Na Li prvou Číňankou vo štvrťfinále turnaja Grand Slamu

SITA|3. júl 2006 o 18:31

LONDÝN 3. júla (SITA, AFP) - Na Li sa v pondelok zapísala do histórie tenisu ako prvá Číňanka, ktorá postúpila do štvrťfinále grandslamového turnaja vo dvojhre. Dvadsiata siedma nasadená hráčka si v osemfinále ...

LONDÝN 3. júla (SITA, AFP) - Na Li sa v pondelok zapísala do histórie tenisu ako prvá Číňanka, ktorá postúpila do štvrťfinále grandslamového turnaja vo dvojhre. Dvadsiata siedma nasadená hráčka si v osemfinále Wimbledonu poradila s turnajovou desiatkou Češkou Nicole Vaidišovou v troch setoch 4:6, 6:1, 6:3 a v osmičke najlepších si na londýnskej tráve zmeria sily so svetovou dvojkou Kim Clijstersovou. "Som hrdá na to, čo som dosiahla, ale o wimbledonskom titule radšej nesnívam. Čím viac človek očakáva, tým väčšie potom býva aj sklamanie. Ja zostávam realistkou. Na druhej strane, aj ja som dôkazom toho, že čínsky tenis dnes už vo svetovom meradle niečo znamená," vyhlásila Na Li.

Dvadsaťštyriročná rodáčka z provincie Wuhan prekvapila už vyradením finalistky nedávneho Roland Garros, Rusky Svetlany Kuznecovovej v 3. kole. Teraz v osemfinále proti českému supertalentu Vaidišovej potvrdila, že to nebola náhoda. "Je to výborná hráčka. Onedlho tu budeme mať celý zástup Číňaniek, ktoré sa budú presadzovať najmä na rýchlych povrchoch. Sú to veľké bojovníčky," vyjadrila sa na tému vzmáhajúceho sa tenisu v Číne v ženskej kategórii Belgičanka Justine Heninová-Hardennová. V tohtoročnej ženskej dvojhre na londýnskej tráve bolo v hlavnej súťaži šesť Číňaniek, ale do bojov v druhom týždni sa dostala iba Na Li.

Táto hráčka už dosiahla jedno veľké prvenstvo. V roku 2004 sa stala prvou Číňankou s triumfom na turnaji WTA Tour vo dvojhre. Zvíťazila vtedy ako kvalifikantka na podujatí v Guangžou a vo finále zdolala Slovenku Martinu Suchú.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na Li prvou Číňankou vo štvrťfinále turnaja Grand Slamu