Nadal sa v Ríme vyhol najhoršej prehre za päť rokov

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: AP)
SITA|11. máj 2011 o 16:26

Španielsky tenista Rafael Nadal v stredu nebol ďaleko od svojej najhoršej prehry za takmer päť rokov podľa postavenia premožiteľa vo svetovom rebríčku.

RÍM.

Líder renkingu zvíťazil v zápase 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Internazionali BNL d'Italia v Ríme (dotácia 2,75 milióna eur, antuka vonku) nad domácim kvalifikantom Paolom Lorenzim za 158 minút 6:7 (5), 6:4, 6:0. Po strate náskoku brejku v druhom sete mal Nadal manko 3:4 a podával, od tejto chvíle už outsider nezískal ani gem.

Dvadsaťdeväťročný rodák z talianskej metropoly Lorenzi momentálne figuruje na 148. pozícii v počítačovom poradí. Pre Nadala by to bol v tomto smere najvýraznejší nezdar od 1. októbra 2006, keď v Štokholme nestačil na hostiteľa Joachima Johanssona. Niekdajší člen Top 10 vtedy bol až na 690. pozícii.

Španielov črtajúci sa šokujúci neúspech v areáli Foro Italico by znamenal, že Srb Novak Djokovič by mal vo vlastnej moci prípadný už tohtotýždňový premiérový prienik na čelo hodnotenia ATP. Zverenec Mariána Vajdu na to potrebuje zisk titulu v Ríme, čiže po stredajšom postupe do osemfinálového 3. kola ešte 4 víťazstvá. Najbližšie si zmeria sily so Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom. Nadal však nateraz odvráti útok na vrchol renkingu, ak sa prebojuje aspoň do semifinále.

Stále platí, že 24-ročný Malorčan Nadal, ktorý v nedeľu prehral v madridskom finále práve s Djokovičom, naposledy podľahol súperovi mimo Top 100 pätnásteho júna 2007 na tráve v londýnskom Queen´s Clube, a to Francúzovi Nicolasovi Mahutovi, v tej chvíli 106. v rebríčku.

Dvojhra - 2. kolo:

Rafael Nadal (Šp.-1) - Paolo Lorenzi (Tal.) 6:7 (5), 6:4, 6:0 za 158 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal sa v Ríme vyhol najhoršej prehre za päť rokov