Mourinho si musel vytrpieť hnev fanúšikov Interu

SITA|22. aug 2009 o 16:05

Tréner talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno José Mourinho si pred úvodným stretnutím nového ročníka Serie A pohneval fanúšikov tímu.

MILÁNO.

Niektorí dokonca počas tréningu "nerazzurri" počastovali portugalského kouča nadávkami a označili ho za blázna. Podľa talianskych športových novín La Gazzetta Dello Sport sa totiž 5000 divákov pokúšalo dostať na tréning mužstva pred sobotňajším súbojom s Bari, ktorý sa mal uskutočniť na štadióne Pinetina.

Takýto dav však ochromil dopravu a viaceré autá museli blúdiť pri svojej ceste do tréningového strediska v postranných uličkách. Napokon však na nich čakalo nemilé prekvapenie. Rodák z mesta Setúbal Mourinho totiž so svojimi zverencami netrénoval na hlavnom ihrisku, ale na jednej z menších plôch.

Nahnevaní priaznivci vyliali svoj hnev práve na tohto bývalého lodivoda londýnskej Chelsea, niektorí z nich dokonca neváhali dať svoju zlosť najavo aj útokom na Mourinha. Portugalčan bol však v celej veci nevinne, vedenie Interu premiestnilo tréning, pretože hlavná tréningová plocha bola mimo prevádzky. Túto informáciu však vrcholní predstavitelia klubu akosi zabudli oznámiť aj fanúšikom.

Sme dobrí, ale nie perfektní, tvrdí o Interi tréner Mourinho

Pre trénera úradujúceho talianskeho majstra Inter Miláno Josého Mourinha sa toho veľa od poslednej sezóny nezmenilo, jeho ciele zostávajú stále rovnaké.

Charizmatický Portugalčan sa zúčastnil na prvej tlačovej konferencii pred sobotňajším štartom nového ročníka Serie A a jediné rozdiely oproti minulej sezóne vidí v zložení mužstva.

"Nič sa nezmenilo. Veci budú prebiehať rovnako," uviedol rodák z mesta Setúbal a pokračoval: "Máme dobrý tím. Nechceme sa na nič vyhovárať, nie je to naša filozofia. Máme vynovené zloženie mužstva a takmer 50 percent hráčov, ktorí by mali nastúpiť na stretnutie proti Bari, je v klube nováčikmi. Chceme hrať zábavný a pekný futbal, naďalej zlepšovať naše výkony. Sme dobrí, nie však perfektní. Myslím si, že táto sezóna bude z našej strany ešte krajšia ako tá minulá. Musíme však našu hru pretaviť v zisk trofejí. Či to bude ťažké? Stále je to ťažké."

Milánsky káder opustila jedna z najväčších hviezd nielen najvyššej talianskej súťaže, ale aj svetového futbalu švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič. Výmenou za kamerunského kanoniera Samuela Eto´a prestúpil do FC Barcelona. Okrem neho posilnili káder Interu aj skúsený brazílsky stopér Lúcio, argentínsky útočník Diego Milito či brazílsky stredopoliar Thiago Motta. Bude to práve trojnásobný najlepší futbalista Afriky Eto´o, na ktorého sa bude upierať hlavná pozornosť v Serie A. Práve on by mal značnou mierou pomôcť "nerazzurri" k zisku piateho ligového titulu v rade.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Mourinho si musel vytrpieť hnev fanúšikov Interu