Molnár trénerom B-tímu Ružomberka, Hyravý šp. manažérom

SITA|13. jún 2008 o 12:26

RUŽOMBEROK 13. júna (SITA) - V slovenskom klube účastníka najvyššej futbalovej súťaže MFK Ružomberok mesiac pred začiatkom nového ročníka Corgoň ligy 2008/2009 skompletizovali realizačné tímy. Po odchode ...

RUŽOMBEROK 13. júna (SITA) - V slovenskom klube účastníka najvyššej futbalovej súťaže MFK Ružomberok mesiac pred začiatkom nového ročníka Corgoň ligy 2008/2009 skompletizovali realizačné tímy. Po odchode Ladislava Jurkemika prevzal A-mužstvo spod Čebraťa český kouč Michal Bílek, ktorému budú v pozícii asistentov pomáhať Zdenko Frťala a Ján Haspra ml. Práve posledne menovaný doviedol ružomberský B-tím z II. ligy skupiny Východ o súťaž vyššie - do I. ligy, v nej však po Hasprovom posune k ´áčku´ bude mužstvo koučovať už iný odborník. "Našu rezervu povedie z lavičky v druhej najvyššej súťaži z pozície hlavného lodivoda Ladislav Molnár, ktorý k nám prichádza z Michaloviec. Vedenie ružomberského klubu sa s ním dohodlo na podmienkach ročnej zmluvy. Potrebovali sme skúseného človeka, pán Molnár tieto atribúty jednoznačne spĺňa. Cieľom rezervy bol postup do I. ligy, ani v nej nechceme hrať iba druhé husle. Asistentom pri B-mužstve bude dlhoročný tréner brankárov Milan Penksa," uviedol pre agentúru SITA obchodný riaditeľ a zároveň tlačový hovorca MFK Ružomberok Michal Mertinyák. Na otázku, aké postavenie zaujme v klube Viliam Hyravý, ktorý bol dosiaľ asistentom trénera pri prvom mužstve, M. Mertinyák odpovedal: "Určite zostáva pracovať v našich štruktúrach. Viliam Hyravý sa stal športovým manažérom ružomberského klubu na všetkých úrovniach."

Bývalý úspešný futbalový brankár Ladislav Molnár pôsobil ako tréner už v deviatich kluboch. Okrem Banskej Bystrice (tam skončil svoje ďalšie pôsobenie vlani v lete) aj v 1. FC Košice, Spartaku Trnava, KOBA Senec, Petrocheme Dubová, Dózse Újpest, 1. FC Slovácko, Artmedii Bratislava a naposledy v MFK Zemplín Michalovce (do leta 2008 tam bol v pozícii športového riaditeľa). Počas aktívnej hráčskej kariéry vystriedal dresy Dukly Praha (1980-1982), Plastiky Nitra (1982-1988), ZVL Žilina (1988-1989), Interu Bratislava (1989-1994), Slovanu Bratislava (1994-1996) a 1. FC Košice (1996-1998). V drese bývalej československej reprezentácie stihol do roku 1993 odchytať jeden zápas, ďalších 24 duelov stál v bránke samostatného Slovenska.

Futbalisti MFK Ružomberok začínajú letnú prípravu v pondelok 16. júna o 9.30 h v domácich podmienkach. V plánu majú až dve sústredenia - obe v zahraničí a spolu osem predsezónnych stretnutí, všetko so zahraničnými súpermi. V termíne od 18. do 24. júna zamieri výprava MFK do Rakúska a tréningy absolvuje v Sport- und Thermenhotel Kurz v Lutzmannsburgu, v dňoch 29. júna - 5. júla odcestujú Ružomberčania na druhé sústredenie do českého Písku.


Nachádzate sa tu:
Domov