V Bratislave je menší štadión, ľudia sú viac pokope, preto tam je aj hlučnejšie."

Tréner hokejistov Tampa Bay Lightning Barry Melrose je zatiaľ s prístupom a výkonnosťou slovenskej dvojice Andrej Meszároš, Vladimír Mihálik veľmi spokojný. Už počas predsezónneho obdobia veľmi chválil Meszároša a Mihálika označil za najväčšie prekvapenie kempu. Pozitívne sa o oboch vyjadroval aj po sobotňajšom prvom zápase novej sezóny v Prahe s New York Rangers. "

Meszároš je výborný hokejista. Hrá veľmi dobre, bude jedným z lídrov nášho tímu v defenzíve. V zápase dostal priestor na ľade a potvrdil svoje kvality. Mihálik je ako kondor, má veľké rozpätie rúk, neustále dýchal v zápase súperom na krk, neprehrával súboje jeden na jedného," povedal na pozápasovej tlačovej besede tréner Tampy Barry Melrose.

Nachádzate sa tu:
Domov