Mourinho sa k svojmu Interu nepriznával

SITA|25. aug 2008 o 15:36

MILÁNO 25. augusta (SITA, AFP) - Portugalský futbalový tréner Jose Mourinho nezľavil zo svojich nárokov ani po zmene pôsobiska. V nedeľňajšom zápase Talianskeho superpohára síce jeho zverenci vyhrali ...

MILÁNO 25. augusta (SITA, AFP) - Portugalský futbalový tréner Jose Mourinho nezľavil zo svojich nárokov ani po zmene pôsobiska. V nedeľňajšom zápase Talianskeho superpohára síce jeho zverenci vyhrali po rozstrele z bieleho bodu nad AS Rím, ale kouč Interu Miláno nemal dôvod na spokojnosť. Na San Sire totiž úradujúci majster viedol od 83. min 2:1, ale dovolil Mirkovi Vučiničovi vyrovnať a musel sa k trofeji prebojovať cez predĺženie a penalty. O triumfe "nerazzuri" rozhodla strela Javiera Zanettiho. "Toto nie je môj tím. Môj Inter by zápas ukončil v riadnom hracom čase, vyhral by 2:0 a nedovolil by drámu," nepriznával sa k výkonu svojho mužstva Mourinho. Predstaviteľ futbalového "machiavelizmu" po dueli skonštatoval, že bol svedkom dobrej reklamy na taliansky herný prejav. "Všetci vravia, že sa tu nehrá pekný futbal. Inter a AS však ukázali opak - štyri góly, množstvo šancí, pekné akcie," komentoval Mourinho a priznal, že do konca prestupového obdobia by chcel útočnú fázu svojho tímu doplniť o krajana Ricarda Quaresmu. "Jeho príchod by nám otvoril nový variant s dvoma ofenzívnymi krídelníkmi a stredným útočníkom. Ale nebudem z toho robiť drámu, ak ho nezískame."

Mourinho privítal návrat svojho bývalého zverenca z FC Chelsea Andrija Ševčenka do konkurenčného AC Miláno: "Som rád, že znovu našiel šťastie. Samozrejme, že mu nemôžem želať víťazstvo v talianskej lige, ale prajem mu, aby sa strelecky presadil v Pohári UEFA."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Mourinho sa k svojmu Interu nepriznával