Oktagon 28: Monster Kníže sa po heroickom výkone dostal k titulovému súboju s Davidom Kozmom

(Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|25. sep 2021 o 23:06 (aktualizované 25. sep 2021 o 23:17)

44 rokov a neskutočný výkon českého veterána.

PRAHA. Jedným z vrcholov večera podujatia Oktagon 28 bol nepochybne stret legendárneho Petra ‘Monstera’ Knížeho a Kaika Brita z Brazílie. Práve tento súboj mal totiž priniesť meno, ktoré sa o pár mesiacov v Ostrave postaví šampiónovi velterovej váhy Davidovi Kozmovi. 

Obaja bojovníci si z posledných súbojov priniesli výhry vo veľkom štýle. Po dvojročnej pauze sa Kníže vrátil s výbornou formou, keď už v prvom kole dokázal uškrtiť Andrea Fusiho a automaticky sa zaradil medzi širšiu špičku divízie.

Kaik Brito zaznamenal možno ešte väčšiu výhru, keď čelil veľmi nebezpečnému Poliakovi Robertovi Bryczekovi, ktorý pomýšľal taktiež na opasok. Po výbornej kombinácii úderov Brito ukončil súpera technickým knokautom v prvom kole a ukázal tak, že s ním treba rátať.

Súboj odlišných štýlov

Aj keď súboj 'Monstera' s Britom nemal papierového favorita vo všeobecnosti sa očakávali dva scenáre, keďže obaja bojovníci majú odlišný štýl boja.

Na jednej strane zdobí Knížeho výborné zápasenie a cieľ k úspechu tak mal viesť cez hru na zemi. Na strane druhej je Brito precíznym postojárom a rýchlosť útokov a únikov z nebezpečných situácií mala zohrať kľúčovú úlohu.

Obaja bojovníci pred súbojom s prehľadom navážili a očakávať sme tak mohli súboj na ostrie noža. 

Priebeh zápasu

1. kolo

Podľa očakávania bol už od úvodu Brito agilnejším bojovníkom a výborne uhloval, zatiaľ čo Kníže vyčkával na svoju šancu.

Prvý veľký úder prišiel po minúte súboja, keď Brito vyslal výborný zadný hák, ktorý otriasol Knížem. Ten bojoval až príliš odkrytý, čo sa nemuselo vyplatiť. 

Výborné round kicky a kombinácie zdobili celé prvé kolo brazílskeho bojovníka a aj preto sa Kníže v podstate k ničomu nedostal. 

Posledná sekunda a parádny spining back fist z otočky, ktorý zlomil Knížemu nos, to iba podčiarkol. 

2. kolo

Druhé kolo a veľký nápor úderov zo strany Brita dokonalo napĺňal plán ukončiť súboj pred časovým limitom. 

Emócie do haly priniesol strh, ktorý zaznamenal Kníže v druhej minúte, no skôr to bol brazílsky bojovník, ktorý z chrbta hrozil submisiami a po chvíli sa dostal do vrchnej pozície.

Kníže ale naďalej bojoval ako lev a po ďalšom strhu začal rozbiehať ground and pound. Koniec kola prebehol po chvíli pauzy zavinenej kopom do slabín zasa v postoji, aj keď Kníže dokázal zachytiť súperovu nohu.

3. kolo

Úvod posledného dejstva začal aktívnejšie Kníže, ale po chybe sa dostan na chrbát. Český reprezentant ale nakoniec dokázal zaznamenať takedown a 3 minúty pred koncom tak bolo všetko otvorené.

44 rokov a neuveriteľná forma, keď Kníže po veľmi ťažkých kolách kontroluje súpera a zasypáva ho údermi. Brito ako keby veril, že dve kolá sú na jeho strane sa postavil až 30 sekúnd pred koncom duelu.

Koniec kola prebehol v znamení výmen a po výbornom súboji tak všetko ostalo v rukách rozhodcov.

Výsledok: Petr Kníže vyhráva na body  (29-28, 28-29, 29-28)

Slová víťaza: Myslel som si, že môj nos už nejde zlomiť, už som si myslel, že je koniec a zrazu prásk. Stále som chcel ukázať, že viem aj trochu boxovať, že to nie je iba o tých úpoloch. Mladý chalan je ale rýchlejší a tak som sa musel vrátiť k tomu, v čom som silný. Pred vyhlásením výsledkov som to videl 50 na 50. Dúfam, že sme urobili dobrý zápas, ktorý sa divákom páčil. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 28: Monster Kníže sa po heroickom výkone dostal k titulovému súboju s Davidom Kozmom