Myslia na rozlúčku, nie na dovolenku

Peter Leško. Po pauze sa znovu objavil v zostave Tatrana.
Peter Leško. Po pauze sa znovu objavil v zostave Tatrana. (Autor: kušo)
Sportnet|5. jún 2015 o 00:00

Nadstavbová časť II. futbalovej ligy sa blíži k záveru. Do konca zostávajú dve kolá – jedenáste sa hrá tento víkend.

Nadstavbová časť II. futbalovej ligy sa blíži k záveru. Do konca zostávajú dve kolá – jedenáste sa hrá tento víkend a finiš ročníka bude v stredu 10. júna. Niektoré celky odohrajú už iba po jednom zápase, ďalšie ešte dve stretnutia. Medzi nimi aj Tatran Prešov, ktorý najbližšie cestuje do Šale, kde sa predstaví v nedeľu o 17. hod.

PREŠOV. Na tohto súpera nemajú zeleno–bieli dobré spomienky.

Dve červené ho mrzeli

V uplynulom vzájomnom stretnutí na východe Šarišania len remizovali a navyše hostia vážne zranili Kačalu (zlomený nos).

Hoci FK Slovan Duslo prislúcha v pelotóne stupienok na jeho dne, ide o nevyspytateľného rivala. Presvedčili sa o tom nedávno aj hráči lídra z Michaloviec, ktorí na jeho pôde len remizovali.

„Máme veľkú túžbu odčiniť ostatné domáce zaváhanie so Sencom a do konca sezóny už len bodovať,“ konštatoval obranca Tatrana Peter Leško.

Tento hráč zhodou okolností chýbal predtým v zostave Prešovčanov, lebo v Nitre dostal červenú kartu.

Preto išiel hrať za rezervu v treťoligovej súťaži, no tam mal zase smolu. Dostal dve žlté karty a automaticky bol znovu vylúčený.

„Dve červené po sebe som ešte nedostal. Mrzelo ma to, no o to viac som sa tešil na majstrovský zápas so Sencom. Len škoda, že sme ho spackali v koncovke. Súper sa postavil pred bránu a my sme to márne dobývali. Myslím si, že v jednom momente bola aj neodpískaná ruka hostí v šestnástke, ale neprináleží nám hodnotiť výkon rozhodcov.“

Vonku sa im hrá lepšie

Vonku sa hráčom Tatrana hrá lepšie, lebo sa spoliehajú na brejky, na ktoré majú vhodné typy hráčov.

Kým pred časom sa zdala tretia pozícia v tabuľke viac–menej istá, momentálne je to ešte otvorené.

„Radi by sme zostali na bronzovom stupienku, je to predsa iné, ako skončiť nižšie. Okrem toho aj ďalšie veci sú ešte otvorené v súvislosti s postupom, ale tým sa nezaťažujeme. Prvoradé pre nás je, aby sme bodovali v zostávajúcich zápasoch.“

Prešovčania sa dostali pod menší tlak, ale azda ich to prinúti vybičovať sa na maximum.

„Nechceli sme, aby sa to takto zdramatizovalo, ale čo sa stalo, už sa neodstane a dúfame, že obstojíme. V nadstavbe je každý rival nepríjemný. Zase nás čaká náročná cesta, ale treba sa s tým vyrovnať. U nás Šaľa dobre bránila, tiež sme mali problémy prelomiť jej defenzívu, no na jej ihrisku predpokladám, že bude hrať otvorenejšie a to by nám malo vyhovovať.“

Práve výkon v Šali by mal byť najlepšou pozvánkou pre fanúšikov, aby ich prišlo čo najviac budúcu stredu na rozlúčkový duel doma so Sereďou. A myslíte už na dovolenky, voľno?

„Ešte nie, najprv treba zvládnuť zápasové povinnosti, potom príde na rad aj odpočinok,“ dodal Peter Leško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Myslia na rozlúčku, nie na dovolenku