Mourinho pred dvoma rokmi v koši na bielizeň

SITA|24. apr 2007 o 08:55

LONDÝN 24. apríla (SITA) - Britské denníky deň pred prvým zápasom "anglického" semifinále Ligy majstrov Chelsea - Liverpool prišli so zaujímavým odhalením dva roky starej kauzy týkajúcej sa trénera ...

LONDÝN 24. apríla (SITA) - Britské denníky deň pred prvým zápasom "anglického" semifinále Ligy majstrov FC Chelsea - FC Liverpool prišli so zaujímavým odhalením dva roky starej kauzy týkajúcej sa trénera "The Blues" Joseho Mourinha. Utorkové vydania Daily Mail a The Times tvrdia, že výstredný Portugalčan v prvom domácom zápase štvrťfinále LM 2004/05 proti Bayernu Mníchov (4:2, odveta 2:3) porušil podmienky trestu Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá mu zakázala na obidve stretnutia kontakt s mužstvom pre krivé obvinenia na adresu trénera FC Barcelona Franka Rijkaarda a švédskeho rozhodcu Andersa Friska z predchádzajúceho osemfinálového merania síl. Mourinho sa údajne do šatne svojho tímu dostal tajne v koši, ktorý tím používa na výstroj. Na lavičke Chelsea vtedy sedel kondičný tréner Rui Faria a pozorní diváci mohli zaznamenať, že pod vlnenou čiapkou ukrýval slúchadlá, ktorými mu Mourinho pravdepodobne udeľoval pokyny z kabíny, kde sledoval prenos zápasu. Asi desať minút pred záverom stretnutia Mourinho ušiel rovnakým spôsobom, ako sa do šatne dostal. Po skončení duelu sa objavil v klubovej miestnosti na Stamford Bridge, kde ako tvrdil, strávil celý hrací čas. Vedenie Chelsea podobný scenár ako vystrihnutý z detektívky odmieta. "Situácia je nad slnko jasnejšia. Oba zápasy monitorovala UEFA a vyjadrila spokojnosť s dodržaním podmienky trestu. Jediný cieľ, prečo sa takéto príbehy dostali na verejnosť práve teraz, je podkopať dôveryhodnosť klubu a znervózniť tím pred dôležitým zápasom," znie vyhlásenie Chelsea.

V stredu na Stamford Bridge sa prvým dejstvom začne repríza semifinále LM spred dvoch sezón proti FC Liverpool. V ročníku 2004/05 bol úspešnejší tím z Anfield Road a svoje úsilie zavŕšil senzačným ziskom trofeje.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mourinho pred dvoma rokmi v koši na bielizeň