Našli košickí hokejisti strelca?

Peter Bartoš.
Peter Bartoš. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|2. sep 2014 o 00:00

Košickí hokejisti odohrali svoj posledný prípravný zápas v piatok na ľade MHC Martin.

Po predchádzajúcich neúspechoch zaknihovali svoje prvé víťazstvo, ktoré vybojovali až v predĺžení (2:1). Teraz už znovu sústreďujú myseľ na Ligu majstov.

KOŠICE. Aktivitou počas zápasu v Turci už tradične hýril najskúsenejší hráč na ľade, čoskoro 41-ročný martinský odchovanec Peter Bartoš.

Aj on vie, že pred dôležitým dvojzápasom s Libercom v Lige majstrov musia oceliari zapracovať predovšetkým na koncovke.

Slabinu si uvedomujú

Po sérii nevydarených výsledkov sa šnúra prehier na konte úradujúcich majstrov extraligy z Košíc zastavila na čísle osem. Výhra nad Martinom sa však nerodila ľahko, čo potvrdil aj Peter Bartoš.

„Bol to dobrý zápas, Martinčania už v prvom stretnutí u nás ukázali, akou cestou sa uberajú. Bol to agresívny súboj, v ktorom sa veľa korčuľovalo a hralo do tela. Pred zápasmi s Libercom to bol veľmi dobrý súper a dúfam, že my sa pripravíme na nasledujúci dvojzápas dobre.“

V repríze minuloročného štvrťfinále sa opakoval tradičný scenár z predchádzajúcich zápasov oceliarov, keď ich hokejky sú akoby zakliate.

„Zápas s Martinom nám znovu ukázal našu slabinu, dávame strašne málo gólov, znovu sme ich dali len dva a hokej je hlavne o nich. Na tréningoch musíme zapracovať na zlepšení koncovky, ešte viac sa tlačiť do šancí a raz sa to určite zlomí,“ poznamenal Bartoš.

Už to potrebovali

V predchádzajúcich zápasoch odchádzali z ľadu Košičania vždy ako porazení, aj keď to bolo po sympatických výkonoch so silnými súpermi. Aj Peter Bartoš verí, že víťazstvo majstra povzbudí.

„Verím, že výhra nás nakopne, pretože sme ju už potrebovali. Predchádzajúce zápasy sme nehrali zle, ale všetko to boli ťažkí súperi, ktorí vedia využiť každú chybu, dať gól a výsledok potom ubrániť.“

V košickom drese odohral len svoj druhý zápas Adam Lapšanský a zaznamenal hneď dva góly, ktorými rozhodol o výsledku. Našlo mužstvo kanoniera?

„Adam je šikovný útočník, ukazoval to predtým v iných tímoch, ukázal to aj teraz. Má dobrý ťah na bránu, dal dva góly a verím tomu, že ostatní hráči sa k nemu pridajú,“ vyjadril sa Bartoš na adresu predsezónnej posily.

Super darček by boli výhry v Lige majstrov

Už budúci týždeň bude pre Košičanov kľúčový z pohľadu vykresania si teoretickej šance na postup zo základnej skupiny Ligy majstrov.

Oceliarom sa postavia do cesty biele tigre z Liberca a zástupcovia slovenskej extraligy ich chcú skrotiť už vo štvrtok v ich aréne a pozvať fanúšikov na domáci súboj o dva dni neskôr. Silu súpera si však uvedomuje aj skúsená opora Košíc.

„Musíme si dať pozor na ich typický „český“ hokej, ich hráči majú šikovné ruky, vedia využiť šance a pôjdu do zápasov s nami s cieľom potvrdiť víťazstvo z Kolína. Majú šikovných útočníkov ako Vampola či Bartek, ale my sa na nich musíme zodpovedne pripraviť, podať dobrý výkon a konečne začať strieľať góly.“

Pre fanúšikov majstra sú medzinárodné konfrontácie zaujímavé a po výjazde do Kolína sa pripravujú aj do Česka.

Ich pomoc a podporu vnímajú aj samotní hokejisti. „Kabína vníma veľmi pozitívne podporu fanúšikov, sme vďační, že chodia za nami aj na súperov ľad a výkonmi sa ich snažíme nesklamať. Je škoda, že sa nám zatiaľ výsledkovo nedarí, pretože v Kolíne to bol zápas, kde sme nejaké body mohli uhrať, ale všetko je to o skúsenostiach a veľa chalanov ich ešte len zbiera v týchto ťažkých súbojoch,“ dodal Bartoš, ktorý verí, že v Liberci sa to zlomí a Košičania si pripíšu prvé body do tabuľky.

Práve najstarší hráč oceliarov oslávi v piatok počas voľna medzi dvojzápasom s Libercom narodeniny. Aký darček by privítal?

„Super darčekom by bolo, ak by sme vyhrali obidva zápasy,“ optimisticky dodal na záver piatkový oslávenec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Našli košickí hokejisti strelca?