Na Li vyradila Kvitovú, prvýkrát je vo štvrťfinále

Na Li.
Na Li. (Autor: SITA)
SITA|30. máj 2011 o 12:57

Čínska tenistka Na Li sa prvýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

PARÍŽ. Čínska tenistka Na Li zvíťazila v osemfinále dvojhry žien na Roland Garros nad Češkou Petrou Kvitovou za 104 minút 2:6, 6:1, 6:3. V tretej časti pritom prehrávala 0:3 s jedným brejkom, ale v koncovke na hlavnom dvorci Philippa Chatriera predviedla proti ďalšej držiteľke 4 singlových titulov výrazne koncentrovanejší a úderovo istejší výkon.

Finalistka januárových melbournských Australian Open Na Li nasadená ako šiesta zahrala o 6 "winnerov" menej (15:21), zároveň však urobila len 19 nevynútených chýb v porovnaní s 33 omylmi z rakety deviatky žrebu i renkingu Kvitovej, ktorá mala už minulý týždeň problémy s ramenom.

Ázijská hráčka využila 5 z 15 brejkbalov, súperka zužitkovala 3 z 5 takýchto šancí. Kvitová nastrieľala 6 es, ale platne trafila len 58 % prvých podaní a po nich si pripísala len 58 % takto rozohraných fiftínov.

Dvadsaťdeväťročná si vylepšila o jedno kolo svoj doterajší osobný rekord z medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2009, teraz je prvou čínskou štvrťfinalistkou v histórii. Minimálne medzi najlepšími ôsmimi už bola na všetkých tzv. Majors.

Kvitovej sa Na Li revanšovala za nedávny debakel 3:6, 1:6 z madridského semifinále, ktoré bolo ich premiérovým vzájomným duelom. Češka napokon pri Seine len vyrovnala svoje maximum spred troch rokov, keď v Paríži debutovala.

Na Li síce už bola na prípravných turnajoch na najpomalšom povrchu v španielskej aj talianskej metropole v semifinále, ale predtým mala od súboja s Belgičankou Kim Clijstersovou o grandslamovú trofej na južnej pologuli zápasovú bilanciu 1:5.

V parížskom štvrťfinále si zmeria sily s postupujúcou zo stretnutia Jekaterina Makarovová (Rus.) - Viktoria Azarenková (Biel.-4).

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále) Roland Garros v Paríži (22. mája - 5. júna, celková dotácia 17 520 000 eur, antuka vonku):

Na Li (Čína-6) - Petra Kvitová (ČR-9) 2:6, 6:1, 6:3 za 104 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na Li vyradila Kvitovú, prvýkrát je vo štvrťfinále