Nadal suverénny aj po prechode z antuky na trávu

SITA|11. jún 2008 o 16:50

LONDÝN 11. júna (SITA) - Čerstvo už štvornásobný úradujúci šampión z antukového parížskeho vrcholu sezóny - Roland Garros, Španiel Rafael Nadal, nestratil nič zo svojej suverenity ani po prechode z najpomalšieho ...

LONDÝN 11. júna (SITA) - Čerstvo už štvornásobný úradujúci šampión z antukového parížskeho vrcholu sezóny - Roland Garros, Španiel Rafael Nadal, nestratil nič zo svojej suverenity ani po prechode z najpomalšieho na najrýchlejší povrch. Druhý muž svetového rebríčka ako jednotka "pavúka" zvíťazil v stredajšom stretnutí 2. kola na turnaji ATP The Artois Championships v londýnskom Queen´s Clube (dotácia 713 000 eur, tráva) nad nenasadeným 36-ročným švédskym veteránom Jonasom Björkmanom v ich premiérovom vzájomnom dueli za 66 minút hladko 6:2, 6:2. Nadal mal na úvod voľný žreb.

Dvadsaťdvaročný ľavák z Malorky ťahá sériu 13 triumfov a neprehral už 24 setov v rade počnúc rozhodujúcim dejstvom hamburského finále proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, ktorého v nedeľu v rozhodujúcom zápase vo francúzskej metropole rozdrvil 6:1, 6:3, 6:0.

"Rafovi" chýbajú už len 2 úspechy na dosiahnutie hranice 300 singlových víťazstiev počas profesionálnej kariéry. V osemfinálovom 3. kole ho čaká nenasadený Japonec Kei Nišikori, 113. v renkingu. Nadal v utorok v Londýne neuspel v úvodnom kole štvorhry, ktorá však zďaleka nepatrí medzi jeho priority. Vlani sa v Queen´s Clube prebojoval vo dvojhre do štvrťfinále rovnako ako v sezóne 2006.


Dvojhra - 2. kolo:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Jonas Björkman (Švéd.) 6:2, 6:2


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal suverénny aj po prechode z antuky na trávu