Mourinho kritizuje Granta: "Nemá filozofiu víťaza"

Avram Grant
Avram Grant (Autor: SITA, AP)
TASR|25. máj 2008 o 17:00

Izraelského trénera Avrama Granta, ktorý sa v sobotu rozlúčil s anglickým futbalovým prvoligistom Chelsea Londýn, podrobil ostrej kritike jeho predchodcu José Mourinha.

Londýn 25. mája (TASR) - Izraelského trénera Avrama Granta, ktorý sa v sobotu rozlúčil s anglickým futbalovým prvoligistom Chelsea Londýn, podrobil ostrej kritike jeho predchodca José Mourinho.

"Rozhodne nemá filozofiu víťaza, ale imidž večne druhého. Druhý v Ligovom pohári, Premiership aj Lige majstrov," tvrdí extravagantný Portugalčan. "Ja by som sezónu označil za zlú, pretože slovíčko skoro znamená vo futbale prehru. V jeho filozofii však bola možno skvelá," pokračoval kouč, ktorý s Chelsea získal dva tituly majstra krajiny, dva v Ligovom pohári a jeden v FA Cupe. Z finálovej účasti v Lige majstrov sa však netešil ani raz.

Trpkosť núteného odchodu zmiernil ruský multimiliónar a majiteľ klubu Roman Abramovič Grantovi, ktorý v decembri podpísal štvorročnú zmluvu, "bolestným" vo výške 6,5 milióna eur (202,46 miliónov Sk). Médiá už vytipovali troch možných nástupcov. Sú nimi súčasný tréner ruskej reprezentácie Guus Hiddink, bývalý tréner FC Barcelona Frank Rijkaard a kouč Manchestru City Sven-Göran Eriksson.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho kritizuje Granta: "Nemá filozofiu víťaza"