Na Slovensku sa začínajú ME vo futbale žien do 19 rokov

Ženské futbalistky do 19 rokov čaká európsky šampionát na Slovensku.
Ženské futbalistky do 19 rokov čaká európsky šampionát na Slovensku. (Autor: Facebook - Slovenský futbalový zväz)
SITA|19. júl 2016 o 09:43

Verím, že slovenský futbal bude profitovať z tohto šampionátu, tvrdí štvornásobná najlepšia futbalistka Slovenska.

SENEC. Stredopoliarka slovenskej ženskej futbalovej reprezentácie Dominika Škorvánková je presvedčená, že organizácia európskeho šampionátu devätnásťročných na Slovensku môže výrazne podporiť ženský futbal v krajine.

Ako je známe, Slovensko bude hostiť turnaj v termíne od 19. do 31. júla. Zápasy sa uskutočnia v Senci, Zlatých Moravciach, Senici a Myjave.

Mladé Slovenky v základnej A-skupine postupne vyzvú rovesníčky z Holandska (19. 7.), Francúzska (22. 7.) a Nórska (25. 7.).

"Pre Slovensko je to dôležitý moment. Turnaj je pre dievčatá výnimočnou príležitosťou ukázať sa. Verím, že slovenský futbal bude profitovať z tohto šampionátu, či už počas neho alebo po ňom," vyhlásila dvadsaťštyriročná rodáčka z Dunajskej Lužnej pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA).

"Futbal hrávam od štyroch rokov. Loptu som naháňala s chlapcami v Dunajskej Lužnej pri Bratislave, odkiaľ pochádzam," prezradila štvornásobná najlepšia futbalistka Slovenska, ktorá v súčasnosti pôsobí v nemeckom klube SC Sand.

Dominika Škorvánková (vľavo) hráva futbal od štyroch rokov.
Dominika Škorvánková (vľavo) hráva futbal od štyroch rokov. (Autor: SITA)

"Raz sa bola na pozrieť na zápase aj moja mama, strelila som gól a nikto z divákov nechcel uveriť tomu, že som dievča. Všetci si mysleli, že som chlapec. Keď som mala jedenásť rokov, presťahovala som sa za futbalom do Bratislavy a začala som hrať za Slovan," pokračovala Dominika Škorvánková.

"Nemecká liga je jedna z najlepších na svete. V Sande si žijem svoj sen a som spokojná. Pokiaľ ide o národný tím, jedného dňa by som chcela nastúpiť vo veľkom finále. Zlepšujeme sa, ale zatiaľ nám stále niečo chýba."

Slovenské futbalistky do 19 rokov sa pripravujú na európsky šampionát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Na Slovensku sa začínajú ME vo futbale žien do 19 rokov