Na dovolenke bola len sedem hodín. Britka si napokon zahrá na US Open

Laura Robsonová mala minimálnu šancu nastúpiť a tak zamierila na dovolenku. Aj minimálna šanca sa však ukázala ako možná. Na US Open sa predstaví.
Laura Robsonová mala minimálnu šancu nastúpiť a tak zamierila na dovolenku. Aj minimálna šanca sa však ukázala ako možná. Na US Open sa predstaví. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. aug 2016 o 01:04

Bola som na Vezuve, trochu som pochodila po Pompejach a zamierila som na letisko, povedala britská tenistka Laura Robsonová po tom, čo si krátko po príchode do Talianska našla odkaz, že na US Open napokon bude hrať. Po zranení dávali manažéri 254. hráčke rebríčka minimálne šance.

NEW YORK. Britská tenistka po dlhodobých problémoch so zápästím dominantnej ľavej ruky Laura Robsonová má za sebou hektické dní.

Predminulú nedeľu triumfovala vo finále "25-ky" ITF v americkom Landisville a manažérske zázemie referovalo len o 10-percentnej šanci na voľnú kartu do kvalifikácie newyorských grandslamových US Open.

Hráčka teda zamierila do Talianska na dovolenku s kamarátmi. Po pristátí na Apeninskom polostrove však našla odkaz, že "wild card" napokon dostala. Pobyt reálne trval iba sedem hodín, melbournská rodáčka to spätne nemusí ľutovať.

"Bola som na Vezuve, trochu som pochodila po Pompejach a zamierila som na letisko. Partiu som nechala v prenajatej vile a oni mi potom celý týždeň posielali fotky, ako sa majú senzačne," citoval napríklad The Telegraph 22-ročnú melbournskú rodáčku Robsonovú.

Laura Robsonová pred tromi rokmi dokázala na Australian Open poraziť aj Petru Kvitovú
Laura Robsonová pred tromi rokmi dokázala na Australian Open poraziť aj Petru Kvitovú (Autor: TASR/AP)

Niekdajšej 27. tenistke renkingu sa risk oplatil. Prešla kvalifikáciou v lokalite Flushing Meadows, v 1. kole hlavnej singlovej súťaže sa v utorok v derby stretne s Naomi Broadyovou.

Momentálne až 254. hráčka singlového hodnotenia Robsonová je osemfinalistkou US Open 2012, ale aj Wimbledonu 2013. V grandslamovom 2. kole nebola od New Yorku spred troch rokov, vtedy si dokonca zahrala v 3. kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na dovolenke bola len sedem hodín. Britka si napokon zahrá na US Open