Nadal nepredĺžil sériu 26 zápasov bez prehry

SITA|16. jún 2006 o 19:04

Pôvodná správa doplnená o hlasy Nadala a Hewitta.

LONDÝN 16. júna (SITA) - Španielsky tenista Rafael Nadal odstúpil pre zranenie ramena zo štvrťfinálového súboja dvojhry na turnaji ATP Stella Artois Championships s Austrálčanom Lleytonom Hewittom na tráve v londýnskom Queen´s Clube (dotácia 680 250 eur). Bolo to za stavu 6:3, 3:6 z pohľadu 20-ročného Španiela.

"Bolelo ma to od posledného gemu prvého setu a nemalo význam pokračovať. Pýtal som sa aj fyzioterapeuta a ten mi neodporúčal hrať ďalej," komentoval sklamaný Nadal. Hewitt, ktorý podľahol Španielovi nedávno na parížskej antuke, má stále šancu získať štvrtý titul na podujatí, ktoré je v Londýne tradičnou generálkou na Wimbledon. Austrálčan v Queense triumfoval v rokoch 2000, 2001 a 2002. "Nie je jednoduché odohrať toľko zápasov v rýchlom slede tak ako Nadal. Potom sa stane, že vás niečo začne bolieť," komentovala bývalá svetová jednotka.

Čerstvý dvojnásobný víťaz Roland Garros Nadal nevyhral zápas po prvý raz od 24. marca, keď ho na tvrdom povrchu v Miami zdolal v 2. kole turnaja ATP série Masters ďalší Španiel Carlos Moya. Odvtedy vyhral 24 zápasov na antuke (víťazné turnaje v Monte Carle, Barcelone, Ríme a Paríži) a dva pridal aj na tráve, keď v Queen´s Clube zdolal Američana Mardyho Fisha a krajana Fernanda Verdasca. Oveľa dlhšiu sériu s historickým puncom ťahá Nadal na antuke, kde neprehral už 60 stretnutí v rade. "Nebolo jednoduché prísť na trávu z antuky, ale je to dobrá skúsenosť. Teraz sa pokúsim dať rameno do poriadku tak, aby som mohol o dva týždne nastúpiť vo Wimbledone," dodal Nadal.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal nepredĺžil sériu 26 zápasov bez prehry