Nadal a Djokovič si zopakujú finále, tentoraz v Ríme

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR)
SITA|14. máj 2011 o 15:57

Obhajca titulu a dovedna päťnásobný miestny šampión Rafael Nadal zo Španielska sa stal prvým finalistom dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Internazionali BNL d'Italia v Ríme.

RÍM. Obhajca titulu a dovedna päťnásobný miestny šampión Rafael Nadal zo Španielska sa stal prvým finalistom dvojhry na turnaji v Ríme.

Líder svetového rebríčka si v úvodnom sobotňajšom semifinále poradil s Francúzom Richardom Gasquetom, šestnástkou tohto podujatia, za 94 minút 7:5, 6:1. Využil 4 z 5 brejkových možností, sám odvrátil všetky štyri hrozby straty podania.

Dvadsaťštyriročný Malorčan Nadal bude o trofej bojovať s Novakom Djokovičom. Srb víťazstvom nad Andym Murraym dosiahol svoj 41. singlový úspech v rade a zopakuje si so Španielom minulotýždňové madridské finále. Vtedy na jubilejný desiaty pokus prvý raz zdolal Nadala na najpomalšom povrchu.

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí semifinále dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Internazionali BNL d'Italia v Ríme (dotácia 2,75 milióna eur, antuka vonku):

Dvojhra - semifinále:

Rafael Nadal (Šp.-1) - Richard Gasquet (Fr.-16) 7:5, 6:1 za 94 minút

Novak Djokovič (Srb.-2) - Andy Murray (V. Brit.-4) 6:1, 3:6, 7:6 (2) za 183 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal a Djokovič si zopakujú finále, tentoraz v Ríme