Mourinho plánuje omladiť káder Interu

SITA|25. mar 2009 o 14:43

Tréner talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno José Mourinho by chcel omladiť súčasný káder "nerazzurri" a priviesť na San Siro dvoch - troch mladých hráčov.

MILÁNO. "Potrebujeme zlepšiť našu výkonnosť najmä v pohárovej Európe. V kádri máme len dvoch mladých hráčov Maria Balotelliho a Davida Santona, čo je podľa môjho názoru veľmi málo. Mali by sme ich mať aspoň štyroch, v lepšom prípade piatich. Pokúsime sa to dosiahnuť v budúcej sezóne," povedal Mourinho v rozhovore pre taliansky denník Gazzetta dello Sport.

"Viem, že podobný ťah je pomerne riskantný, ale ak by to malo znamenať lepšie výsledky v budúcnosti, som ochotný zobrať to rozhodnutie na svoju zodpovednosť. Nechcem, aby môj nástupca mal k dispozícii mužstvo bez potenciálu. Nie som egoista, pracujem pre Inter aj s vyhliadkami do budúcnosti," doplnil charizmatický portugalský kouč.

"Dva alebo tri. Tri alebo štyri roky... Neustále sa v médiách špekuluje, že opustím Inter pred vypršaním súčasného kontraktu. Prečo niekto nenapíše, že tu zostanem aj o štyri, alebo päť rokov dlhšie a predĺžim zmluvu. To isté platí aj v prípade Zlatana Ibrahimoviča. Nechajte nás už na pokoji," opäť sa kriticky vyjadril bývalý kormidelník FC Chelsea či FC Porto na adresu novinárov. V súvislosti s Mourinhom a Ibrahimovičom sa v médiách neustále objavujú informácie o ich zmene pôsobiska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Mourinho plánuje omladiť káder Interu